IVAN RAKITIĆ

Image Hosted by ImageShack.us

DATUM ROĐENJA:
10.ožujak 1988.

MJESTO ROĐENJA:

Rheinfeld-Möhlin, Švicarska
VISINA:

1,84
TEŽINA:
79
BRAČNO STANJE:
neoženjen
OBITELJ:
mama Kata, tata Luka, stariji bart Dejan i mlađa sestra Nikol


TRENUTNI KLUB: Sevilla
PRIJAŠNJI KLUBOVI:
1992-1995 FC Möhlin-Riburg
1995-2007 FC Basel
FC Schalke 04

REPREZENTACIJA: Hrvatska

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI:
Darijo Srna
O.C.girl
Božja riječ-blog
MNK Pletionica Ivković
Mi Hrvati
so what?
Athletic club
Real Madrid

Dinamo-Zgb











Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (7)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (5)
Lipanj 2008 (8)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (17)
Veljača 2008 (14)
Siječanj 2008 (10)
Prosinac 2007 (13)
Studeni 2007 (13)
Listopad 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je blog posvećen Ivanu Rakitiću, reprezentativcu Hrvatske i nogometašu Schalkea. Osim o njemu, njegovom životu i karijeri, ovdje ćete moći pronaći informacije o raznim sportovima i sportašima Hrvatske i šire.....
Image and video hosting by TinyPic



Get your own Slide Show!



U ljeto 2007. godine prešao iz Basela u jedan od najvećih njemačkih klubova, FC Schalke 04 , za odštetu od 5 milijuna €, i već u prvoj utakmici protiv prvaka Stuttgarta, zabio svoj prvijenac za klub.
Image Hosted by ImageShack.us


"Kod mene se kući uvijek pričao hrvatski, a za Hrvatsku smo i navijali. Čak i protiv Švicarske na EP-u 2004. navijao sam za 'kockaste’."
Image Hosted by ImageShack.us


"Ja sam poprilično poseban tip. Kada odem frizeru prepuštam se njemu. On je zaslužan za plavu boju kose, ali naušnica je bila moja ideja. Dok sam bio s roditeljima nije mi palo na pamet staviti naušnicu jer mi je tata rekao da bi me izbacio iz kuće. Sa sedamnaest sam otišao od kuće i odmah je stavio. Rekao mi je poslije da jedan mladić tako ne bi trebao izgledati, ali se na kraju ipak morao pomiriti s tim."
Image Hosted by ImageShack.us

"Ne mogu reći da moja idealna djevojka mora biti crna, plava ili nešto slično. Bitno je da se dobro povežemo i razumijemo, a idealno bi bilo da niti ne zna da sam nogometaš."
Image and video hosting by TinyPic
"Uvijek ću se boriti za svoje mjesto, bez obzira na kojoj me poziciji izbornik vidi. Na toj središnjoj poziciji već sam igrao u klubu, tako da mi igrati na tome mjestu nije problem."
Image Hosted by ImageShack.us

"Svaki gol za reprezentaciju je važan. I protiv Slovenije i protiv Brazila. Nije isti osjećaj zabiti za reprezentacij i zabiti u klubu i naravno da zato želim postići gol."

"Vođa? Pa ja imamo samo 20 godina i tek sam odigrao 10-15 utakmica za reprezentaciju. U svakoj utakmici želim ponuditi što više mogu i biti od pomoći cijelok ekipi. Naravno da volim kada što više stvari ide preko mene, mislim da je takav svaki nogometaš. Ali ako momčad pruži sto posto, onda bilo tko može biti vođa."

četvrtak, 25.12.2008.

SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ



| Komentiraj (21) | PriNtAj | # |

srijeda, 24.12.2008.

Ivan u TOP 10

Evo mene ljudi sa još jednim postom danas sretan
Kraj svake godine prepun je događanja, raznih priznanja i osvrta na prijašnjih 365/6 dana. Tako je ove godine, između ostaloga, izabrano top 10 mladih zvijezda koje su obiljžile ovu godinu, a trebale bi i sljedećih par. U takvom izboru između 10 jako taleniranih i perspektivnih igrača našao se i naš Ivan. Društvo mu prave manje ili više poznati igrači: Bojan Krkić, Alexandre Pato, Breno, Lorenzo De Silvestri, Mario Balotelli, Stevan Jovetić, Miralem Sulejmani , Franco Zuculini i Adem Ljajić.

U sličnom izboru prošle godine Ivan je uvršten u 20 najtalentiranijih mladih nogometaša od kojih se očekivalo da će obilježiti ovu godinu. osim Ivana u ovogodišnjem izboru su se našli još i Krkić, Jovetić, Breno, i Pato što je dokaz da su ovi igrači već sada ostvarili puno toga što se od njih i očekivalo.
Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (7) | PriNtAj | # |

"Lijepo nam je i uživamo"

Ivan Rakitić napokon je priznao ono što se već neko vrijeme nagađalo - zaljubljen je u Miss Austrije hrvatskih korijena, Tatjanu Batinić. Na pitanja o djevojkama, Ivan je uvijek bio suzdržan govoreći da je nogomet njegova jedina ljubav, međutim, nakon dugo čekanja da upozna neku djevojku oko koje bi se potrudio napokon je došao taj trenutak. Tako je prije dva mjeseca upoznao studenticu iz Beča Tatjanu u koju se zaljubio na prvi pogled.
"Upoznali smo se preko zajedničkog prijatelja. Nakon nekoliko susreta izmjenili smo telefonske brojeve, a onda smo otišli na piće. S vremenom je naš odnos prerastao u nešto više od prijateljstva", rekao je za Story Ivan Rakitić, kojeg je lijepa Tatjana hrvatskih korijena osvojila "karakterom, a onda i zajedničkim pogledima na život", rekao je Ivan za Story.
"Ne zamaramo se problemom veze na daljinu, jer je naša veza tek na početku. Lijepo nam je i uživamo. Ponekad Tatjana dođe do mene, a ponekad, kad imam slobodno, ja odem kod nje. Za sad sve odlično funkcionira, a nadamo se da će tako ostati i dalje", nadodao je uspješni nogometaš. Što se tiče zajedničkog života, Ivan je kratko komentirao riječima: "Još je prerano govoriti o tome, ništa ne forsiramo, puštamo stvari da se razvijaju svojim tijekom". (index)



| Komentiraj (12) | PriNtAj | # |

utorak, 23.12.2008.

Bravo Ivica :))

Image and video hosting by TinyPic
Treba li još šta reći ili slika sve govori?
Kao što znate, Ivica je nakon 5 godina ponovno zasjeo na vrh postolja odvozivši jučerašnji slalom besprijekorno. Sredio je velikog Grangea i Raicha. Nemam riječi, svaka čast.
Nedjeljni veleslalom i predobro 2. mjesto su najavili da se u slalomu sprema nešto veliko.
Ovo je pravi božićni poklon za Ivicu, njegovu obitelj, a i sve ljubitelje skijanja :)).



| Komentiraj (13) | PriNtAj | # |

srijeda, 17.12.2008.

DUDU SE VRATIO!!!!!!!

Da, napokon je došao i taj dan! Eduardo je nakon 297 dana opet zaigrao. I ne samo zaigrao već odigrao odličnih 45 minuta protiv Portsmoutha. Skoro je zabio, izborio nedosuđeni penal, i dobrano zatresao vratnicu. No to nije sve. Nažalost postoji i loša strana svega ovoga,a to je nova ozlijeda. Ozlijeda je lakše prirode (zadnja loža) i udaljit će Dudua još dodatna 2 tjedna sa terena.
Ali nakon svega jedno je sigurno. Dudu se vratio (i svi koji ste u to sumnjali poklopite se ušima), i uskoro očekujemo njegove nove pogotke i odlične igre...kako za Arsenal tako i za repku.
Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (20) | PriNtAj | # |

utorak, 16.12.2008.

Party do partyja

Hrvatski reprezentativac i prvotimac njemačkog Schalkea, Ivan Rakitić, vrijeme nakon odigrane zadnje utakmice ovog djela njemačkog prvenstva provodi lumpajući po austrijskim klubovima i to ni manje ni više nego ponedjeljkom. Naime, naš nogometaš "uhvaćen" je kako u jednom od bečkih noćnih klubova večer provodi u društvu bivše Miss Austrije, Tatjane Batinić, koja je podrijetlom iz Hrvatske. Rakitić se ove polusezone i nije naigrao, a njegov klub pružao je samo blijede igre zbog čega se njegovo nezadovoljstvo trenerom produbilo.
Ivanov noćni provod nije snimljen prvi put. Naime, on je ljetos imamo mini turneju po jadranskim klubovima, zbog čega je i zaradio titulu "kralja clubbinga". Bio je glavna noćna ptica. Kralj ponoći otvorio je splitski Hemingway i zatvorio makarski Petar Pan.
Svoje "noćne" navike samo je preselio u Europu. S druge strane poznato je da je on tip dečka koji ne voli previše iznositi svoju privatni život u javnost i da je skrivao djevojke kao zmija noge, ali na fotkama jasno pozira s austrijskom ljepoticom. Je li na pomolu nova sportsko-estradna veza, još neko vrijeme ostat će misterij, ali Ivanov iskreni osmijeh na licu otkriva da se tu ne radi isključivo o prijateljstvu. (index)
Image and video hosting by TinyPic

A ja ne mogu ne prokomati ovu sliku gdje je Ivan odlično ispao. Frizura mu je predobra i cura mi je ok. Čak i da mu je cura sasvim opravdano wink



| Komentiraj (27) | PriNtAj | # |

četvrtak, 11.12.2008.

LP-očekivano

Sinoć je odigrno posljednje kolo jesenskog dijela Lige prvaka. Kao što i naslov kaže, prošli su parovi za koje se to i očekivalo. Nažalost, neki manji i potpuno nepoznati klubovi tipa Bate i Aalborga nisu uspjeli napraviti iznenađenje i probiti se u drugi krug. Ali "ruku na srce" dobro su se borili, a Aalborg je izborio Kup uefe izbacivši Celtica iz svake kombinacije. Žao mi je Basela što je dospio u tešku grupu sa Barcom, Sportingom i Šahtarom gdje nije imao šanse. Nažalost, Srna i njegova ekipa idu u rang niže natjecanje, al bolje išta nego ništa, Dinamo nema ni to. Šahtaru u nižem domu društvo će praviti i Werder kojemu su Panathinaikos i Inter bili prejaki.
Liverpool je svoj posao odradio recimo rutinski. Malo ga je zezao Atletico, al su se madriđani na kraju sami zeznili odigravsi 0:0 sa Marseilleom koji ide u Uefu. Roma i Chelsi su na vrhu svojih skupina i mirno su prošli u daljnji krug.
Na vrh skupine F zasjeo je Bayern,a slijedi ga izvrsni Lyon. Porto je iznenadio i za jedan bod prestigao Arsenal kojemu je Dinamo iz Kijeva jako puhao za vratom. Srećom po engleze, sve se poklopilo i prošli su dalje.
A u posljednjoj, H skupini Juventus je na prvom, a sa istim brojem bodova Real na drugom mjestu. Zenit ide u Uefu.

Nadam se da sam sve nabrojala, sve mi se pomiješalo...a ako sam nešto izostavila, to prepuštam vama da u komentarima nadopunite sretan



| Komentiraj (15) | PriNtAj | # |

petak, 05.12.2008.

I ima pravo, ne?

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić već je dvije utakmice svog Schalkea zaredom odgledao s klupe po želji i odluci trenera Freda Ruttena, zbog čega je vrlo nezadovoljan.
Oba susreta je klub iz Gelsenkirchena i izgubio. Prošlog vikenda je u Bundesligi na domaćem terenu slavio Stuttgart 2:0, dok mu je u Ligi UEFA-e skalp uzeo i Twente (2:1), te ga ostavio da u posljednjem kolu 18. prosinca kao promatrač drhti i nada se da će ipak vidjeti drugi krug natjecanja.
Naime devetu momčad Bundeslige od ispadanja iz Europe može spasiti samo remi ili poraz PSG-a protiv Twentea, odnosno Racinga u susretu s Manchester Cityjem.
"U Nizozemskoj jednostavno nije išlo. Sve je bilo glupo. Twente je po golu pucao dva puta i oba puta pogodio. Mi smo prijetili mnogo češće, no uzalud. Što vrijede dvije ili tri vratnice kad nisi uzeo bod(ove). Međutim dok sam ja igrao, Schalke je pobjeđivao", samouvjereno i pomalo uvrijeđeno je primijetio hrvatski reprezentativac koji ne vidi razlog za grijanje klupe:
"Otkud znam? Zdrav sam, spreman i oran. Jedva čekam svaki nastup. Ljut sam i razočaran, ne bi bilo normalno da nisam! Hoću igrati svaku utakmicu, a ne povremeno. Želim pomoći svojoj momčadi, zato su me i kupili", izjavio je Rakitić za Sportske novosti. (net.hr)

Image and video hosting by TinyPic



| Komentiraj (13) | PriNtAj | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0