ponedjeljak, 26.03.2007.

Pravilna degustacija pive

1. Prostor u kom ćete degustirati pivo treba biti dovoljno osvijetljen kako biste ocijenili bistrinu i boju piva. Do vas ne bi smjeli dopirati nikakvi drugi mirisi.
2. Čaša u koju se toči pivo mora biti savršeno čista, bez ogrebotina i dovoljno velika da u nju stane i vaš nos dok ispijate gutljaj tekućine. Na taj ćete način najbolje osjetiti i miris piva.
3. Prije degustacije piva ne jedite jako začinjenu i masnu hranu. Također, ne koristite parfem, ruž za usne i druge kozmetičke preparate.
4. Prije otvaranja, provjerite rok trajanja piva, kao i ima li u boci taloga (kao paučina pri dnu boce).
5. Osjetite bocu! Naravno, pivo mora biti hladno, ali ni tu nije dobro pretjerivati. Idealna temperatura za pivo kreće se od 0 do 5stC za pilsnere, od 5 do 9stC za lagere, od 7 do 11stC za aleove, od 8 do 13stC za stoute, a stare aleove je poželjno konzumirati na sobnoj temperaturi. Zaboravite predrasude o "ledenom pivu" jer na pre niskoj temperaturi nećete osjetiti nikakvu aromu piva. Najbolje je pivo poslužiti na stupanj do dva nižoj temperaturi od idealne kako bi zadržalo temperaturu za vrijeme konzumacije.
6. Kada otvarate bocu obratite pažnju na količinu pjene i kako reagira ugljični dioksid prilikom otvaranja čepa.
7. Kada točite pivo samo ga pustite da klizne niz unutrašnjost čaše. Tek kad ste ispunili otprilike dvije trećine čaše možete ispraviti bocu kako biste na kraju dobili i pjenu. Uz pivo uvijek mora ići i pjena, a pjena se mora uzdizati i preko ruba čaše.
8. Kad ste pivo natočili u čašu smjesta ispitajte miris (slično kao i kod vina). Naime, mnogi aromatični sastojci piva ispare vrlo brzo u dodiru sa zrakom. Osjećate li aromu slada? Vuče li na limun, cvijeće ili na svježe pokošenu travu?
9. Zatim otpijte jedan veći gutljaj. Za razliku od vina, pivo se ispija u većim gutljajima i usna šupljina mora biti puna. Osjetite i usporedite odnos između temperature, arome i stupnja zapjenjenosti.
10. Nikad ne mućkajte pivo u ustima! Samo pustite da klizne u vaš želudac. Pokušajte usporediti odnos temperature, arome i stupnja zapjenjenosti prije i poslije gutljaja. Pričekajte 15-tak sekundi i ponovo pokušajte odrediti okus piva nakon gutljaja. Da li je sladak ili suh? Zadržava li se u ustima ili brzo nestane?
11. Još jedanput pomirišite pivo. Neke arome dolaze do izražaja minutu do dvije nakon otvaranja boce. Zatim ponovno otpijte jedan dobar gutljaj i uporedite rezultate s onima na početku testa.
12. Kako biste "očistili" svoja osjetila koja sudjeluju u testiranju piva, dovoljni su nezasoljeni krekeri ili običan kruh.
13. Dubok dekolte je poželjno imati ispred sebe u vidnom polju za vrijeme ispijanja zlatne tekućine, ali pazite da to ne utjeće na percepciju kakvoće same pive.
14. Ako iz bilo kojeg razloga mislite da morate ponoviti degustaciju - slobodno se odvažite!

------->------->A Guide to Rating Beer <-------<-------

- 00:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 16.03.2007.

Još malo o guzama

KLIKNI!

Jedna poznata guza:

S H A K I R A


Neću ulazit u to jel se nekom sviđa Shakira kao pjevaćica ili ne jer to na ovom blogu stvarno nije predmet rasprave i sumnjam da će takve teme to ikada biti. Isto tako neki će reći da im je ova guzica malo prevelika, neki da bi ju lizali i grickali... bilo kako bilo Shakirina guza je pojava i kao takva je zaslužila rečenicu i pol, par slika na blogu i čohanje po jajima...



i jos jedna video kompilacija "najboljih plesnih koraka":
Shakira trese guzom!

- 16:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.03.2007.

Keyra Augustina

Keyra Augustina je pseudonim mlade Argentinke koja je postala poznata zahvaljujući svojim slikama koje je anonimno slala na net. O njoj se nezna mnogo, navodno je studentica na University of Buenos Aires (možda je i gotova danas), ima dvadeset i koju godinu... I to je sve što se zna o njoj.
I da još nešto se zna, ima dobro dupe. Ustvari jebeno dobro dupe. Toliko dobro da su je mnogi proglasili za trebu sa najljepšom guzom na netu.
Svoje slike je počela slati na www.supertangas.com. Slike koje je slala nisu bile pornografske već samo provokativne a na većini je bilo njeno dupe, više ili manje obnaženo.
Navodno, u jednom trenutku su njezine privatne slike ukradene te puštene da cirkuliraju internetom i zvjezda je rođena. 2005 u argentinskom izdanju časopisa Maxim (www.maximonline.com) izašla je na 9 stranica a kasnije i u britanskom izdanju. Za one koji neznaju, Maxim je vani poznati časopis.

Interesantno je to kako se treba nije polakomila za slavom i lovom. iako je izašla u maximu, niti na jednoj slici nije pokazala facu (slike iz maxima), niti je otkrila svoj pravi indentitet, niti je pristala biti model. Evo šta je rekla o tome:
“They offered me photo sessions in important magazines around the entire world and interviews, videos, invitations to video programs outside and in my country…but to all I have said no. I do not deny that I would like to do professional photos, and to be model is something that I love in truth, but I do not choose that as a life. I choose another road currently and am happy with that money and way of life, but such proposals…they tempted me.”

Navodno i danas šalje svoje fotke na Supertangas.com, ali pod drugim pseudonimom, Yemina. Ali, tko će to znati...

Evo dosta škole, sad možete na net...


Inače možete pogledati njen prvi filmić na Keyrin prvi film

Szagu

- 18:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.03.2007.

Kakva guza...

AJME KAKVA GUZA...

oh la laaa!!!!!

LOS FOTOS DE KEYRA AGUSTINA








- 13:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 09.03.2007.

Zapjevajmo za sretan početak!

Pusti selo neka priča

Ne sudi mi ako čuješ
Da sam opet pijan bio
Drugu ženu mjesto tebe
Da sam sinoć poljubio

Pusti selo neka priča
Svijet je zloban vjeruj meni
Ja sam bećar al' sam ljubav
Poklonio samo tebi


Kada čuješ tamburaše
da me s pjesmom kući prate
Pozovi ih, kao nekad,
Na trenutak neka svrate

A kad odu tamburaši
Ti zaključaj vrata svoja
Pa ćeš vidjet tko ti laže
Selo ili ljubav moja

Hrašćanski Čestitari

- 16:41 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.