utorak, 30.10.2007.

Idi mi-dođi mi: HDZ opet na Blogu!

HDZ je vratio sve blogove na Blog.hr i to s novim postovima te je upućena i isprika čitateljima. I dok su danas gotovi svi mediji (Jutarnji, Večernji, 24sata, Dnevnik...) objavili da su HDZ-ovci naprasno prekinuli s bloganjem, ponovno nagli preokret!

Večeras su blogovi Ivice Kirina, Tomislava Ivića, Josipa Đakića, Dragana Kovačevića i Berislava Rončevića osvanuli s novim tekstovima, fotografijama i dizajnovima!

Nažalost, svi komentari na Kirinovom (čak 400) i ostalim blogovima su obrisani zajedno s postovima koji su nanovo objavljeni. Zašto, ne znamo. Stigla je i obavijest te isprika na službenim stranicama 4. izborne jedinice HDZ-a na kojoj su vraćeni linkovi na blogove.

Nama je sporan ovaj dio: "S obzirom da smo bili u eksperimentalnoj fazi, zbog velikog broja posjeta i komentara došlo je do tehničkih poteškoća i bili smo prisiljeni nakratko maknuti blogove sa naših web stranica." Da ne bi još ispalo da smo mi krivi, kod Blog.hr-a nije bilo nikakvih problema niti ih može biti bez obzira na broj komentara i količinu posjeta. Blogovi su obrisani isključivo od strane autora jer su trebali, morali ili su htjeli biti obrisani, a ne zbog tehničkih problema, pa ne možemo 'probaviti' ovaj dio isprike.

Cijela obavijest

- Ispričavamo se što vam je tijekom današnjeg dana bio uskraćen pristup blogovima naših kandidata. S obzirom da smo bili u eksperimentalnoj fazi, zbog velikog broja posjeta i komentara došlo je do tehničkih poteškoća i bili smo prisiljeni nakratko maknuti blogove sa naših web stranica. Ono što smo dobili kao reakciju i medija i javnosti na nemogućnost ulaska na blog stranice u drugoj polovici današnjeg dana dodatna nam je potvrda da podržavate ovakav oblik komunikacije s predstavnicima vlasti i zasigurno ćemo je u budućnosti razvijati i stimulirati. U tom cilju uspjeli smo zadovoljiti sve tehničke preduvjete za nesmetanu razmjenu i pregled komentara. Blogovi gospode Kirina, Rončevića, Kovačevića, Đakića i Ivića ponovno su vam dostupni u osvježenoj formi na istim adresama gdje ćete i dalje moći s njima komunicirati te ostavljati svoje komentare. Molimo vas da uvažite našu ispriku, a mi se nadamo da će naši blogeri unatoč predizbornim obvezama pronaći dovoljno vremena da vam budu na raspolaganju, stoji u priopćenju.

Objavljeno u 22:37 Komentari (16) • Isprintaj#

HDZ-ovcima zabranjeno da pišu na Blogu?

Nevjerojatan potez HDZ-a na Blog.hr-u. Svi postovi blogera te stranke odjednom su 'nestali'. Nameće se zaključak kako im je 'netko' zabranio pisanje na Blog.hr. Među njima se nalazi i poznati 'jubitovac' Ivica Kirin koji je prikupio gotovo 400 komentara na prvi i ujedno posljednji post.

Tako su preko noći nestali postovi 'blogera' Ivice Kirina, Tomislava Ivića, Josipa Đakića, Dragana Kovačevića i Berislava Rončevića.

Izbrisani su i linkovi na njihove blogove sa službenih stranica 4. izborne jedinice HDZ-a www.4hdz.com.

Iako je HDZ bila jedina stranka koja je odbila da neki njezini članovi budu blogeri, ipak je na kraju pristala te je javljeno kako će čak pet HDZ-ovaca pisati postove.

I tako je sve počelo. Političari su napisali svoje prve postove, nakon čega su ovi izbrisani te od njihova daljnjeg pisanja najvjerojatnije više neće biti ništa.

Tako od danas i službeno možemo reći kako na Blog.hr-u više nema HDZ-ovaca.

Na slučaj se osvrnuo bloger Denis Avdagić koji je na svom zanimljivom blogu recenzirao blogove političara na Blog.hr-u!

Objavljeno u 14:51 Komentari (40) • Isprintaj#

četvrtak, 25.10.2007.

Ivica Kirin postao bloger!

A sada, dragi blogeri i blogerice, vijest mjeseca! Sasvim neočekivano, Bloghaerovcima se pridružila najveća internetska zvijezda u Hrvatskoj na adresi kirinivica.blog.hr! Svojim preimenovanjem YouTubea u Jubito, čelni čovjek MUP-a koji je nenamjerno dao svoj doprinos internetizaciji hrvatskog prostora i razvoju domaće IT industrije, otvaranjem bloga odlučio se na nesvakidašnji potez!

Na samom početku svog prvog posta kojeg je simbolično naslovio "Bloger JUBITO Kirin ponovno surfa" već se našalio na svoj račun.

"S obzirom da se JUBITOM bavi(la) cijela nacija, ovo će biti dobrodošao korak u tom smjeru, jer ovakva popularnost bi zasigurno laskala svakome, a ni ja nisam ništa drugo nego samo čovjek od krvi i mesa... tko zna, možda nakon političke karijere razmislim i o Hollywoodu. Samo što ću tada vjerojatno biti meta napada – stilistima!"

Iz HDZ-a i sam Ivica Kirin potvrdili su nam da je blog zaista autentičan. Sam Kirin inače smatra da je blog jedinstvena prilika da iskaze svoje stavove oko nekih tema.

Udar HDZ-a na Blog!

Na našem izbornom blogu kritizirali smo HDZ da su oni jedina stranka koji su odbili da itko iz njihovih redova piše blog. No, danas iznenađenje. U komentaru na našem blogu javljeno nam je za čak pet HDZ-ovaca blogera!

Osim Ivice Kirina, svoj prvi post su napisali Tomislav Ivić, Josip Đakić i Dragan Kovačević, dok još čekamo prvi tekst Berislava Rončevića.

Objavljeno u 21:48 Komentari (16) • Isprintaj#

Radimir Čačić u prvom postu na svom blogu o Pelješkom mostu

Veseloj družini na Blog.hr pridružio se i Radmir Čačić, HNS-ov kandidat za premijera na adresi radimircacic.blog.hr. Uspio je u ovo ludo predizborno vrijeme 'izmisliti' nešto slobodnog vremena i s javnosti podijeliti svoje svakodnevne utiske i zapažanja.

Radimir Čačić nije mogao a da se u svom prvom postu pod nazivom "Ponovno počela gradnja Pelješkog mosta?" ne osvrne na trenutno najaktualniju političko-društvenu temu.

Ako se most i izgradi, ne bi li bilo bolje taj ogromni novac utrošiti na povećanje mirovina, gradnju novih bolnica ili škola, pita se Radmir Čačić.


Podsjetimo, svoj blog od HNS-ovaca ima i Vesna Pusić, predsjednica stranke, na adresi vesnapusic.blog.hr, a tu je i središnji blog HNS-a pazikogabiras.blog.hr.

Objavljeno u 17:25 Komentari (10) • Isprintaj#

ponedjeljak, 22.10.2007.

Vesna Pusić vratila se Blogu!

Izbornim blogovima političara, kao što možete vidjeti u vijesti niže, pridružila se i predsjednica HNS-a Vesna Pusić na adresu vesnapusic.blog.hr.

"Oprostite na kašnjenju, ali u ove predizborne dane je ludnica i vremena je jako malo. Neki od vas sigurno znaju da sam već pisala blog, ali nažalost nisam to uspjela održati. Neću vam lagati, pisanje bloga, pogotovo ako čovjek pazi na komentare i pokušava odgovoriti barem na jedan dio, uzima puno vremena kojeg ja, zbog raznih obaveza, nisam imala.", započela je svoj prvi post.

Objavljeno u 11:47 Komentari (29) • Isprintaj#

"Blogosfera je budućnost hrvatske politike"

Slučaj Željka Peratovića pokazao je još jednom snagu Interneta i Bloga. Predstojeća kampanja, nema sumnje, žestoko će se voditi i na tom mediju, ali još uvijek bez potrebne zakonske regulative. Upitali smo naše blogere Nenada Stazića i Vesnu Pusić što misle o bloganju.

Nenad Stazić, SDP: "Blog je jedan izvanredan način komuniciranja s građanima, otvoren, brz, jednostavan, otvara se mogućnost da kažete što imate treći, ali i da građani kažu Vama."

Vesna Pusić, predsjednica HNS-a: "Mislim kako je blogosfera budućnost hrvatske politike i najneposrednija komunikacija s biračima." Internet i blog još je u prošloj kampanji upoznala, no do ove kampanje zbog, kaže, privatnih razloga Blog je zanemarila. No vratila se.

Cijeli video prilog pogledajte na Dnevnik.hr!

Objavljeno u 11:23 Komentari (3) • Isprintaj#

nedjelja, 21.10.2007.

Peratović blogerima: Hvala vam!

Nakon svega, vraćam se vama, dragim čitateljima 45 linesa i svima drugima dobronamjernima koji mi pružate podršku. Da se bumerang balkanske represije obije o glavu pošiljateljima (inicijatorima progona autora 45 linesa) bila je presudna žustra reakcija javnosti (svih vas). HVALA VAM!.

Zahvaljuje se na početku svog novog posta Željko Peratović, prvi bloger u Hrvatskoj koji je uhićen zbog navodne odavanje državne tajne.

Mnogobrojna podrška blogera zbog uhićenja kolege-blogera pristigla je sa svih strana, a tu su samo neki: Zoran Oštrić (Zelena lista), Babl, Nenad Stazić (SDP), Nesvrstani, Pisac u usponu, Tedičin b(r)log, Catcher, Silverci, Arhangel, Asjaba, Tyche, Sitne ribe, Brod u boci...

CNN blog je danas objavio post u kojem piše da je pritvaranje novinara Željka Peratovića prošlog tjedna bila jedna od najglupljih stvari koju su vladajući mogli napraviti te da će svaki novi post Peratovića na njegovom blogu sada dobiti dodatno na težini i vjerodostojnosti. Postavio je i anketu u kojoj posjetitelje pita vjeruju li u to što Peratović piše.

Objavljeno u 20:14 Komentari (10) • Isprintaj#

subota, 20.10.2007.

Kako prepoznati namještenu anketu?

Pogledajte rezultate ankete

Iskreno, uopće se nisam imao namjeru baviti istraživanjem Media metra koju su naručili Večernji list, RTL i Media Servis, no naletio sam na nešto što je strašno zabavno.

Naime, na stranicama HSPa je jučer osvanuo tekst sa osvrtom na tu anketu koji ukratko kaže slijedeće:

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader nedavno je rekao, da je glas za HSP zapravo glas za SDP te pozvao birače neka ne rasipaju glasove. Zanimljivo, upravo je HDZ po amaterski friziranim rezultatima popularnosti političkih stranaka - vodeća stranka u Hrvatskoj.

Kada se zbroje postotci svih anketiranih u „Velikoj predizbornoj anketi o popularnosti političkih stranaka“, proizlazi da je ukupni postotak 114,6. Djeca u nižim razredima pučke škole sa sigurnošću znaju, da 100 % ispitanika predstavlja sve ispitanike. Ali, naši amaterski manipulatori očito nisu savladali zbrajanje i oduzimanje. (hsp)


I doista, ako pogledate tekst na večernjaku na kojem ima i prigodna slikica i krenete zbrajati postotke pojedinih stranaka ispada kako je u anketi ukupno sudjelovalo 114.6% ispitanika čime je Media metar uspio prebaciti i rezultate izbora u Srbiji od prije nekoliko godina. Impresivno, nema što.

>> Mračni blog

Objavljeno u 20:08 Komentari (4) • Isprintaj#

srijeda, 17.10.2007.

Sunčani Hvar: Bloger CNN objavio još jedan tajni dokument!

Bloger CNN objavio je tajni Sporazum dioničara 'Sunčanog Hvara' kojeg Vlada RH nikad nije dala na uvid javnosti.

Cijeli sporazum u pdf formatu možete skinuti ovdje.

Kad je početkom ove godine izbila afera 'Sunčani Hvar', iz Vlade RH su demantirali da postoji ikakva afera.
No, već 3. siječnja CNN blog objavljuje tajni ugovor između Vlade RH i Orco grupe iz kojega se vidi da Sunčani Hvar nije nikakvo javno privatno partnerstvo već najobičnija prodaja Orco grupi.

Iz Vlade su, kako je bilo i za očekivati, demantirali da se radi o prodaji i obećali da će objaviti pravi ugovor, što do dana današnjeg nije napravljeno.

Također je obećano i gradu Hvaru da će im Vlada RH ustupiti 25% + 1 dionicu i tako osigurati kontrolni paket. Kad pročitate ugovor, shvatit ćete zašto ga Vlada RH do dana današnjeg nije objavila i zašto ga čuva kao što zmija čuva noge. Ugovor je jednom riječju… katastrofa, piše bloger CNN.

Ukratko, Orco je na uloženih 250 milijuna kuna vratio uloženo i još zaradio 430 milijuna i to prije nego što je ispunio ostale obveze i renovirao sve hotele (od 10 hotela, za sada je renovirao 2 i jednoga na pola)! I sve se to dogodilo u manje od 2 godine. Na tome bi im zavidio i legendarni ulagač Warren Buffet, primjećuje CNN.

Objavljeno u 11:49 Komentari (7) • Isprintaj#

ponedjeljak, 15.10.2007.

I Vladimir Jordan se priključio Blogu

Mlada hrvatska blogosfera dobila je jednog od najstarijeg člana, uskoro 67. godišnjeg Vladimira Jordana, predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), pa mu ovim putem i čestitamo!

U odličnom postu pod naslovom "Čovjek kao politički subjekt" Jordan se oštroumno osvrće i objašnjava koja je ulogira umirovljenika i njihove stranke HSU.

"Čovjek je jako zanimljivo biće, a najčešće je nezadovoljan onim što ima i uvijek mu treba baš ono što nema. Voljeti i biti voljen, biti koristan ali i priznat, kategorije su koje su duboko ukorijenjene u svakom čovjeku bez obzira na dob. Na pitanje kako bi željeli provesti svoj ostatak života? – odgovor bi glasio: Dostojanstveno."

Objavljeno u 11:39 Komentari (7) • Isprintaj#

"Zašto, kao simpatizer SDP-a, smatram da bi HDZ trebao dobiti ove izbore?"

Neću se upuštati u diskusije o načinu vođenja predizborne kampanje (koja je već odavno počela). Jednostavno ću pokušati iznijeti argumente zašto bi HDZ trebao dobiti još jedan mandat.

Da odmah uvedem čin odricanja, ne smatram da HDZ imalo zavređuje novi mandat.

Razmišljam praktično. HDZove afere nižu se jedna za drugom. U Saboru im sjede polupismeni primitivci, u Vladi sjede budale. Osobno smatram Primorca najuspješnijim ministrom (isto kao što ga i HDZ smatra - vjerojatno na to utječe činjenica da do prije par tjedana nije bio član HDZ-a i time podložan općenitom idiotizmu koji nastupa ulaskom u tu stranku), a mislim da to onda dovoljno govori koliko su tek ostali 'uspješni'. Kirin, Lovrinka - preglupi da bi istovremeno disali i gledali. Polančec, Kalmeta i kompanija, na čelu s Big Bossom - Ivom - korumpirani više nego svi samoproglašeni diktatori svih latinskoameričkih država i paradržava ikad. Iz afere u aferu i tako unedogled.

Evo zašto bi onda trebali nastaviti s time.

Objavljeno u 10:52 Komentari (5) • Isprintaj#

Video: Najbolji biseri iz saborskih klupa

Ivica Pančić i ružičasta hobotnica

Uz manje ili više ozbiljne političke rasprave, peti saziv Sabora, raspušten prije dva dana, imao je i ne baš blistavih verbalnih trenutaka.

Svemir je heteroseksualan zasigurno je saborska izjava koja ulazi u anale, zajedno s objašnjenjem: "Onda se Mjesec ne bi okrećao oko Zemlje već bi pao i negdje odlutao"

Neke od njih pogledajte i poslušajte u video prilogu koji donosi Dnevnik.hr.

Objavljeno u 10:08 Komentari (2) • Isprintaj#

CNN: Zbog uvredljivog komentara na webu traže 252 tisuće kuna odštete

Damir Fintić, osnivač portala vukovarac.net suočen je sa zatvorskom kaznom jer su se na njegovom portalu svojevremeno u komentarima članaka pojavili i komentari čitatelja koji su bili uvredljivi za Dragicu Štengl, suprugu saborskog zastupnika Vladimira Štengla.

Čitav proces koji se vodi protiv Damira Fintića klasičan je primjer borbe Davida protiv Golijata, ali ponajprije vrhunac apsurda hrvatskog pravosuđa jer će Fintić završiti u zatvoru zbog tuđih riječi. Štenglovi su se obrušili raznim tužbama na Fintića, uglavnom za navodne duševne boli i sve ukupno u šest različitih tužbi potražuju 252.000 kuna.

Cijelu kronologiju slučaja donosi bloger CNN.

Objavljeno u 09:58 Komentari (0) • Isprintaj#

nedjelja, 14.10.2007.

Fotomontaža 'Spremni za sučeljavanje'

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader prihvatio je poziv na predizborno sučeljavanje s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

"Nema više izmotavanja, dosta je bilo izgovora. Svaki od članova SDP-ova tima mogao bi se sučeliti sa Sanderom, ali taj teret rado preuzimam osobno. Pozivam Sanadera da napravi ono što nikada nije napravio jer se nikada ni s kim nije sučelio i molim ga neka ponese te račune o kupljenoj imovini", rekao je Milanović.

Sanader je Milanoviću poručio neka izabere vrijeme i mjesto, ali i dodao kako je HDZ-ov uvjet da na verbalni okršaj dođe i SDP-ov kandidat za premijera Ljubo Jurčić, prenosi Dnevnik.hr u svom video prilogu.

Bloger Naše političke sitne ribe napravio je pak fotomantažu (slika uz vijest) na prigodnu temu. Premijera Sanadera molimo da se ne uvrijedi, redakcija Bloga samo prenosi pogled blogera na izbore i politiku. ;-)

Ipak, moramo napomenuti da je HDZ zasad jedina stranka koja se nije izjasnila o mogućnosti pisanja bloga. I tako će izgleda proći još jedni izbori, a da niti jedan HDZ-ovac nije prisutan na Internetu. Tužno, ako se nas pita. :-(

Objavljeno u 01:54 Komentari (14) • Isprintaj#

Anarhija Weekly: Dokle će CA biti na na leđima poreznih obveznika?

"Uprava Croatia Airlines-a nedavno je zatražila 30-ak milijuna kuna iz proračuna za, kako su objasnili, subvenciorniranje letova na domaćim linijama. Kako se ova dična tvrtka iz proračuna financira već godinama, pitam se – dokle tako. Glede pretpostavljam nekakovih dalekosežnih državnih interesa, održava se neisplativi neprofitabilan državni gigant, a zbog kojega je već godinama teško u Hrvatsku dobiti europske niskotarifne avioprijevoznike.

Croatia Airlines izvlači se na foru neisplativih lokalnih linija, a kako sam nedavno čitao, lokalni aerodrom u Osijeku proziva CA upravo za izbjegavanje letova prema tome gradu, zbog čega je tamošnja zračna luka pred bankrotom."

Anarhija Weekly...

Objavljeno u 01:44 Komentari (0) • Isprintaj#

Čačič(ić) na Korzu

"Evo na što liči Korzo kada Radimir Čačić (čekamo da napiše prvi post na blogu) zvani ČAČ potpisuje svoja vrhunska Ostvarenja na riječkom Korzu, u četvrtak, u večernjim satima.

Nekoliko ljudi, pet ili šest s knjigom, svugdje i uvijek prisutna Stilinova (za one koje ne znaju Edita) i već legendarni Poropat, očito u pauzi između suđenja."

Fotografije na blogu Svid.

Objavljeno u 01:38 Komentari (1) • Isprintaj#

subota, 13.10.2007.

SadisticoShy: Trebaju li nam političari na blogu?

"...Iskreno, rado bi im zabranio bilo kakvo pojavljivanje u javnim medijima, te zabranio njihove njuške po jumbo plakatima po gradu i dopustio im upravo jedino BLOG! Neka svu svoju bezobraznu lovu za promidžbu daju u neke inteligentne svrhe. Uvijek fali neki inkubator u rodilištu, mamograf, banka koštane srži, dom za umirovljenike, božićnica penzionerima, igračke u sirotištu… a jumbo plakata bome ne fali..."

Cijeli post na blogu uvijek oštrnog na jeziku i bistrog SadisticoShyja.

Objavljeno u 09:25 Komentari (21) • Isprintaj#

petak, 12.10.2007.

Vidović: Da li se isplate političke laži?

"Da li se laž u politici isplati? Netko će reći da ne, jer nas iskustvo iz svakodnevnog života uči da su u laži kratke noge. Netko drugi će reći da se isplati, jer da se ne isplati ne bi se toliko lagalo. I to uvijek i svugdje i sve više.

Kako smo u danima kada politika emitira pojačane doze lagarija, lažnih obećanja, lažnih slika o sebi i drugima, o svojim sposobnostima, moćima, programima i td. valja razmišljati s pojačanim oprezom, kako razočaranje nakon spoznaje o prevari ne bi bilo preveliko."

Cijeli post s analizom Sanaderove vlade na službenom blogu SDP-ovca i dugogodišnjeg vjernog blogera Davorka Vidovića.

Objavljeno u 22:09 Komentari (3) • Isprintaj#

ZoomPolitikOn: Glasna predizborna tišina

"Prije više od mjesec dana napisao sam da tada upražnjena politička scena djeluje mirno i spokojno, kao zatišje pred buru, te da će predizborni ples inherentno sa sobom donijeti bespoštednu i nemilosrdnu borbu za vlast.

Od izbora nas dijeli 44 dana - buri ni traga, a cijela 2007. godina protkana je naglašavanjem kako se nalazimo u predizbornoj godini, kako je izborna utakmica čak preuranjeno počela...

Ono što trenutno zaokuplja medijsku pozornost, a sa namjerom i pažnju birača odvraćajući misli daleko od splitske rive, Lenca ili Verone, u biti je mazanje očiju koje očigledno svim bitnijim igračima hrvatske politike bespogovorno odgovara. Svi šute..."

Cijeli post na ZoomPolitikON

Objavljeno u 22:03 Komentari (1) • Isprintaj#

Vesna Škare Ožbolt otvorila svoj blog

Službeni blog Vesne Škare Ožbolt

Jedna od najpoznatijih hrvatskih političarki, Vesna Škare Ožbolt, danas započela s pisanjem svog bloga na kojem joj možete uputiti pitanja, ideje, ali i kritike.

U prvom postu, kojeg je naslovila Osobno o politici, upoznala nas je sa svojim političkim počecima i svojim viđenjem političke scene u Hrvatskoj.

"Vidjela sam štošta, sve prednosti i zamke, podvale i gadosti ljudskog ponašanja. Odgovorna politika je zapravo mukotrpan i jako ozbiljan posao. Susrećeš se s kojekakvim izazovima, a na tebi je da na njih odgovoriš. Imaš karakter? Politika će ga pokušati poljuljati! Nemaš dovoljno novaca? Politika će ti stvoriti priliku da se obogatiš? Dobio si funkciju? Pokazat ćeš koliko si obijestan kad si na vlasti! U prilici si da promijeniš život ljudima? Ti razmišljaš kako osobno profitirati!"

Kakve planove ima za svoju stranku DC pročitajte na njenom blogu koji je u samo nekoliko sati prikupio više od 100 komentara!

Objavljeno u 21:22 Komentari (6) • Isprintaj#

Euroline SDP-u ustupio dva Mercedesa

Chrysler 300C

Kako javlja Dnevnik.hr u svom video prilogu, u izbornu utrku prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović ulazi s novim automobilom. Do srpnja sljedeće godine zastupnik Mercedesa u Hrvatskoj, tvrtka Euroline, SDP-u je ustupila dva automobila, luksuzni Chrysler 300C (foto) i kombi Mercedes Vito (foto). Milanović tvrdi kako u tome ništa nije sporno.

Na vijest se osvrnuo naš bloger G-News tjednik u postu pod naslovom Boljim autom, prije do fotelje.

Skromna kampanja, nema što :)

Objavljeno u 20:37 Komentari (0) • Isprintaj#

Kome će zvijezde biti naklonjene na izborima?

Parlamentarni izbori zakazani su za 25. studenoga. Pogledajmo kakvi planetarni utjecaji čekaju čelnike najvećih političkih stranaka i proučimo njihove astrološke profile!

Ivo Sanader, 8. lipnja 1953.

Rođen u znaku Blizanaca, premijer Ivo Sanader uistinu je od tog znaka poprimio mnoge pozitivne karakteristike. Elokventan je, načitan, obrazovan i dobro se služi stranim jezicima. Komunikacija i dikcija njegova su najjača oružja, stoga se iz svakog problema izvlači dobro promišljenim i odabranim izjavama.

Morat će dati sve od sebe da u predizbornoj kampanji ostavi što bolji dojam. Ništa mu neće biti poklonjeno te će se morati dobro potruditi ako želi sačuvati sadašnju poziciju...

Zoran Milanović, 30. listopada 1966.

Novi predsjednik SDP-a tipičan je predstavnik svog zodijačkog znaka Škorpiona. Karizmatičan je, prodorna pogleda, nekako prigušen i magnetski privlačan. Posjeduje sve karakteristike koje vođa treba imati. Ambiciozan i uporan, kad nešto naumi svim će se silama potruditi da to i ostvari.

Ipak, moguće je neugodno iznenađenje vezano uz podršku dijela birača u čiji je glas bio siguran. Razdoblje pred njim pružit će mu priliku da se afirmira kao ozbiljan političar...

Cijele astrološke analize Sanadera i Milanovića, kao i ostale astrološke analize Ante Đapića, Radimira Čačića, Đurđe Adlešić i Josipa Friščića pročitajte ovdje.

Objavljeno u 15:29 Komentari (5) • Isprintaj#

Sljedeći mjesec >>

Arhiva

  listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Studeni 2007 (7)
Listopad 2007 (22)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Prikaži/Sakrij komentare

Aktualnosti

Vijesti o izborima
Blog.hr - 24sata - postovi iz politike
Dnevnik.hr - Sve o izborima
Forum.hr - Parlamentarni izbori 2007.
Afere u Hrvatskoj - by Pollitika

Hidra.hr
Političke strane u HR
Političke stranke u Saboru

Gong.hr
Arhiva izbora
Izborno zakonodavstvo
O izborima
Još korisnih linkova

Političari

Vesna Škare Ožbolt (DC)
Iva Mia Erak (DC)
Vladimir Šišljagić i Krešimir Bubalo (HDSSB) - Uskoro!
Ivica Kirin (HDZ)
Tomislav Ivić (HDZ)
Josip Đakić (HDZ)
Dragan Kovačević (HDZ)
Berislav Rončević (HDZ)
Radimir Čačić (HNS)
Vesna Pusić (HNS)
Izbor blog HNS-a
Andro Vlahušić (HNS)
Ivan Čehok (HSLS) - Uskoro!
Vladimir Jordan (HSU)
Josip Friščić, Božidar Pankretić, Marijana Petir, Ante Markov, Stipe Gabrić Jambo (HSS)
Davorko Vidović (SDP)
Nenad Stazić (SDP)
Marin Jurjević (SDP)
Tonči Tadić (Nezavisni kandidat)

Blogeri

Blog.hr blogeri
Anita Malenica
45lines
Aktualije
Anarhija weekly
CNN - Croatian.Nauseous.News
Denis Avdagić
G-News tjednik
Kanuny - pravom u glavu
Silverci
Washington rocks
Zvone Radikalni
MojaHrvatska
OPSA blog
Protiv lijeve strane
Pravaš - Bog i Hrvati
ZoomPolitikON
Korak od sna
Tragična misao
Politikahr
Rerumnovarum
Zoran Oštrić (Zelena lista)

Ostali
Pollitika - Neovisni, ali ne i neutralni
Mračni blog

Stranke/liste

DC - Demokratski centar
HDZ - Hrvatska demokratska zajednica
HNS - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati
HSLS - Hrvatska socijalno - liberalna stranka
HSP - Hrvatska stranka prava
HSS - Hrvatska seljačka stranka
HSU - Hrvatska stranka umirovljenika
IDS - Istarski demokratski sabor
MDS - Međimurski demokratski savez
PGS - Primorsko-goranski savez
SBHS - Slavonsko-baranjska hrvatska stranka
SDAH - Stranka demokratske akcije Hrvatske
SDP - Socijaldemokratska partija Hrvatske
SDSS - Samostalna demokratska srpska stranka

Ostali
DSZ - Demokratska stranka žena
HP-HPP Sisak
HP-HPP Središnjica