Iznajmljivanje stanova

28.01.2016., četvrtak

Izložba Milana Trenca "Politika“ u MUO

Kroz sklonost objedinjavanja medija Trenc zalazi i u domenu kazališne izvedbe poput najnovije predstave Emil i detektivi, koju je režirao u ZKM-u.
U prvom dijelu izložbe naglasit će se novinska odnosno politička ilustracija, koja za Trenca predstavlja opsesiju i strast.
U drugom dijelu izložbe bit će predstavljeni radovi u drugim medijima uz naglasak na poveznicama koje po načinu razmišljanja i estetikom ujedinjuju raznorodne medijske horizonte problematizirajući pitanje međuodnosa medija, tehnike, manire, kompozicije, proporcije, palete i svjetonazora kao ultimativne poveznice jednog autorskog izraza.
Kustos izložbe je Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt,
a moći će se pogledati do 28. veljače Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.01.2016., ponedjeljak

MUO dostupan diljem svijeta s Google Cultural Institutom

Zahvaljujući usluzi Street View moguće je virtualno razgledati Muzej te odabirom predmeta dobiti dodatne informacije ili se zadubiti u slike visoke rezolucije
Ljubitelji umjetnosti diljem svijeta od prošloga tjedna, zahvaljujući projektu Google Cultural Institutea, mogu putem interneta uživati u više od 290 umjetničkih djela Muzeja za umjetnost i obrt (MUO), te 154 djela Galerije naivne umjetnosti Hlebine.
Na stranicama google.com/culturalinstitute mogu se razgledati virtualne izložbe, vidjeti izbor slika visoke rezolucije, izložaka iz stalnog postava i kolekcija ručnih satova.
Dostupni su i virtualna tura Street View, dvije digitalne izložbe kao i druga kulturna blaga koja čuva MUO nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.01.2016., četvrtak

Broj odobrenja za građenje u studenome porastao 8,6 posto

Doprinos godišnjem kumulativnom padu ukupnog broja izdanih dozvola došao je od pada broja izdanih odobrenja
za građenje zgrada (4.671) koje čine gotovo 82% ukupno izdanih odobrenja tijekom promatranog razdoblja. U odnosu na prvih jedanaest mjeseci 2014. godine izdana odobrenja za gradnju zgrada zabilježila su godišnji pad od 8,2%. Pritom je predviđena površina zgrada za koje su dozvole izdane u promatranom razdoblju viša za 34,6% u odnosu na isto razdoblje lani (uz rast predviđene vrijednosti radova od 34,7% na godišnjoj razini).
Istovremeno, broj odobrenja za ostale građevine zabilježio je u istom promatranom razdoblju godišnji rast od 15%. No, usprkos rastu broja dozvola
predviđena vrijednost radova za koje su dozvole izdane je niža za 30% godišnje stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.01.2016., utorak

Ulaganja u nekretnine CEE regije porasla 13 posto

U Hrvatskoj je volumen ulaganja pao 32 posto na 98 milijuna eura
Ulaganje u nekretnine u zemljama srednje i istočne Europe (osim Rusije) u 2015. dosegnulo je povijesnu razinu od preko 9 milijardi eura što je 13 posto više nego godinu ranije. Posebno su snažne rezultate ostvarile Češka i Poljska - ulaganja su dosegla 2,18 odnosno 4 milijarde eura, prenosi portal portfolio.hu, a piše Banka.hr.
Većina je zemalja regije u prošloj godini zabilježila rast, a posebno su uspješne bile Češka, Mađarska i Poljska.
U Hrvatskoj je volumen ulaganja pao 32 posto na 98 milijuna eura, a osim Hrvatske, pad ulaganja zabilježen je u Bugarskoj (-85 posto), Rumunjskoj (-45 posto)
i Slovačkoj (-46 posto) stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar


- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.01.2016., četvrtak

Na Wall Streetu cijene dionica ponovno oštro pale

Na londonskom je tržištu cijena barela u jednom trenutku zaronila ispod razine od 30 dolara, dok je na američkom tržištu skliznula na 30,10 dolara.
Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica oštro pale, skliznuvši na najnižu razinu od rujna, jer su ulagači zabrinuti zbog pada cijena nafte, anemičnih poslovnih rezultata američkih kompanija i slabosti svjetskog gospodarstva.
Dow Jones skliznuo je 364 boda, ili 2,21 posto, na 16.151 bod, dok je S&P 500 potonuo 2,50 posto, na 1.890 bodova, a Nasdaq indeks 3,41 posto, na 4.526 bodova.
Pad S&P 500 ispod razine od 1.900 bodova, po prvi puta od rujna, posljedica je gubitaka u svih 10 sektora tog indeksa.
Na samom početku jučerašnjeg trgovanja cijene su dionica porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo pokazateljima iz kineskog gospodarstva i stabilizaciji tečaja juana, pa se činilo da će Wall Street zabilježiti dobitke treći dan zaredom.
Međutim, ulagače je kasnije pokolebao novi pad cijena nafte na najniže razine u 12 godina.
Tijekom dana činilo se da su se cijene 'crnog zlata' stabilizirale, no nakon vijesti da su zalihe nafte u SAD-u prošloga tjedna porasle, što ukazuje na slabost potražnje, cijene su promijenile smjer, a raspoloženje ulagača splasnulo.
Na londonskom je tržištu cijena barela u jednom trenutku zaronila ispod razine od 30 dolara, dok je na američkom tržištu skliznula na 30,10 dolara.
Ulagači se plaše da slabost cijena nafte i sirovina ukazuje na usporavanje rasta globalnog gospodarstva, što bi moglo loše utjecati na poslovne rezultate američkih kompanija.
Ionako se zbog niskih cijena nafte, slabljenja kineskog gospodarstva i visokog tečaja dolara, što loše utječe na prihode američkih multinacionalnih kompanija u inozemstvu, očekuje recesija zarada, odnosno njihov pad drugo tromjesečje zaredom.
U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je dobit kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u četvrtom kvartalu prošle godine pala za 4,8 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
"Ulagači su zabrinuti zbog situacije u gospodarstvu, a nema pokretača koji bi doista podržao tržište", kaže Ken Polcari, direktor u tvrtki O'Neil Securities.
Nakon što su prošloga tjedna Dow Jones, S&P 500 i Nasdaq indeks potonuli više od 6 posto, što je najgori početak godine na Wall Streetu u povijesti, u prva dva dana ovoga tjedna cijene su dionica ponešto porasle.
"Od početka godine u fazi smo zaštiti kapitala, a kako se pokazalo da tržište nije sposobno uvjerljivije porasti, to je samo povećalo nervozu", kaže Michael James, direktor u tvrtki Wedbush Securities.
Na oprez ulagača ukazuje jučerašnji rast VIX indeksa 'straha' Čikaške burze opcija za 12,2 posto. To pokazuje da ulagači pojačano osiguravaju svoje portfelje od mogućeg daljnjeg pada cijena dionica.
A nakon jučerašnjeg pada, sva tri najvažnija indeksa zaronila su u područje korekcije, odnosno 10 posto ispod njihove prijašnje najviše razine. Tako je S&P 500 indeks trenutačno 11,3 posto ispod svoje rekordne razine dosegnute u svibnju prošle godine.
Russell 2000 indeks manjih kompanija skliznuo je, pak, u područje 'medvjeda', odnosno 22 posto ispod svoje rekordne razine dosegnute prošle godine.
A na većini europskih burzi cijene su dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,54 posto, na 5.960 bodova, a pariški CAC 0,30 posto, na 4.391 bod.
Frankfurtski DAX oslabio je, pak, 0,25 posto, na 9.960 bodova nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb


- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.01.2016., utorak

Završena obnova dvorca Veliki Tabor

Tijekom 19. i 20. stoljeća izmijenili su se mnogobrojni vlasnici i korisnici, a dvorac je za to vrijeme više puta pregrađivan.
Jezgra dvorca je peterokutna trokatna kula - Palas. To je najstarija i najbolje sačuvana kasnosrednjovjekovna stambena građevina u kontinentalnoj Hrvatskoj s kasnogotičkim i renesansnim arhitektonskim detaljima. Okružuju ga zidovi s dvije jednokatne i dvije dvokatne polukružne kule te dvokatna zgrada sjevernog krila. Svi dijelovi građevine zatvaraju dvorište sa zidanim arkadnim trjemovima na dva kata i jednokatnom drvenom galerijom.
Cjeloviti radovi na obnovi dvorca započeli su 2000. godine i to konstruktivnom sanacijom dvorišnih, zidanih arkadnih trjemova, zgrade Palasa te građevinskom i konstruktivnom sanacijom zidova, polukružnih kula s pripadajućim krovištima, drugog kata sjevernog krila s krovištem i vanjska pročelja obodnog prstena. Ti su radovi završeni krajem 2011.
Od 2013. do 2015. godine provedeni su građevinsko-obrtnički, instalaterski i restauratorski radovi u unutrašnjosti svih polukružnih kula, spojnog krila između Palasa i sjevernog krila
te unutrašnjosti prvog kata sjevernog krila u čijem je prizemlju ulaz i prolaz u dvorište Dvorca nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb


- 20:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.01.2016., petak

Matijević želi hotel u Zagrebu

NOVI SAD - Vlasniku Industrije mesa „Matijević" Petru Matijeviću najveći uspeh prošle godine predstavlja to što je kompanija, kao i u prethodne 22 godine osvarila dobit. U 2015. poslovni rezultat bolji je oko 30 odsto u odnosu na 2014, uprkos tome što je, kako primećuje Matijević, platežna moć sve slabija. Dobit je, veli, lane bila oko 30 miliona evra.
"Ne smatram uspehom što će u Fabrici autobusa „Neobus" poslovati multinacionalna komapnija „Delfi", o čemu je potpisan ugovor o zakupu na deset godina s Industirijom mesa kao vlasnikom „Neobusa"", kaže Matijević.
„Matijević" neće biti pogođon uredbom Vlade Srbije o zabrani uvoza najlošije kategorije mehanički otkoštenog mesa, koji su mesni prerađivači koristili u proizvodnji viršli, kobasica, parizera...Petar Matijević kaže da u preradi mesa za suhomesnate proizvode kompanija „Matijević" koristi isključivo svoje meso. "U preradi koristimo sopstvene sirovine, nismo uvoznici nikavog mesa", kaže on, i dodaje da je mera Vlade Srbije dobra, ali da će Uredba neminovno dovesti do poskupljenja mesnih prerađevina.
"Za mene nije uspeh ni to što sam prvi srpski biznismen koji je kupio dva poljoprivredna dobra u Hrvatskoj, u Negoslavcima i Starim Jankovcima, koja imaju ukupno 1.500 hektara oranica. Osećam lično zadovljstvo što sam se bar tako vratio u zavičaj jer sam odrastao u blizini, u Sremskim Lazama, srpskom selu sa 600 žitelja u Vukovarsko-sremskoj županiji", navodi.
O tome da li će i dalje ulagati u Hrvatskoj Matijević kaže da za sada nema planove, dok se ne pojave, mada razmišlja o tome da ulaže u hotelijerstvo.
"'Matijević' ima četiri hotela, u Novom Sadu hotele „Centar", „Aleksandar" i na Ribarskom ostrvu i hotel „Vojvodina" u Zrenjaninu. Ne planiramo da kupujemo hotele na Primorju jer su oni više za domaću radinost nego za kompaniju poput naše, ali u gradskim sredinama, na prvom mestu u hrvatskoj prestionici Zagrebu imamo ambicije", kaže Matijević.
"U ugostiteljstvu smo se ostvarili. Nedavno smo kupili i restoran od porodice novosadskog ugostitelja poznatog po nadimku Bata Pežo i za mesec dana, posle renovinaranja, Novi Sad će dobiti pravu vojvođansku čardu", veli sagovornik.
Kada je reč o osnovnoj delatnosti, proizvodnji i preradi mesa, Petar Matijević kaže da u 2016. planira da i dalje bude apsolutni lider, pošto je pretekao „Karneks" iz Vrbasa i novosadsku „Neoplantu".
"'Matijević' proizvede više od „Juhora" iz Jagodine i pomenuta dva prerađivača. Svakodnevno iz Industrije mesa „Matijević" izađe 150 tona svežeg mesa i mesnih prerađevina",
navodi on stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2016., utorak

Nikolić potpisao ukaz o proglašenju izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je ukaz o proglašenju izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje su dan po njihovom usvajanju i objavljene u Službenom glasniku Srbije, saopšteno je večeras iz predsedništva. Saopštenje da je predsednik potpisao ukaz se objavljuje zbog, kako je navedeno, izjave poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić da poslanici DS nemaju informaciju o tome da li je Nikolić potpisao ukaz o proglašenju izmena i dopuna tog zakona.
"Članica Odbora za zakonodavstvo i ustavna pitanja (Skupštine Srbije) Gordana Čomić, trebalo bi da u javnosti iznosi samo istinite vesti o odnosu predsednika Srbije i
Narodne skupštine", navedeno je iz predsedništva.
Poslanici su izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje su naišle na brojne kritike opozicije i poljoprivrednika, usvojili 29. decembra,
na poslednjoj sednici redovnog jesenjeg zasedanja immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi