Jagodarije https://blog.dnevnik.hr/jagoda-radojcic

nedjelja, 14.02.2010.

Varšavska - čišćenje

Kada sam čula da je tijekom noći lišeno slobode 20, 30 pripadnika terorističkih organizacija 'Zelena akcija', 'Pravo na grad', 'Ne damo Varšavsku', koji su „ometali mirnim građanima pristup Varšavskoj ulici“, moram priznati da mi je laknulo. Od tog trenutka osjećam se puno sigurnije, a u moju dušu se ponovno uselio spokoj. Na zagrebačkim ulicama više nema mudžahedina (znamo mi dobro zašto je njihova akcija upravo - 'Zelena'), nema ni urbanih terorista, a jake snage MUP-a su efikasno počistile i posljednje ostatke pristalica Varšavskog pakta pa su se pošteni Zagrepčani mogli mirno vratiti u svoje urede u Prvoj, Drugoj, Trećoj, Četvrtoj, Petoj policijskoj postaji te u Gradskom poglavarstvu. Ili u svoje redakcije.

Pravo govoreći, meni je već od samog početka cijela ta stvar oko Varšavske bila sumnjiva. Susjed koji se nedavno doselio u zgradu preko puta, i sve političke tajne savršeno upućeni čovjek i ponosni član Stranke od prvih dana, mi je u prolazi razjasnio: „Svu je tu bandu tribalo odavno potuć', a ne da nan sad kad tribamo unić u Europsku Uniju, seru po metropoli i brukaju nas pred investitorima“. Stvarno, što bi bogati stranci nakon ovakvih akcija mogli misliti o nama? Da nam nisu potrebni njihovi novci? S druge strane, rušenjima nekakvih tobožnjih povijesnih zgradurina i izgradnji na ispražnjenom mjestu velebnih palača namijenjenih domaćoj i međunarodnoj financijskoj eliti, a na ponos i diku svakog pravog Zagrepčana i Hrvata, suprotstavili su se Srpska pravoslavna crkva, nekoliko plaćeničkih udruga kunsthistoričara, urbanista, branitelja, arhitekata, zaštitara tzv. ljudskih prava, studenata teologije, Filozofskog fakulteta, društava zaštitu potrošača, Zelenih, ekologa, kompjutoraša, žutih, plavih, crvenih vragova te 50-ak tisuća zavedenih mizerija i niškoristi do kojih nije doprla istina što su je uporno, iz dana u dan, emitirali nadležni državni organi uz sveopću podršku i desnice okupljene oko HDZ-a i SDP-ove ljevice tj. predstavnici cijelog političkog korpusa naše države.




I malom djetetu je jasno da dvije stvari ne mogu stajati u isto vrijeme na istom mjestu. Prema tome, ako se nešto želi izgraditi, a izgradnja novih stvari je oduvijek bila znak napretka, moraš prethodno srušiti ono staro što je sada tamo i zauzima mjesto. A staro je, zna se, znak nazatka. Prema tome, riječ je o borbi napretka protiv nazadovanja. Uz to, snage napretka imaju novac, a sve te nazadnjake da skupiš na hrpu pa ih okreneš naglavce, ne bi im iz džepa izvukao ni cvonjka. Uzalud je visoki SDP-ov dužnosnik i zaslužna perjanice „lijeve misli u Hrvata“ Davor Jelavić prosvjednike proglasio četnicima. Uzalud je jedan od najzaslužnijih hrvatskih muževa, g. Tomislav Horvatinčić osobno, javno upozoravao kako je njihov prosvjed zapravo „balvan-revolucija“. U pomoć su priskočili naši nezavisni istraživački mediji koji su otkrili pravu istinu o predvodnicima cijele te akcije kao Sorosovim plaćenicima, droljama, propalim glumcima, jebivetrima, mutnim tipovima pristiglim „vrag bi ga znao odakle“, klošarima, vječitim studentima, samozvanim stručnjacima, kriminalcima….

Nu, ekstremisti nisu popuštali unatoč svim brojnim miroljubivim signalima. Postavili su na mirnoj zagrebačkoj ulici svoje divljačke barikade, organizirali svoje straže su po cijele noći dežurale i ispijale čajeve (kao da mi ne znamo tko pije čaj), pripremajući juriš na nezaštićeni puk hrvatske metropole. Počeli su na očigled preplašenih građana izgrađivati bliskoistočno oružje poznato pod nazivom 'Trojanski konj', čija je glava, zar slučajno, nevjerojatno nalikovala glavi istaknutog hrvatskog dužnosnika. Bila je to kap koja je prelila čašu. Ili mi ili oni! U igru se morala uključiti i treća konstitutivna poluga hrvatske demokracije – policija. Brzom i efikasnom akcijom čišćenja oni su razoružali sve pripadnike ekstremističkih grupa, razorili njihova uporišta, te na licu mjesta, izlažući se životnoj pogibelji uništili njihovo tajno oružje – Trojanskog konja. Građani su konačno mogli odahnuti. Mir i spokoj ponovno su zablistali na licima Zagrepčana dok su se u ranim jutarnjim satima, nakon uspješne akcije čišćenja, vraćali u svoje urede u Prvoj, Drugoj, Trećoj, Četvrtoj, Petoj policijskoj postaji te u Gradskom poglavarstvu. Ili u svoje redakcije.


14.02.2010. u 10:59 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.