Iznajmljivanje stanova

29.08.2016., ponedjeljak

U palači Tripalo niče hotel s pet zvjezdica

Sudeći prema zaključku županijskog poglavarstva, investitor je nekretninu platio 10 milijuna kuna.
Atraktivnu kamenu palaču Tripalo u centru Sinja, koju jedan od potomaka Boris Tripalo opisuje riječima “u kući je sve iz doba Austro–Ugarske osim mene i perilice za suđe”,
obitelj Tripalo nedavno je prodala lokalnoj građevinskoj tvrtki Industrius stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka


- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2016., četvrtak

Policija na nadzornim kamerama zaradila 83 milijuna kuna, a postavljat će ih još

Prije godinu dana ukupan trošak postavljanja kamera bio je pet milijuna kuna.
Dvadeset tri kamere postavljene na hrvatskim prometnicama fotografiraju svakog tko vozi preko ograničenja i po danu i po noći. Na području karlovačke policije prije dva mjeseca postavljeno je osam kamera. Slijedili su primjer iz Osijeka, Zagreba i Rijeke gdje je prošlo ljeto postavljeno ukupno 15.
"Mi smo zadovoljni što oni imaju svoj preventivni učinak. U Zagrebu na Aleji Bolonje gdje su dva uređaja možete vidjeti kako se poštuje ograničenje brzine i
kako ljudi paze da ne voze brzo i nema više divljanja", rekao je Miron Huljak iz MUP-a.
Prije godinu dana ukupan trošak postavljanja kamera bio je pet milijuna kuna. Od tada na području osječko-baranjske policije ispisano je gotovo 8.000 kazni, primorsko-goranske gotovo 30 tisuća, a u Zagrebu 45 tisuća. Kako je minimalna kazna 1000 kuna, država je tako zaradila barem 83 milijuna kuna samo na tim lokacijama.
"Takvi uređaji nažalost, ili na sreću, donose jako puno novca i onda ti novci mogu služiti za nabavku novih takvih uređaja", dodao je Huljak za RTL.
Pa smo tako doznali da bi uskoro i prebrzi Varaždinci mogli osjetiti učinkovitost ovih uređaja real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia


- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.08.2016., utorak

Vjerovnici tvrtke Nikice Valentića prijavljuju tražbine, Todorić potražuje čak 36,8 milijuna kuna

U planu se navodi da se "u uvjetima nelikvidnosti i insolventnosti, u postupku predstečajnog postupka" razmatrala mogućnost uspostave strateškog partnerstva te da se među značajnijim vjerovnicima identificiralo Agrokor kao "razborito relevantnog strateškog partnera", s obzirom da je Agrokor grupacija i u prethodnim razdobljima pratila taj projekt.
"Unosom svojih tražbina u kapital Društva, stečenih temeljem sudužništva prema Imex banci, Agrokor će ostvarivati značajnu kontrolu nad poslovnim odlukama, a što Društvo vidi kao prednost i razboritu opciju u postojećim okolnostima jer je izvjesno da će se ukoliko se strateško partnerstvo ne realizira i ne pribavi podrška Agrokora, nad Društvom biti otvoren stečajni postupak", navodi se u planu.
Dodaju da je Agrokor "spreman i osigurati sredstva za isplatu 30 posto neotpisanih tražbina neosiguranih vjerovnika" te "potrebna sredstva za nastavak izgradnje stambeno-poslovnog objekta u iznosu od 20 milijuna eura, što je sve i potvrđeno u Pismu namjere".
Osim dugovanja Todorićevu Agrokoru, Črnomerec centar je naveo i tražbine Kreditne banke Zagreb od 69,3 milijuna kuna i "ostalih vjerovnika" s neosiguranim tražbinama u iznosu od 18 milijuna kuna, no oni u planu restrukturiranja nisu navedeni kao "potencijalni strateški partneri". Ukupne tražbine vjerovnika Črnomerec centra procjenjuju se na oko 125 milijuna kuna.
Črnomerec centar je kao d.o.o za "projektiranje, građenje i nadzor" osnovan 2005. i ima temeljni kapital od 134,8 milijuna kuna. Do kraja ožujka 2016. jedini član društva Črnomerce centar bio je Niva inžinjering, tvrtka Nikice Valentića, ali ugovorom o prijenosu poslovnih udjela,
vlasništvo je u travnju preneseno na Estima Expertus d.o.o nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.08.2016., četvrtak

Domaće zračne luke prevezle 1,48 milijuna putnika

Pad broja putnika u odnosu na lanjski srpanj zabilježen je samo u zračnoj luci Mali Lošinj, i to za 55 posto, na 1.652 putnika.
U srpnju je u hrvatskim zračnim lukama nastavljen trend rasta broja putnika, pa ih je prevezeno 1,48 milijuna ili 19 posto više nego u srpnju prošle godine, pokazuju neslužbeni podaci Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (HACZ).
U srpnju je najviše putnika bilo u Zračnoj luci Split, 541,2 tisuće ili 25,4 posto više nego u srpnju lani. Slijedi Zračna luka Dubrovnik, s 380 tisuća putnika, što je 16,5 posto više. U zagrebačkoj zračnoj luci prevezeno je 10,6 posto više putnika nego u lanjskom srpnju, ukupno njih 302 tisuće.
Najveći postotni porast broja putnika zabilježen je, pak, na bračkom aerodromu, za gotovo 90 posto, odnosno bilo je ih je ukupno 2.992.
Pad broja putnika u odnosu na lanjski srpanj zabilježen je samo u zračnoj luci Mali Lošinj, i to za 55 posto, na 1.652 putnika stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.08.2016., utorak

Prodaje se kalifornijska vila Thomasa Manna

BERLIN - U kalifornijskom izbjeglištvu njemački književni nobelovac Thomas Mann je napisao, između ostalog, i svoj čuveni roman "Doktor Faustus". Sada je vila u kojoj je pisac stvarao - na prodaju.
Adresa je poznata svim poznavateljima njemačke književnosti: 1550 San Remo Drive / Pacific Palisades. Naravno, agencija koja trguje nekretninama na kalifornijskoj sunčanoj obali zna tko je živio u objektu teškom 15 milijuna dolara, ali to uopće ne spominje u oglasu.
Thomas Mann je tu boravio deset godina, od 1942. do 1952. On je izgradnju vile povjerio arhitektu iz Wroclava, Juliusu Ralfu Davidsonu, koji je također emigrirao u Sjedinjene Američke Države. Thomas Mann je napustio nacističku Njemačku 1938. da bi u Americi postao intelektualni predvodnik egzilanata. „Gdje sam ja – tu je i Njemačka“, izjavio je tada samouvjereno.
Zemljište oko vile je uokvireno živom ogradom, stablima i žbunjem. Blagim nagibom krov vile uranja među palme. Jedan njemački novinar je odavno primijetio da vila nije napadna
u odnosu na susjedne pompozne građevine koje su podignute u raznim stilovima, od maurskog do baroknog. Nije pretjerano modernistički građena, ima velike prozore i glatke zidove,
jasne obrise i proporcije. Egzilantska građevinska umjetnost srela se s egzilantskom književnošću.
Jürgen Kaumkötter iz Centra za proganjane umjetnosti u Solingenu zahtijeva da Njemačka kupi cijelo imanje u Kaliforniji kako bi spriječila rušenje povijesno važne vile.
"Zašto da se tamo ne napravi mjesto susreta mladih književnika?“. Ako Njemačka želi održavati svoju međunarodnu reputaciju, smatra on, mora osigurati mjesto i za sve one koji misleći i stvarajući idu uz dlaku. Slično razmišlja i Jürgen Serke, kolekcionar iz Hamburga i autor zbirke „Spaljeni pjesnici“. On zahtijeva od Monike Grütters (CDU), koja je na čelu njemačkog Ministarstva kulture, da cijelu stvar preuzme u svoje ruke.
„Rušenje vile bi bilo blamaža za Njemačku“, smatra on, dodajući da za ovakvu stvar sigurno ima dovoljno novca kada je riječ o najvećem njemačkom piscu dvadesetog stoljeća.
Vila Thomasa Manna se nalazi nadomak Vile Aurora Liona Feuchtwangera, njemačkog pisca židovskog podrijetla, u kojoj su Mannovi, kao i drugi njemački pisci u američkom egzilu, bili česti gosti. Ovu vilu je od rušenja spasilo jedno udruženje građana iz Berlina, a njemačka država je financijski potpomaže. Sada je to mjesto sjećanja na njemačke egzilante u Kaliforniji, na kojem jedna zaklada podržava njemačko-američki dijalog. Slično funkcionira Vila Massimo u Rimu u kojoj redovito borave njemački književni stipendisti. Annette Rupp, predstavnica berlinskog udruženja „Vila Aurora“ smatra da očuvanje Mannove vile ima smisla, ali da se ne smije podcijeniti trud i novac koji mora biti uložen za očuvanje i održavanje. Ona savjetuje svima kojima je Mannova vila na srcu: „Djelujte brzo“.
Vila nije spomenik pod zaštitom države. Međutim, u Europi su sva mjesta koja imaju neku ulogu u biografiji njemačkog nobelovca Thomasa Manna sačuvana i dotjerana. Primjeri su ljetnikovac Nida na Kuhrskoj prevlaci, Klause na obali Štarnberškog jezera ili kuća Buddenbrookovih u Lübecku. Kalifornijska vila je, dakle, jedini izuzetak.
Yorck Förster koji radi za Njemački muzej arhitekture u Frankfurtu pun je hvale za umjetničke kvalitete Mannove vile. Arhitekt Davidson je smatran glavnim predstavnikom kalifornijske moderne arhitekture. On je na zahtjev Mannovih napravio topliju i ugodniju verziju. Odvjetnik koji je kupio vilu od Mannovih kada su se 1952. vratili u Njemačku znao je da posjeduje dio njemačke kulturne povijesti. Postavio je brončanu ploču s profilom njemačkoga književnika na ulaz. Na njoj se na engleskom i njemačkom jeziku ukazuje na Mannovo američko desetljeće u toj kući.
Njemačko mjerodavno ministarstvo je suzdržano u izjavama: „U Los Angelesu Savezna Republika Njemačka s Vilom Aurorom već posjeduje mjesto kulturnih susreta s reprezentativnim i uspješnim rezidencijalnim programom.
Moguće preuzimanje vile Thomasa Manna se preispituje bez unaprijed poznatog rezultata.“ stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.08.2016., četvrtak

Zapele nerkretninske investicije Džeke i Spahića u Dubrovniku

Kako bi mogao kupovati nekretnine u Hrvatskoj, Džeko je morao dokazati da u susjednoj zemlji ima odobren stalni boravak ili pokazati dokaz da obavlja dopuštenu djelatnost. On se, zajedno s bivšim kolegom iz reprezentacije Senijadom Ibričićem, odlučio za ovo drugo i prije tri godine osnovao trgovačko društvo DŽ.E.I., sa sjedištem u Splitu, u kojemu obavlja funkciju člana društva, a njegov otac Midhat je direktor.
Zbog toga je zajednički biznis i izgradnja apartmana tandema Džeko – Ibričić bio sasvim logičan slijed događaja. Naime, ovaj dvojac gradi luksuzni turistički objekt u Grljevcu kod Splita. Riječ je o šest stambenih jedinica s pogledom na more, a budući da se radi o objektu udaljenom samo dvadesetak metara od plaže, cijena će zasigurno biti visoka.
Edin Džeko i Emir Spahić vlasnici su i luksuznih nekretnina u glavnom gradu BiH, piše Faktor. Podug je spisak stanova i nekretnina u Sarajevu čiji je vlasnik Dijamant. Na Poljinama je kupio dva apartmana, jedan stan u novoj zgradi na Socijalnom, kao i u tržnom centru Importanne. Najvrijednija Džekina nekretnina u šeheru je svakako ona u Titovoj ulici na broju 48, za koju je kompaniji “Šipad Komerc”, platio 4.650.000 KM.
Emir Spahić u vlasništvu u Sarajevu ima stanove u blizini stadiona Grbavica i u zgradi na Socijalnom apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 13:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.08.2016., ponedjeljak

Airbnb postao drugi najvredniji startup na svijetu

S ovom dokapitalizacijom kompanija je zauzela drugo mjesto na ljestvici najvrednijih startupa, odmah nakon Ubera.
Airbnb je s novom rundom dokapitalizacije dohvatio magičnu granicu od 30 milijardi dolara vrijednosti čime je postao drugi najvredniji startup na svijetu, odmah nakon Ubera.
Tvrtka za oglašavanje najma nekretnina prikuplja novih 850 milijuna dolara za daljnje širenje poslovanja, pokazuju dokumenti na koje se poziva Bloomberg.
Dokument o dokapitalizaciji ipak ne otkriva tko su investitori koji su odlučili financirati kompaniju prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.08.2016., srijeda

Gdje su stanovi najtraženiji, a gdje su najskuplji?

Najveći mjesečni porast cijena stanova bilježe gradovi na moru koji su tijekom srpnja imali najvišu i najnižu prosječnu cijenu: Senj i Dubrovnik, a u oba su grada cijene na mjesečnoj razini porasle za 2,2 posto.
Većina gradova na godišnjoj razini bilježi niže cijena stanova, no u pojedini gradovi bilježe i nešto više cijene. Tijekom srpnja je godišnji porast oglašavanih cijena stanova zabilježen u Varaždinu, Senju i Šibeniku, dok je najveći godišnji pad zabilježen u Sisku i Dubrovniku.
Prema statistikama oglasnika Crozilla.com, pozitivan predznak promjene cijena tijekom srpnja je na mjesečnoj razini zabilježen uglavnom u gradovima na obali, dok na kontinentalnom području blagi porast cijena bilježi tek Sisak. Tamošnje cijene stanova porasle su za 0,3 posto, a cijena metra kvadratnog je iznosila 652 eura.Najveći mjesečni porast cijena stanova bilježe gradovi na moru koji su tijekom srpnja imali najvišu i najnižu prosječnu cijenu: Senj i Dubrovnik, a u oba su grada cijene na mjesečnoj razini porasle za 2,2 posto. Prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana u Dubrovniku je iznosila 3073 eura, a u Senju 1307 eura.
Zagrebačkim je stanovima cijena pala za 0,4 posto, te se spustila na 1589 eura po metru kvadratnom. U jednakom je postotku pala i tražena cijena u Umagu, a za jedan se „kvadrat“ stana u tom gradu u prosjeku tražilo 1987 eura.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je tijekom srpnja najveći mjesečni pad cijena zabilježen u Puli gdje su cijene „kvadrata“ pale za 5,7 posto i spustile se na 1316 eura,
te u Slavonskom Brodu gdje su se spustile za 2,9 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo tek 816 eura.
Zagreb bez većih promjena cijena stanova
Na zagrebačkom tržištu nekretnina ljeti se osjeti lagano zatišje, pa prema podacima oglasnika Crozilla.com nema značajnih odstupanja od cijena. Centar je i tijekom srpnja ostao najskuplji dio grada u kojem se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 1882 eura, dok najniže oglašavane cijene bilježi Novi Zagreb gdje se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1268 eura.
Zagrebački stanovi najtraženiji
Statistike oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazale su kako su i tijekom srpnja najtraženiji bili stanovi u Zagrebu, a zatim oni na području Splita, Zadra, Pule i Osijeka.
Kada je riječ o potencijalnim stranim kupcima, oni su najčešće pretraživali ponudu stanova za prodaju u Zagrebu,
Splitu, Makarskoj, Crikvenici te na otoku Krku nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 18:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.08.2016., utorak

METRO Grupa ostvarila rast online prodaje i dostave

METRO Cash & Carry nastavio je s pozitivnim razvojem u svim segmentima. Like-for-like prodaja rasla je za 0,3% u prvih devet mjeseci financijske godine 2015./2016. U trećem kvartalu like-for-like prodaja METRO Cash & Carryja rasla je za 0,1% čime je ostvaren rast dvanaesti kvartal za redom.
"Na pravom smo putu ostvarenja daljnjeg rasta, snažnije orijentacije na kupce i poduzetnike zahvaljujući transformaciji, što su još jednom potvrdili rekordni rezultati dostave i nastavak rasta online poslovanja. Istovremeno se strateškim ulaganjima snažnije fokusiramo na digitalizaciju ugostiteljske industrije", izjavio je Olaf Koch, predsjednik Uprave METRO Grupe.
U ponedjeljak, 1. kolovoza METRO Grupa objavila je preuzimanje udjela u start-upu Shore - vodećoj tvrtki u Europi u online poslovnim rješenjima za lokalne pružatelje usluga. Razvojem cloud softwarea, Shore malim i srednjim poduzetnicima i pružateljima usluga omogućuje digitalno upravljanje poslovnim procesima, što će METRO Grupi omogućiti nastavak promicanja digitalnih poslovnih modela za kupce s ciljem pojednostavljenja i optimizacije njihovih poslovnih procesa,
s posebnim naglaskom na hotele i restorane Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi