Iznajmljivanje stanova

26.02.2016., petak

Drugi kolosijek Dugo Selo-Križevci do 2019.

Riječ je o strateškom projektu od javnog značaja i dosad najvećem infrastrukturnom željezničkom
projektu koji Europska unija sufinancira u Hrvatskoj iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka


- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.02.2016., utorak

Akcija u Njemačkoj: Velike količine čokoladica Mars i Snickers povlače se s polica trgovina

Slatkiši se prema pisanju njemačkih medija povlače jer je kupac u jednom proizvodu našao komadić plastike. U Marsu kažu kako su povukli veći broj proizvoda kako bi bili sigurni da su s tržišta maknuti svi oni koji bi mogli biti kontaminirani.
Twix čokoladice se zasad ne povlače . Sporne proizvode kupci mogu vratiti i tražiti povrat novaca.
Puni popis proizvoda koji su pogođeni može se naći na službenoj stranici Marsa stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.02.2016., petak

Na 10 prodanih stanova proda se jedna kuća

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su tijekom siječnja prosječne tražene cijene kuća bile 0,4 posto niže no mjesec ranije.
Većina je gradova zabilježila niže cijene kuća, dok njihov porast, osim Zagreba, bilježi tek pokoji grad uz more, navodi se u priopćenju.
Prema podacima Crozilla.com najniža cijena tijekom siječnja je zabilježena u Sisku, gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo tek 470 eura,
dok su najviše cijene zabilježene u Dubrovniku u kojem se u prosjeku tražilo 3711 eura.
Najveći mjesečni pad zabilježen je u Vukovaru, a tamošnje su cijene kuća pale za 2,3 posto i spustile se na 507 eura po "kvadratu". Jedan od jeftinijih gradova, po pitanju cijena kuća, tijekom siječnja je bilo Bjelovar u kojem je cijena pala za 1,5 posto, a za metar kvadratni se u prosjeku tražilo 513 eura.
Pad cijena od 1,9 posto zabilježen je u Splitu, no tamošnje su kuće i dalje ostale među najskupljima, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 2174 eura.
Najveći porast cijena, prema podacima Crozilla.com, tijekom siječnja je zabilježen u Zagrebu gdje su kuće na mjesečnoj razini bile za 2,7 posto skuplje, a za jedan se "kvadrat",
s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 1280 eura Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.02.2016., srijeda

Kuščević: Uskoro odluka o modelu poticane stanogradnje

Ranije jutros ministar je, gostujući u emisiji HRT-a, najavio ukidanje projekta 'obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje'.
"Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku - ukinut ćemo certificiranje apartmana. Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata", kazao je Kuščević.
Zajednica obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore (HGK) pozvala je početkom veljače Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja da povuče pravilnik o obvezi pribavljanja energetskog certifikata za pružatelje turističkih usluga smještaja u domaćinstvu jer se, poručili su,
radi o dodatnom parafiskalnom nametu koji opterećuje domaćinstva koja se bave turizmom prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2016., petak

Uskoro potpisivanje ugovora za Kupare

ZAGREB - Ministar turizma Anton Kliman najavio je kako će uskoro biti potpisan ugovor za realizaciju projekta Kupari, za koji je prije tri i pol mjeseca prihvaćanja ponuda investitora Avenue ulaganja iz kojeg poručuju da su spremni i da s poslom žele krenuti što prije.
"Nama je manje bitno hoćemo li ugovor s državom potpisati sedam dana prije ili kasnije, jer smo spremni za početak realizacije tog projekta i želimo krenuti što prije s poslom", kratko je na upit Hine oko tog ugovora telefonski u četvrtak izjavio direktor tvrtke Avenue ulaganja Ivan Paladina.
Ministar turizma Antona Kliman, pak, poručuje da je "taj ugovor pred potpisivanjam te da vjeruje da će uskoro i biti potpisan, čime će ta zahtjevna investicija krenuti".
Potpisivanje tog ugovora, koji je, kako se neslužbeno doznaje, manje-više dogovoren, produljilo se i zbog izbora i formiranja nove vlade, a pričekat će još neko vrijeme dok se ne sastane povjerenstvo za taj projekt.
Bivša Vlada je ponudu Avenue ulaganja za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari, vrijednog oko 100 milijuna eura, prihvatila krajem listopada prošle godine,
a to je bila i jedina obvezujuća ponuda za taj projekt te je cijenjena kvalitetnom i perspektivnom. Tome je dijelom pridonijelo i partnerstvo koje Avenue ulaganje
za taj projekt planira s prestižnim međunarodnim hotelskim lancem Marriott s brendom Ritz-Carlton stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.02.2016., srijeda

Istrabenz prodao Grand Hotel Adriatic zagrebačkoj Teri-trgovini

LJUBLJANA - Istrabenz Turizem je napokon, šest godina nakon početka prodaje, uspio prodati Grand hotel Adriatic.
Kupac je zagrebačko poduzeće Teri-trgovina, a prodaja će biti zaključena nakon što budu ispunjeni svi dogovoreni uvjeti.
Prodaja hotela je sastavni dio dogovora o reprogramu s bankama vjerovnicama iz 2013. godine. U njemu je bilo dogovoreno da je sastavni dio reprograma prodaja
portoroškog Hotela Palace Kempinski i opatijskog Adriatica.
Teri-trgovina bavi se prodajom alkoholnih i bezalkoholnih pića. Nije poznato je li na neki način povezana s MK Grupom Miodraga Kostića koji je nedavno izjavio kako želi kupiti Grand hotel Adriatic. Vlasnik Teri-trgovine je Alberto Golomeić, a tvrtka zauzima drugo mjesto na hrvatskom tržištu po veleprodaji pića, iza sustava Agrokor.
Riječ je o najvećem opatijskom hotelu sa 600 ležajeva, kockarnicom i kongresnim centrom te wellnessom i dvama bazenima. Ostvaruje oko 7 milijuna eura godišnjih prihoda.
Neslužbeno, kupac je preuzeo osam milijuna eura duga Grand Hotela Adriatic i tome pridodao oko četiri milijuna eura kupoprodajne cijene stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.02.2016., ponedjeljak

Deripaska nudi 140.000 eura za zakup Trstena

Osim K.P.M. Limiteda, ponudu je dostavila i budvanska kompanija Altia Montenegro, koja je za zakup Trstena spremna da plati 110.000 eura, bez PDV-a.
Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, kompaniju Altia Motenegro osnovala je firma Altia Limited, dok se kao osnivač K.P.M. Limited vodi kompanija Tangril Equites LTD sa Britanskih djevičanskih ostrva.
Plaža Trsteno jedina je na području kotorske opštine za koju su dostavljene dvije ponude, od njih 19, koliko se našlo na tenderu Morskog dobra. Za ostale plaže, čije su početne cijene godišnjeg zakupa bile od 180 do 5.000 eura,
dostavljena je po jedna ponuda, dok za četiri nije bilo interesovanja iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2016., srijeda

Nakon desetljeća životna osiguranja preotela liderstvo autoosiguranjima

Po isteklim policama životnih osiguranja Hrvatima lani isplaćeno više od 1,65 milijardi kuna.
Hrvati ipak slijede europsku praksu. Suočeni s dramatičnim procjenama o nesigurnoj budućnosti mogućeg modela mirovinskog sustava počinju bolje skrbiti o vlastitoj
trećoj životnoj dobi te iz godine u godinu sve više ulažu u životna osiguranja iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka


- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.02.2016., ponedjeljak

Počela gradnja tri nove "Bandićeve fontane"

Podsjetio je da je 1906. gradonačelnik Zagreba Milan Amruš napravio dvije fontane na Zrinjevcu, kad je Zagreb imao 52.000 stanovnika, a danas ima 870.000 stanovnika i grade se tri fontane.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak radove na izgradnji još tri fontane na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice, vrijednih oko 28 milijuna kuna, tako da bi s njihovim završetkom, koji se planira do 1. srpnja, na toj livadi trebalo biti ukupno pet fontana.
Novinarima je izjavio da će cijena izgradnje novih fontana biti ista kao i cijena već izgrađenih dviju fontana jer se ispod zemlje već nalazi cijela infrastruktura, a 30 metara niže postoji potok odakle će se dovesti voda, pa će zagrebačke fontane imati prirodnu vodu kao Fontana di Trevi u Rimu.
Podsjetio je da je 1906. gradonačelnik Zagreba Milan Amruš napravio dvije fontane na Zrinjevcu, kad je Zagreb imao 52.000 stanovnika, a danas ima 870.000 stanovnika i
grade se tri fontane. Obnovit ćemo sve zagrebačke fontane, a ovaj projekt ćemo završiti do kraja godine, najavio je Bandić.
Na kritike bivše ministrice graditeljstva Anka Mrak Taritaš da gradi fontane iako Trnje još nema riješen vodovod i odvodnju, a Zagreb nema žičaru za Sljeme, Bandić je rekao kako bivšoj ministrici ne preostaje ništa drugo nego da kritizira, te ustvrdio da je problem vodovoda riješen, a žičara će biti gotova do kraja 2017. godine.
Voditelj izgradnje fontana Ivica Blažun rekao je da će se napraviti još tri bazena s dvije kontrolne sobe, hortikulturnim uređenjem i amfiteatrom u južnom dijelu koji će služiti za prezentracije i projekcije na vodenoj površini. Postoji i tehnička mogućnost za klizalište na već postojećim plohama fontana.
Prije otvorenja radova na tri nove fontane, Bandić je u Sesvetskom Kraljevcu pustio u rad vodospremu Cerje, koja će s pripadajućim magistralnim cjevovodom omogućiti sigurniju i kvalitetniju opskrbu vodom istočnog dijela Zagreba i istočnih dijelova Zagrebačke županije,
a vrijednost joj je oko 94 milijuna kuna mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik


- 14:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi