Iznajmljivanje stanova

31.03.2016., četvrtak

Buzetski pustolovni park već u lipnju

Atraktivna ponuda parka bit će veliki mamac za sve koji vole prirodu.
Pustolovni park bit će pristupačan ne samo ekstremnim sportašima, već svima nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.03.2016., utorak

Od 576 lokalnih jedinica samo 32 učinkovito brinule o nekretninama

ZAGREB - Imale su oko 17.000 zaposlenih, od čega 806 dužnosnika, no samo su 32 od ukupno 576 lokalnih jedinica učinkovito upravljale i raspolagale nekretninama - građevinskim zemljištem, poslovnim prostorima i stanovima, iščitava se iz revizije Državnog ureda za reviziju koja je obuhvatila sve županije, gradove i općine. Nekretninama je učinkovito upravljalo i raspolagalo samo sedam županija, 19 gradova i šest općina, a na tom popisu nema najvećih gradova - Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Zadra..., otkriva revizijsko izvješće koje je obuhvatilo poslovanje jednica od 2012. do 2014. godine. Sve ostale jedinice to su radile djelomično učinkovito.
Oznaku učinkovitih dobile su Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Primorsko-goranska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija.
S nekretninama su učinkovito postupale općine Domašinec, Kotoriba, Nedelišće, Orehovica, Rakovica i Sveti Martin na Muri. Istim se mogu pohvaliti gradovi Buzet, Čakovec, Duga Resa, Gospić, Karlovac, Kastav, Ivanec, Labin, Ludbreg, Opatija, Ozalj, Prelog, Senj, Slavnski Brod, Slunj, Umag, Vinkovci, Virovitica i Zaprešić.
Dojmljiv je broj nekretnina koje su krajem 2014. imale lokalne jedince - radilo se o gotovo 22.500 poslovnih prostora, 18.400 stanova i 338 milijuna četvornih metara zemljišta. Njihovim raspolaganjem jednice su u tom razdoblju uprihodovale 2, 8 milijardi kuna.
Revizija je otkrila niz rupa u postupanju s imovinom. Neke jedinice, primjerice, nemaju podatke o stvarnom stanju svoje imovine, nisu utvrdile namjenu nakretnina, nisu ustrojile evidenciju ostvarenih prihoda i rashoda za svaku nekretninu, pojedine poslovne prostore davali su u zakup bez javnog natječaja i bez ugovora o zakupu... Još porazniji je podatak da krajem 2014. nije korišteno čak 3500 poslovnih prostora (15 posto) i gotovo 2000 stanova.
Petinom poslovnih prostora (4170), dakle poslovnim zgradama, mjesnim i vatrogasnim domovima i garažama raspolagao je Zagreb, dok ih Zadarska i Istarska županija nisu ni imale, pa su za poslove iz svoje nadležnosti koristile tuđu imovinu. Po brojnosti poslovnih prostora slijede Rijeka (1842), Split (822), Pula (662), Zadar (455) i Osijek (385). Među općinama prednjačile su primorsko-goranske, poput Matulja (79) i Lovrana (78). Više od tri četvrtine općina (gotovo 77 posto) imalo je do 20 poslovnih prostora, a pet općina ih nije imalo.
Krajem 2014. lokalne su jedinice za svoje potrebe koristile oko 2500 poslovnih prostora, u zakupu s ugovorenom zakupninom bilo ih je oko 10.000, a bez ugovorene zakupnine oko 3200. Udruge su na taj način koristile 2639 prostora, a političke stranke 147.
Revizija je utvrdila da prostori nisu dodjeljeni javnim natječajem, da s pojedinim korisnicima nisu zaključeni ugovori o zakupu, a za neke su prostore režijske troškove plaćale županije, gradovi, odnosno općine. Utvrdila je i da su lokalne jedinice udrugama povremeno i bez naknade davale mjesne domove za sastanke i provedbu programa iako važeći zakon ne dopušta takvu mogućnost.
Revizija je otkrila da su neke jedinice imale svoje poslovne prostore, ali ih nisu koristile, a istodobno su zakupljivale ili kupovale druge, bez da su utvrdile
mogu li iskoristiti vlastite resurse. O kojim je jedinicama riječ u izvješću se ne navodi nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb


- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2016., srijeda

Vlada donijela odluku: Kućanstvima od 1. travnja plin jeftiniji 18 posto

Vladinim odlukama te će se nove, niže cijene primjenjivati u razdoblju od 1. travnja ove do 31. ožujka iduće godine.
Vlada je danas donijela odluke na temelju kojih bi prirodni plin za kućanstva od početka travnja trebao pojeftiniti za18 posto.
"Za kućanstva možemo očekivati smanjenje cijene za otprilike 18 posto, ovisno o troškovima distributera", rekao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.
Vlada je, naime, donijela odluke o cijeni plina po kojoj je proizvođač prirodnog plina, odnosno Ina, dužna plin proizveden na području Hrvatske prodavati
opskrbljivaču na veleprodajnom tržištu, odnosno Hrvatskoj elektroprivredi (HEP), te odluku o cijeni po kojoj je HEP dužan prodavati plin opskrbljivačima u
javnoj usluzi opskrbe plinom za kupce iz kategorije kućanstava.
Prema tim odlukama, kazao je Panenić, Ina će biti dužna plin proizveden na području Hrvatske prodavati HEP-u po cijeni od 0,1369 kuna po kilovatsatu (kWh), što je 20,1 posto niža cijena nego sada (0,1715 kuna po kWh), a HEP će plin opskrbljivačima u javnoj usluzi opskrbe plinom kućanstava prodavati po cijeni od 0,1734 kune po kWh, što je 24,2 posto niža cijena nego sada (0,2289 kuna po kWh).
Vladinim odlukama te će se nove, niže cijene primjenjivati u razdoblju od 1. travnja ove do 31. ožujka iduće godine.
Pojeftinjenje plina za kućanstva neslužbeno je najavljeno prije desetak dana, nakon što je Upravno vijeće HERA-e na sjednici održanoj 11. ožujka Ministarstvu gospodarstva dalo pozitivno mišljenje na prijedloge odluka koje je danas donijela Vlada. Ta se najava pojeftinjenja obrazlagala padom veleprodajnih cijena plina u Europi,
s obzirom da cijene plina s odmakom prate pad cijena nafte na tržištu stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2016., ponedjeljak

Veliki Bandićev podbačaj u upravljanju zagrebačkim nekretninama

Revizija upozorava i da su 62 poslovna prostora dodijeljena udrugama i strankama bez plaćanja naknade premda je Zakonom o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe zabranjeno besplatno davanje na korištenje poslovnih prostora političkim strankama.
Kada je riječ o stanovima u gradskom vlasništvu, situacija je još gora. Zagreb raspolaže sa 7.504 stana od kojih ostvaruje godišnji prihod od 22,5 milijuna kuna (250 kuna mjesečno po stanu). Razlog za tako niske prihode je to što je manje od polovice stanova iznajmljeno po tržišnim uvjetima.
U 1.366 stana zaštićeni su najmoprimci, 1.811 stanova izvan je uporabe, a 1.294 stana bespravno se koriste. Posebno je zanimljiva kategorija bespravnih korisnika, među kojima su stanari koji su nasilno ušli u stanove, stanari kojima je istekao ugovor o najmu, a nisu podnijeli zahtjev za produljenje, trgovačka društva koja bespravno koriste gradske stanove i sl.
Zanimljivo je da je Grad bespravnim korisnicima, umjesto da ih iseli, izašao u susret i omogućio da legaliziraju svoj status sklapanjem ugovora o najmu na vrijeme do pet godina, a najavljuje se i mogućnost povlaštenog otkupa stanova za posebne kategorije. Međutim, od studenoga 2012. kada je donesena odluka, legalizaciju su provela tek 264 stanara.
U gradskom stambenom fondu našla su se i 72 stana koja koriste državni i lokalni dužnosnici po povlaštenoj najamnini od 5,4 kune za kvadratni metar. Neki od njih stanove koriste i godinama nakon što im je istekao dužnosnički mandat. Praksa je ta da gradske službe takvim najmoprimcima poziv za predaju stana upućuju nekoliko godina nakon isteka ugovorenog roka.
Revizija je utvrdila i značajne propuste u vođenju evidencije nekretnina. Tako, između ostaloga, gradske vlasti nisu uspostavile analitičku knjigovodstvenu evidenciju nekretnina što znači da nekretnine nisu evidentirane prema vrsti, količini (površini) i vrijednosti te drugim potrebnim podacima. Također, godišnji popis imovine i obveza nije napravljen u cijelosti, a velik dio imovine koja je odavno u uporabi evidentirana je u okviru nefinancijske imovine u pripremi.
Na temelju prikupljenih podataka, Državni ured za reviziju ocijenio je da je upravljanje i raspolaganje nekretninama Grada Zagreba djelomično učinkovito
te je gradskih vlastima uputio niz preporuka za povećanje učinkovitosti u upravljanju i raspolaganju nekretninama immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 22:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.03.2016., četvrtak

Prvi rast vrijednosti građevinskih radova nakon 2008.

Od ukupne vrijednosti radova izvedenih s vlastitim radnicima na radove na zgradama odnosi se 5,8 milijardi kuna ili 43,4 posto, a 7,58 milijardi kuna ili 56,6 posto na ostale građevine.
Udio radova na novogradnjama u strukturi radova izvedenih s vlastitim radnicima bio je 56,2 posto, a ostali radovi imali su udio od 43,8 posto.
U komentaru HGK navode i kako bi na temelju rasta vrijednosti narudžbi trebalo očekivati i nastavak rasta vrijednosti građevinskih radova u narednim mjesecima, koji bi i dalje bio više oslonjen na radove na zgradama.
Stanje je u građevinarstvu u 2015. karakteriziralo zaustavljanje pada građevinske aktivnosti uz naznake mogućih pozitivnijih kretanja, no situacija ostaje i dalje vrlo teška, na što upućuje činjenica da su prošlogodišnji podaci znatno niži od onih ostvarivanih u pretkriznoj 2008., kažu u HGK.
"Iako je ukupna građevinska aktivnost u 2015. na godišnjoj razini bila niža, ostvaren je solidan rast vrijednosti izvršenih radova vlastitim radnicima od 7,3 posto, pri čemu je porast vrijednosti radova na zgradama bio znatno izraženiji od rasta vrijednosti radova na ostalim građevinama", ističe direktor Sektora za financijske institucije,
poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimir Savić stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 22:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.03.2016., ponedjeljak

Država prodaje Zagorčev stan, nitko ga nije došao pogledati

Idući tjedan održat će se sudska dražba, a početna, minimalna cijena je dvije trećine utvrđene vrijednosti, odnosno gotovo pet milijuna kuna.
Nitko od potencijalnih kupaca nije došao razgledati luksuzni stan od 311 četvornih metara, umirovljenog generala Vladimira Zagorca stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.03.2016., četvrtak

Pad građevinskih radova u prosincu i tijekom cijele 2015.

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u prosincu prošle godine pao je za 2,2 posto na godišnjoj razini, a u odnosu na studeni smanjen je za 2,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Izvješće DZS-a pokazuje da je, prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji pad građevinskih radova u prosincu utjecao pad njihova obujma na ostalim građevinama od 5,8 posto, dok je na zgradama ostvaren rast za 3,6 posto.
Prema izvornim indeksima, obujam građevinskih radova tijekom cijele 2015., u odnosu na prethodnu godinu, pao je za 0,6 posto pri čemu je na zgradama povećan za 0,9 posto,
a na ostalim građevinama pao je za 1,8 posto.
Tako je u prosincu, nakon tri mjeseca uzastopnog pada pada od kolovoza do listopada te oporavka u studenom, fizički obujam građevinskih rodava ponovno pao na godišnjoj razini. Naime, obujam građevinskih radova u studenom prošle godine na godišnjoj je razini porastao za 2,1 posto, u listopadu je smanjen 4,8 posto, rujnu 1,5, a u kolovozu 0,5 posto.
Prema izvornim indeksima, građevinski radovi u prosincu 2015. u odnosu na prosinac 2014. veći su za 0,8 posto.
Prema strukturi odrađenih sati na gradilištima, u prosincu lanjske godine 45,7 posto satnice odrađeno je na zgradama, a 54,3 posto na ostalim građevinama. Od ukupnog broja odrađenih sati, 54,2 posto odrađeno je na novogradnji, a 45,8 na ostalim radovima. Tijekom cijele prošle godine, 44 posto radnih sati utrošeno je na zgradama, a 56 posto na ostalim građevinama. Pritom je 53,5 posto sati odrađeno na novogradnjama,
od čega 27,7 posto na zgradama, a 25,8 na ostalim građevinama nekretnine

Oznake: nekretnine


- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.03.2016., utorak

Bazen na Sveticama otvara se 1. svibnja

Uz bazenski kompleks moći će se igrati odbojka na pijesku ili šah s velikim figurama, bit će tu i dječje igralište, a ugradit će se i ploha s prskalicama, kakve imaju toplice.
Na krovu iznad svlačionica nalazit će se tereni s umjetnom travom za stolni tenis, mali nogomet i košarku.
Ispod tribina na raspolaganju građanima bit će solarij, jacuzzi, saune, masaža te mali bazen s hladnom vodom. U podrumu će se nalaziti teretana i fitness dvorana.
Na otvorenoj etaži uz tribine, s kojih će se vidjeti cijeli bazen, bit će kafić s drvenom terasom i pogledom prema parku Maksimir, a s druge strane terase bit će sunčalište s drvenim podom.
Otvorenjem bazena na Sveticama grad će dobiti četvrti natkriveni bazen, uz postojeće u Travnom, Domu sportova i na Jarunu.
Sljedeći bazenski kompleks trebao bi se, kako je najavljeno, graditi u Španskom, a do jeseni bi se trebali završiti i školski bazeni u naseljima Sopnica i Iver stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.03.2016., četvrtak

Od sada se do Botaničkog vrta može preko novog mosta, a u planu je i novi projekt

Arhitektonski projekt mosta, investicije vrijedne oko milijun kuna, izradio je arhitekt Branko Silađin, a projekt mehaničke otpornosti i stabilnosti izradio je zagrebački Građevinski fakultet.
Pješački most preko Miramarske ulice, između Botaničkog vrta i Adrenalinskog parka smještenog iza hotela Esplanade otvoren je u srijedu, a građanima će na raspolaganju biti
u radno vrijeme Botaničkog vrta koji je također otvoren - mjesec dana ranije od uobičajenog nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2016., utorak

U Zagreb stiže britanska robna kuća Debenhams

Predstavnici tvrtke Debenhams, vodećeg međunarodnog multi-chanel brenda koji se ponosi svojim britanskim porijeklom i posluje na preko 240 maloprodajnih mjesta u 27
država svijeta nudeći svojim kupcima jedinstvenu i ekskluzivnu ponudu vlastitih i internacionalnih brendova i koncesijskih artikala,
potpisali su prvi Ugovor o zakupu u Republici Hrvatskoj i otvoriti će maloprodajnu povrsinu veličine 2500 m2 novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi