IVAN RAKITIĆ

Image Hosted by ImageShack.us

DATUM ROĐENJA:
10.ožujak 1988.

MJESTO ROĐENJA:

Rheinfeld-Möhlin, Švicarska
VISINA:

1,84
TEŽINA:
79
BRAČNO STANJE:
neoženjen
OBITELJ:
mama Kata, tata Luka, stariji bart Dejan i mlađa sestra Nikol


TRENUTNI KLUB: Sevilla
PRIJAŠNJI KLUBOVI:
1992-1995 FC Möhlin-Riburg
1995-2007 FC Basel
FC Schalke 04

REPREZENTACIJA: Hrvatska

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI:
Darijo Srna
O.C.girl
Božja riječ-blog
MNK Pletionica Ivković
Mi Hrvati
so what?
Athletic club
Real Madrid

Dinamo-Zgb











Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (7)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (5)
Lipanj 2008 (8)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (17)
Veljača 2008 (14)
Siječanj 2008 (10)
Prosinac 2007 (13)
Studeni 2007 (13)
Listopad 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je blog posvećen Ivanu Rakitiću, reprezentativcu Hrvatske i nogometašu Schalkea. Osim o njemu, njegovom životu i karijeri, ovdje ćete moći pronaći informacije o raznim sportovima i sportašima Hrvatske i šire.....
Image and video hosting by TinyPic



Get your own Slide Show!



U ljeto 2007. godine prešao iz Basela u jedan od najvećih njemačkih klubova, FC Schalke 04 , za odštetu od 5 milijuna €, i već u prvoj utakmici protiv prvaka Stuttgarta, zabio svoj prvijenac za klub.
Image Hosted by ImageShack.us


"Kod mene se kući uvijek pričao hrvatski, a za Hrvatsku smo i navijali. Čak i protiv Švicarske na EP-u 2004. navijao sam za 'kockaste’."
Image Hosted by ImageShack.us


"Ja sam poprilično poseban tip. Kada odem frizeru prepuštam se njemu. On je zaslužan za plavu boju kose, ali naušnica je bila moja ideja. Dok sam bio s roditeljima nije mi palo na pamet staviti naušnicu jer mi je tata rekao da bi me izbacio iz kuće. Sa sedamnaest sam otišao od kuće i odmah je stavio. Rekao mi je poslije da jedan mladić tako ne bi trebao izgledati, ali se na kraju ipak morao pomiriti s tim."
Image Hosted by ImageShack.us

"Ne mogu reći da moja idealna djevojka mora biti crna, plava ili nešto slično. Bitno je da se dobro povežemo i razumijemo, a idealno bi bilo da niti ne zna da sam nogometaš."
Image and video hosting by TinyPic
"Uvijek ću se boriti za svoje mjesto, bez obzira na kojoj me poziciji izbornik vidi. Na toj središnjoj poziciji već sam igrao u klubu, tako da mi igrati na tome mjestu nije problem."
Image Hosted by ImageShack.us

"Svaki gol za reprezentaciju je važan. I protiv Slovenije i protiv Brazila. Nije isti osjećaj zabiti za reprezentacij i zabiti u klubu i naravno da zato želim postići gol."

"Vođa? Pa ja imamo samo 20 godina i tek sam odigrao 10-15 utakmica za reprezentaciju. U svakoj utakmici želim ponuditi što više mogu i biti od pomoći cijelok ekipi. Naravno da volim kada što više stvari ide preko mene, mislim da je takav svaki nogometaš. Ali ako momčad pruži sto posto, onda bilo tko može biti vođa."

srijeda, 25.11.2009.

Grrrrrrrr

Evo mene opet natrag....Nakon što sam bila utučena jer nisam imala net, dns sam utučena zbog raspleta LP-a točnije jedne meni najdraže skupine u kojoj je naravno Liverpool. Još nisam svjesna što se sve to događalo ovih mjeseci i kako su to Redsi igrali, ali sam svjesna kako su ispali iz Lige prvaka koja za mene više nema smisla. Pa ne mogu vjerovati. Prodali su sve dobre igrače i ostali su im samo Gerard i Torres koji su često ozlijeđeni (nije da ostali igrači nisu dobri al ova dvojica su kosturi igre). Kako god, ja sam u depresiji i bojkotiram LP-a do daljnjeg belj.

Iako je već tjedan dana prošlo od ovih događaja koji slijede morala sam ih spomenuti. Prvo ide tekma između Slovačke i Hrvatske U-21 gdje se Hrvatska pobjedom popela na vrh ljestvice i napravila još jedan korak ka odlasku na EP. Iako je Rakitić promašio penal tuzan, iskupio se za to i odličnom njegovom igrom i ostatka momčadi osvojena je jako vrijedna pobjeda. Bravo dečki, znate što je sljedeće.....
Image and video hosting by TinyPic

A takve sreće nažalost nisu bili naši susjedi Bosanci koji unatoč užarenoj atmosferi i dobroj igri nisu uspjeli izboriti nastup na SP-u u Africi. Ipak im je nedostajalo snage i sreće i Portugal je učinio što su mnogi i očekivali. Žao mi je zbog toga jer takav žar u igri i želju kakvu su susjedi imali već dugo nisam vidjela. Žao mi je i Iraca koji su doslovno pokradeni. Sram bilo i suce i Francuze i Fifu i sve nadležne organe. Ono što se dogodilo ostavlja veliku mrlju na cjelokupne kvalifikacije. A Ukrajinci pak nisu učinili ono što su mislili i nisu nas napravili ljubomornima. Ipak će Svjetsko gledati iz naslonjača svojih skupocjenih udobnih fotelja. Grčka je za njih bila prejaka.
Ako ste se pribojali da nećemo imati za koga navijati, spas je stigao u posljednji čas. Naši predragi susjedi Slovenci su učinili (ja bih rekla čudo) i pobjedili Ruse. Ajme kontrasta!!!! Koliko je Rusa, a koliko Slovenaca?????? hehhehe To mi je iskreno bio šok. Al ajd, nek se ljudi vesele....ipak im se to događa jednom u stoljeću wink. Ako ništa drugo barem u vrijeme SP-a nećemo morati plaćati vinjete jer će svi Slovenci biti u Africi sretan



| Komentiraj (15) | PriNtAj | # |

nedjelja, 15.11.2009.

Pobjede & ljubav

Iako nije imala gotovo nikakvo rezultatsko značenje, jučerašnja utakmica Hrvatske reprezentacije protiv Lihtenštajna u Vinkovcima bila je od velike važnosti za cijelu Slavoniju pa i šire. Ovo je jedna od rijetkih situacija kada je repka došla na krajnji istok Lijepe naše, a prva od takvih da su u srcu Slavonije-Vinkovcima. Iako je tekma bila očekivanog raspletai rez ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje, tribine su se orile od prvog do posljednjeg trenutka. To samo dokauje činjenicu koliko je ova regija Hrvatske zapostavljena što se tiče utakmica i koliko su Slavonci željni gledati repku. Nadam se da će se to u skorijoj budućnosti promijeniti i da neće to biti samo tekme revijalnog karaktera već i neke važnije.
A što se tiče Bilić-boysa u promjenjenom sastavu, svidjeli su mi se. Iako nije objektivno za prosuđivati, igra je bila dobra, a rezultat 5:0 je donio jedan mir i određenu dozu utjehe i sigurnosti za daljnji tijek života.

Image and video hosting by TinyPic

A naša mlada repka, u kojoj je premijerno zaigrao i Raketa je na jedvite jade pobijedila Cipar. Domaćini su na odmor otišli sa golom prednosti, no u nastavku slijede golovi Vide i Rakitića i pobjeda naših. Ovo je bio samo uvod u jednu iznimno tešku utakmicu protiv Slovačke i borbe za prvo mjesto u skupini. Držimo fige našim dečkima da u srijedu zablistaju i rasture Slovake. A ja se nadam i tv-prijenosu. Stvarno je ova naša televizija nepravedna, nikad ih skoro ne prenose :((.

Image and video hosting by TinyPic

A u sportskom, posebno nogometnom životu Balkana ovih je dana posebno aktualna tema Portugal-BiH. Šteta za susjede Bosance što nisu uspjeli ako ništa drugo izjednačiti pa sa psihološkom prednosti doći doma na uzvrat, ali ja se iskreno nadam da će doma uspjeti pobjediti Portugal i napraviti pravu senzaciju.

Ljubav....ah ta ljubav.....
Ivan nam je ponovno zaljubljen. Ovaj puta u....nećete vjerovati....manekenku wink Jučer se on sam pohvalio u intervjuu za "Scenu". Kako je to i običaj kod njega, po pitanju djevojke je bio jako tajanstven, ali smo uspjeli saznati da se nada da će ova veza potrajati. Pa....sretno!!!!sretan

Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (19) | PriNtAj | # |

subota, 07.11.2009.

Komentatorski biseri :))

U nedostatku kvalititne informacije i pravog posta stavljam vam par bisera komentatorarofl

Bogdan: Ovo nije bio centaršut već dodavanje u zrak.
Tijekom SP u srpnju:
Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima
Bogdan: Zima mu je, jer je mali

Bogdan: "Nedved ima obje noge"
Onda se naduvezuje Vela: "A ostali igraci nemaju obje noge?"
Bogdan: "Ma to je onako nogometno, znaci da mu je jedna noga jaca"
vela: "DA, inace bi to bila nekakva paraolimpijada"
bogdan: "da"
Balog (za vrijeme SP u Njemačkoj):Irancima je lijepo ovdje u Meksiku!
S.Sušec: Roger Lemmere je bio prvak Europe s Tunisom
Filip Brkić: "Veceras od 21h cemo videti jednog od skrivenih favorita - tim Portugala u kome su glavne zvijezde: Luis Figo, RONALDINHO, Cristiano Ronaldo"
Drago Ćosić: "Schweinsteiger i Lahm su dvije mlade dame....ovaj dvije mlade nade njemačkog nogometa"
Vela:Riquelme je pucao izravno,nije bilo daleko...
Bogdan:...da je gol malo viši..
Vela:onda bi bio za ragbi!!
Ivanišević pogodi as, a nakon toga lopta pogodi linijskog suca, a
Mićo će : U lunaparku bi dobio medvjedića.

Odjednom se čuje bum-tras, a nakon par trenutaka i Mićin glas:
Oprostite dragi gledatelji, pao sam sa stolca!
Na zatvaranju Olimpijskih igara u Ateni(isto Mićo):
Napisali su da će ovdje pasti 150.000 balona, ali to nije točno - ja sam
vidio da su im 3 pukla dok su ih postavljali.

Dobro večer dragi gledatelji. Nakon što ste pogledali najnovije
pustolovine NAŠEG teksaškoga rendžera...
Ova utakmica je tako zanimljiva kao da gledate friško ofrabani zid kao se suši
Ovi Japanci stvarno su napredni, uspjeli su nedavno proizvesti i najmanji televizor na svijetu... samo ne znam zasto su ga stavili u moju kabinu...."
Sve se crveni od naranđastih boja nizozemskih navijača

Ide napad Chelsea preko lijeve strane Duff vodi loptu, pređe jednog ubaci loptu unutra na Drogbu koji je sam i daje gol. Reziser par min poslije stavlja snimku gola, a komentator : i ponovo je lopta kod Duffa na lijevoj, prolazi jednog igraca i ubacuje unutra, i Drogba je opet sam i to je gol! 2:0 za chelsea gotovo na identican nacin kao i prvi put... ispricavam se gledatelji, ovo je ipak bila samo snimka
Senior Sušec: "Roque Santa Junior"
Junior Sušec: "Trinidad & Tobacco"
Igor štimac: igrači obale bjelokosti bi trebali malo čvršće držati nogu dok pucaju na gol
Vela: La Volpe je htio kao i Kranjčar i Petković pozvati svog sina u reprezentaciju, ali nije mogao jer ga nema.

Ćiro za vrijeme 1. poluvremena SWE-ENG kaže za Kallstroma: on je toliko ljevak, da desnu nogu koristi samo pri ulasku u autobus
Mladen Delić:
(Argentina - Nizozemska, rezultat 1 : 1 pred kraj utakmice) "Ako se utakmica završi 1 : 1, igraće se produžeci, pa ako i onda ostane nerješeno, nova utakmica će se igrati u srijedu ... Jao, pa ja imam avionsku kartu za ponedjeljak ... Da li će oni meni dozvoliti da promjenim kartu ... Kako ću se ja vratiti?"

Bogdan: "Evo sad Poljaci pokušavaju zadržati loptu da vrijeme sporije tece."
Zvonko Mihajlovski: "Utakmica Lige prvaka 1996/97 izmedju Manchester Uniteda i Borussie iz Dortmunda, ovako je procitao sastav Manchestera: "Na golu je Šmejkel, u odbrani su Geri Nivajl, Denis Irvajn, Geri Pelister, Henig Berg. U srednjem redu su Pol Suls, Niki Bats, Dejvid Bejkem i Roj Keni. U špicu su Endi Kol i Ole Gunar Solksjare!"

Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (17) | PriNtAj | # |

utorak, 03.11.2009.

Razočaran, al bi trebao biti ponosan

Činilo se da su za Dražena Ladića konačno stigli dani idile. Sve je riješio s 'odmetnutim' napadačem Blackburna Nikolom Kalinićem, a pronašao je i zajednički jezik sa svojim kolegom iz A vrste Slavenom Bilićem, koji mu je velikodušno prepustio Ivana Rakitića i Dejana Lovrena.Vjerojatno zamišljajući u glavi početni sastav s trojicom spomenutih igrača, Ladari se nije skidao osmijeh s lica na konferenciji za novinare. Prvi 'crv sumnje' u idiličnu atmosferu oko mlade reprezentacije proradio je nakon pitanja je li se izbornik uopće čuo s Rakitićem.
Vidjevši da se Ladić poziva na Rakitićeve riječi koje su se mogle pročitati u medijima, postalo je jasno da mu nitko nije dao do znanja kako će biti prebačen u U-21 selekciju. Kada je saznao tu vijest, vezni igrač Schalkea je bio vrlo loše volje.
"Razočaran sam, nitko me iz Saveza nije zvao. Slaven Bilić me nazvao prije tri dana, rekao je tada da će razgovarati s Ladićem i najavio mi takvu mogućnost, spomenuvši kako će mi se netko iz HNS-a javiti. Sad sam iznenađen jer se nitko nije oglasio, nisam ni znao da je presica u ponedjeljak, krivo mi je da javnost sazna prije mene", ljutio se Rakitić, koji još ne zna hoće li se odazvati Ladiću.
"Nisam još dobio poziv, kad mi se netko javi, onda ću moći o tome govoriti", dodao je Schalkeov veznjak ponovivši svoju privrženost kockastom dresu.
"Nije poanta da ne bih igrao, nego da od medija doznam da sam nakon dvije i pol godine prebačen u mladu vrstu. Valjda sam zaslužio da se prvo sa mnom popriča. I ne gledam to kao na degradaciju, nije Hrvatska ni Bilić, ni Ladić, ni Rakitić, za Hrvatsku se uvijek igra s radošću", zaključio je Rakitić u izjavi za Sportske novosti.
(Net.hr)

Evo da za kraj kažem i zašto sam napisala da bi Ivan terbao biti i ponosan.Igranje za hrvatsku repku nije mala stvar bez obzira na uzrast. A ovaj poziv je samo dokaz koliko je Ivan dobar igrač i koliko je potreban Hrvatskoj. Sigurno ga Ladić nebi uzeo da je Biliću prijeko potreban, ali A vrsta igra samo običnu prijateljsku utakmicu. Nadam se da će Ivan prihvtiti poziv jer u suprotnom bi me jao razočarao. Iako njegove riječi stoje trebao je biti obaviješten od strane HNS-a a ne medija.


Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (2) | PriNtAj | # |

ponedjeljak, 02.11.2009.

Ivan u U-21

Eto, dogodilo se i to. Ivan je pozvan u mladu reprezentaciju. Iako sam se ne malo šokirala kad sam vidjela da nije pozvan u A repku, brzo mi je na pamet palo da ga je sigurno Ladić pozvao. I to mi je super. I tako je A repka ispala iz natjecanja i odrađuje samo prijateljske tekme, a mladi imaju šanse da se napokon pokažu na Euro sceni. Još mi je draže jer je Ivan prihvatio poziv, i nije mu mrsko (kao nekima) igrate za naše mlade nade. Osim Ivana na popisu su i Kelava sretan, Antolić, Tomečak, Vida, Jozinović, Lovren, Maloča, Barbarić, Jajalo, Badelj, Ljubičić, Špičić, Ozobić, Knežević, Školnik, Oremuš, Delić, Perišić, Kramarić, Kalinić. Tekme za koje je pozvan ovaj sastav su na rasporedu 14. i 18. studenog i to protiv Cipra odnosno Slovačke. Pa....sretno dečki....
Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (1) | PriNtAj | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0