Iznajmljivanje stanova

30.04.2015., četvrtak

Izlaganje o Jaski među najzanimljivijim

Godišnja međunarodna konferencija o razvoju nekretnina centralno je godišnje mjesto okupljanja svih koji sudjeluju u projektima razvoja komercijalnih nekretnina, na tržištu komercijalnih nekretnina, ali i u ostalim industrijama koje su vezane za nekretnine i građevine u Hrvatskoj,
Europskoj zajednici, našoj regiji i internacionalno nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2015., utorak

Transparentnost Srbija: O Beogradu na vodi nismo saznali ništa

BEOGRAD - Podaci objavljeni na potpisivanju ugovora za Beograd na vodi nisu otkrili "praktično ništa" o samom poslu, ocenila je organizacija Transparentnost Srbija. Transparentnost Srbija postavlja pitanje da li bi ekonomska korist od izgradnje projekta mogla da bude veća da je postojala konkurencija i transparentan postupak.
Transparentnost je na svojoj Fejsbuk stranici objavila da jučerašnja konferencija za štampu povodom potpisivanja ugovora za "Beograd na vodi" nije donela obelodanjivanje ugovora, ali jeste neke "potpuno neočekivane informacije".
"Ono što smo mogli da čujemo ili pročitamo značajno se razlikuje od onoga što smo slušali u prethodnih 18 meseci - umesto četiri godine, kako je u martu najavio premijer (Aleksandar Vučić), odnosno 10 godina, što je najavljivao gradonačelnik (Siniša Mali), rok za izgradnju je 30 godina", navodi Transparentnost.
Ta organizacija ističe da ako se korist od ulaganja za državu ogleda u mogućnosti zarade od iznajmljivanja i prodaje stambenog i poslovnog prostora,
nije svejedno da li će profit od neke zgrade početi da se ostvaruje 2020. ili tek 2040 stanovi Dubrava Zagreb

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb


- 13:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2015., četvrtak

Blagi porast cijena u odnosu na siječanj

Prosječne tražene cijene najma i prodaje ureda i ordinacija tijekom ožujka na portalu Crozilla.com bilježe nešto više vrijednosti nego tijekom siječnja.
Prosječna oglašavana cijena "kvadrata" ureda i ordinacija tijekom ožujka u Splitu je iznosila 1642 eura, što je 3,7 posto.
U odnosu na prvi mjesec ove godine, cijene su tijekom ožujka porasle u Puli, gdje je zabilježen porast od 5,1 posto, a prosječna tražena cijena je iznosila 1578 eura po metru kvadratnom.
Cijene su, prema statistikama portala Crozilla.com, blago porasle i u Zagrebu, tek 0,3 posto, a cijena metra kvadratnog u prosjeku je iznosila 1504 eura. Pad oglašavanih cijena u odnosu na siječanj,
u ožujku je zabilježen u Rijeci gdje su cijene ureda i ordinacija zabilježile 1,7 posto niže vrijednosti, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1497 eura.
Mjesečne najamnine ove vrste poslovnih prostora koji su oglašavani na portalu Crozilla.com u ožujku su bile nešto više nego u siječnju. U Rijeci su prosječne tražene cijene najma ureda i ordinacija sa siječanjskih 8,9 eura, u ožujku "skočile" na 9,5 eura po metru kvadratnom. Prosječna najamnina u Splitu je iznosila 12 eura po "kvadratu", 2 eura više no u prvom mjesecu. Zagrebačke najamnine porasle su za 1,1 posto u odnosno na siječanj,
a prosječna tražena cijena im je tijekom ožujka iznosila 8,9 eura po metru kvadratnom nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2015., utorak

Kosor: Bandić nije uvrstio Svetice u dnevni red Skupštine

Iduća sjednica Gradske skupštine, zakazana za 28. travnja, bit će prva na kojoj će sudjelovati Bandić nakon što je izišao iz pritvora i ponovno počeo obnašati gradonačelničku dužnost, a Kosor ne očekuje da bi na sjednici moglo biti kakvih problema. "Skupština je uvijek normalno funkcionirala i donosila odluke, a Grad također normalno funkcionira", kazao je.
Kosor je s novinarima razgovarao prilikom obilaska prostora bivšeg kina Kalnik, koji je u vlasništvu Grada, devastiran je i propada, a Vijeće Gradske četvrti Črnomerec željelo bi taj prostor prenamijeniti u centar za društvene događaje i novi prostor Mjesnog odbora Bartol Kašić.
Mjesni odbor plaća najam za taj prostor, pa su vijećnici opravdano zaključiti da bi se tu mogao smjestiti njihov odbor, a uređenjem dvorane i ljetne terase za kino dobio bi se novi kulturni sadržaj,
kaže Kosor dodajući kako je besplatno napravljen idejni projekt za uređenje prostora stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 18:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2015., petak

Zec: Royal grupa planira gradnju aerodroma i deset hotela u Ulcinju

ULCINJ - Izvršni direktor HTP Ulcinjska rivijera Radomir Mikan Zec kazao je Dnevnim novinama da kompanija Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da u Ulcinju izgradi aerodrom, a na Adi Bojani deset hotela sa pet i više zvjezdica. Arapski investitori koji su prošle sedmice obišli ostrvo Ada na ušću Bojane u more, prema riječima Zeca, obezbijedili bi posao za 500 do 1.500 radnika.
“Ukoliko posao bude dogovoren, Royal grupa će osposobiti putnu infrastrukturu u ovom dijelu primorja, čime će se poboljšati saobraćajna povezanost Ulcinja sa ostalim dijelom države,
ali i svijeta nekretnine Dubrovnik

Oznake: nekretnine Dubrovnik


- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2015., utorak

U VUKOVARU “KVADRAT” KUĆE 150 EURA, A U DUBROVNIKU 7.000 EURA!

CIJENE kuća najniže su na kontinentalnom području, dok su najviše cijene kao i njihov najveći porast zabilježeni na Jadranu, pokazuju podaci portala Crozilla.com za ožujak…
Dubrovnik, Zadar, Split, Šibenik i Bjelovar tijekom ožujka bilježe porast cijena kuća, dok je mjesečni pad cijena zabilježen u Zagrebu, Varaždinu, Puli i Rijeci.
Velike razlike u cijenama kopno-more nisu neuobičajene, no najvjernije ih dokazuje razlika u cijenama na krajnjem jugu i istoku Hrvatske. Naime, prosječna tražena cijena “kvadrata” kuće u Dubrovniku je bila gotovo 9 puta viša od one u Vukovaru.
Najjeftiniji grad po pitanju cijena kuća tijekom ožujka bio je Vukovar. Prosječna oglašavana cijena kuće, s uključenom cijenom okućnice, na tom je području iznosila tek 489 eura po metru kvadratnom.
No, podaci Agencije za promet nekretninama Vukovarka pokazuju kako se kuće na tom području prodaju i
po još nižim cijenama.Naime, Ružica Dufek, direktorica navedene agencije iz Vukovara za portal Crozilla.com rekla je kako se tamošnje kuće prodaju i po cijeni od tek 150-200 eura po metru kvadratnom, a ponekad se potpuno sređene kuće, s centralnim grijanjem, površine od 35 do 100 “kvadrata” prodaju i po cijeni od 20.000 eura.Kada su cijene kuća u pitanju Dubrovnik i Split i dalje su na vrhu, a slijede ih Zadar, Pula i Šibenik.
Tijekom ožujka su na dubrovačkom tržištu cijene “kvadrata” kuća oglašavane po cijeni od oko 1500 eura na više, a nerijetko su se mogle pronaći i one čiji su iznosi dosezali i preko 7000 eura po metru kvadratnom.
U Splitu se za “kvadrat” kuće, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 2241 euro, u Zadru 1957 eura, a u Puli 1387 eura. Gradovi kontinentalnih područja bilježe niže cijene no oni na moru, najjeftiniji “kvadrati” kuće tijekom ožujka oglašavani su u Vukovaru (489 eura), Bjelovaru (597 eura), Osijeku (655 eura) i Sisku (664 eura). Najveći mjesečni pad cijena kuća tijekom ožujka zabilježen je u Zagrebu gdje su cijene pale za 3,3 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1226 eura. Pad cijena bilježi i Varaždin, 1,6 posto,
a prosječna tražena cijena kuća u prosjeku je iznosila 684 eura po metru kvadratnom apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.04.2015., petak

Usvojen lex specialis o Beogradu na vodi

Za eksproprisanu nepokretnost vlasnik ima pravo na naknadu koja ne može biti niža od tržišne vrednosti nepokretnosti, a vlasnik nepokretnosti dužan je da se izjasni u roku od osam dana od dana dobijanja predloga za eksproprijaciju.
Po okončanju tog postupka i upisu prava svojine na nepokretnostima, država neizgrađeno građevinsko zemljište može dati u dugoročni zakup.
Troškovi Grada Beograda na uređivanju građevinskog zemljišta na lokaciji biće regulisani posebnim ugovorom Grada Beograda i Republike Srbije.
Procene su pokazale da će orijentacioni troškovi raščišćavanja terena za pripremu izgradnje biti oko 33 milijardi dinara, dok će prihodi od poreza, kako se procenjuje, biti oko 37,3 milijardi dinara.
Ekonomska analiza pokazala je, takođe, da je predloženi projekat sprovodiv i sa aspekta države i lokalne samouprave i sa aspekta investitora, kao i da će biti angažovana celokupna građevinska industrija.
Za sprovođenje zakona potrebna su dodatna finansijska sredstva iz budžeta.
U toku 2014. godine usvojen je planski dokument, započete aktivnosti na raščišćavanju terena i obezbeđen je investitor radova, što su preduslovi da se, imajući u vidu odredbe ovog zakona, započne i sa izgradnjom.
Zakon će rešiti i pitanje izmeštanja beogradskog železničkog čvora iz Savskog amfiteatra, raseljavanje stanovnika koji decenijama stanuju u starim, trošnim i neuslovnim objektima bez osnovne saobraćajne i komunalne infrastrukture.
Ustavni osnov za donošenje zakona sadržan je u odredbi kojom je predviđeno da pravo svojine može biti oduzeto ili ograničeno samo u javnom interesu utvrđenom na osnovu zakona, uz naknadu koja ne može biti niža od tržišne kao i da Republika Srbija uređuje i obezbeđuje svojinske i obligacione odnose i zaštitu svih oblika svojine.
Sa aspekta ustavnosti, donošenje zakona, koji je po svojoj pravnoj prirodi lex specialis u odnosu na opšti zakon je moguće, s obzirom da je vlada taj projekat ocenila kao projekat od posebnog značaja za Srbiju.
Analizom vlasničkih odnosa na građevinskom zemljištu, utvrđeno je da je Srbija upisana kao vlasnik na najvećem broju katastarskih parcela, na manjem broju upisan je grad Beograd,
a najmanji broj na privatna lica iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 13:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2015., srijeda

Mali: Izgradnja Beograda na vodi do kraja leta

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je će izgradnja projekta "Beograd na vodi" početi do kraja leta. Mali je na RTS, uoči sutrašnje rasprave o leks specijalisu o Beogradu na vodi u Skupštini Srbije, rekao da će nakon usvajanja zakona početi eksproprijacija koja će trajati tri ili četiri meseca, a onda će se stvoriti uslovi za izdavanje građevinske dozvole i pokretanje izgradnje.
"Do kraja leta mislim da je realno pokretanje izgradnje", rekao je Mali.
On je naveo da je važno da projekat "Beograd na vodi" što pre krene s realizacijom kako bi se zaposlila građevinska industrija i srpskim radnicima obezbedio posao.
Gradonačelnik je ponovio da finansiranje projekta obezbeđuje investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a da Srbija treba da obezbedi građevinsku dozvolu i da očisti parcelu.
Prema njegovim rečima, za 3,5 milijardi evra investicija rast u BDP Srbije biće sedam milijardi u narednih 10 do 15 godina, koliko treba da se projekat realizuje.
Osvrćući se na kritike koje dolaze iz Akademije arhitekture, Mali je rekao da je vreme da se "otvore karte" i prizna zašto se projekat kritikuje.
"Da li je razlog što, ako se desi "Beograd na vodi", Mišković neće napraviti svoju Luku Beograd, neće zaraditi desetine miliona evra, već će korist da imaju građani. Da li je problem što će neki Vučić ili Mali da
realizuju projekat, a ne DS i Mišković", upitao je Mali stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2015., četvrtak

Minimalan pad indeksa cijena nekretnina

ZAGREB - Tražene cijene nekretnina nisu se u ožujku jako mijenjale (-0,2% na mjesečnoj, odnosno -0,1% na godišnjoj razini), pokazuje Indeks cijena nekretnina kojeg izrađuje CentarNekretnina. U 2006. godini cijene nekretnina na Jadranu, uz povremena kolebanja, prate rast cijena nekretnina u Zagrebu. Međutim već početkom 2007. godine cijene nekretnina na Jadranu pokazuju brži rast u odnosu na one u Zagrebu. Sredinom 2008. cijene i na Jadranu i u Zagrebu su se ustabilile, i njihova razlika se više ne povećava. Od 2011. godine razlika u indeksima se ponovno povećava i od onda se razlika nije ustabilila, iako općenito kretanja cijena nekretnina u Zagrebu prate cijene nekretnina na Jadranu. Ovaj mjesec tražene cijene nekretnina u Zagrebu i na Jadranu, u odnosu na prošli mjesec, su u laganom padu, dok na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici rastu.
Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u ožujku 2015. niže su za svega 0,1% u odnosu na veljaču. Na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici više su za 1,5% u odnosu na ožujak 2014.
Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u ožujku iznosila je 1.582 eura/m2, što je isto kao i u veljači, a 1,1% više u odnosu na ožujak 2014. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u gotovo svim četvrtima. Do porasta cijena u odnosu na prošlu godinu došlo je samo u gradskoj četvrti Podsused i to za 1,7%. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.139 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 2.003 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u ožujku iznosi 1.129 eura/m2.
Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu padaju (-2,1%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na veljaču cijene su niže za 0,4%. Tražena cijena kuća na Jadranu, u ožujku je iznosila 1.525 eura/m2 što je 0,4% manje nego prethodnog mjeseca, a 3,1% manje u odnosu na ožujak 2014. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na veljaču niža je za 0,7%, dok je na godišnjoj razini niža za
1,5% i iznosi 2.005 eura/m2.Osim u Dubrovačko-neretvanskoj, gdje su cijene nekretnina očekivano najviše te Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji. Prosječna cijena kvadrata vikendice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u ožujku je iznosila 2.598 eura/m2, u Splitsko-dalmatinskoj županiji 2.209 eura/m2, dok je u Primorsko-goranskoj županiji prosječna tražena cijena apartmana u ožujku iznosila 2.173 eura/m2.
S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Istarskoj županiji s cijenom od 1.677 eura/m2 te Zadarskoj županiji s 1.712 eura/m2.
Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na veljaču niža je za 0,2% i iznosi 1.577 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 1,4%. Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, prosječna cijena stana u Splitu je u odnosu na veljaču niža za 0,4% i iznosi 2.163 eura/m2.
U Rijeci je prosječna tražena cijena stana u ožujku iznosila 1.581 euro/m2, što je 1,3% niže nego u veljači, dok je u Zadru iznosila 1.976 eura/m2,
odnosno 3,1% više u odnosu na prethodni mjesec stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd


- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (21)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (14)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (8)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (9)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (10)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (8)
Lipanj 2016 (11)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Opis bloga

Linkovi