IVAN RAKITIĆ

Image Hosted by ImageShack.us

DATUM ROĐENJA:
10.ožujak 1988.

MJESTO ROĐENJA:

Rheinfeld-Möhlin, Švicarska
VISINA:

1,84
TEŽINA:
79
BRAČNO STANJE:
neoženjen
OBITELJ:
mama Kata, tata Luka, stariji bart Dejan i mlađa sestra Nikol


TRENUTNI KLUB: Sevilla
PRIJAŠNJI KLUBOVI:
1992-1995 FC Möhlin-Riburg
1995-2007 FC Basel
FC Schalke 04

REPREZENTACIJA: Hrvatska

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI:
Darijo Srna
O.C.girl
Božja riječ-blog
MNK Pletionica Ivković
Mi Hrvati
so what?
Athletic club
Real Madrid

Dinamo-Zgb











Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (7)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (5)
Lipanj 2008 (8)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (17)
Veljača 2008 (14)
Siječanj 2008 (10)
Prosinac 2007 (13)
Studeni 2007 (13)
Listopad 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je blog posvećen Ivanu Rakitiću, reprezentativcu Hrvatske i nogometašu Schalkea. Osim o njemu, njegovom životu i karijeri, ovdje ćete moći pronaći informacije o raznim sportovima i sportašima Hrvatske i šire.....
Image and video hosting by TinyPic



Get your own Slide Show!



U ljeto 2007. godine prešao iz Basela u jedan od najvećih njemačkih klubova, FC Schalke 04 , za odštetu od 5 milijuna €, i već u prvoj utakmici protiv prvaka Stuttgarta, zabio svoj prvijenac za klub.
Image Hosted by ImageShack.us


"Kod mene se kući uvijek pričao hrvatski, a za Hrvatsku smo i navijali. Čak i protiv Švicarske na EP-u 2004. navijao sam za 'kockaste’."
Image Hosted by ImageShack.us


"Ja sam poprilično poseban tip. Kada odem frizeru prepuštam se njemu. On je zaslužan za plavu boju kose, ali naušnica je bila moja ideja. Dok sam bio s roditeljima nije mi palo na pamet staviti naušnicu jer mi je tata rekao da bi me izbacio iz kuće. Sa sedamnaest sam otišao od kuće i odmah je stavio. Rekao mi je poslije da jedan mladić tako ne bi trebao izgledati, ali se na kraju ipak morao pomiriti s tim."
Image Hosted by ImageShack.us

"Ne mogu reći da moja idealna djevojka mora biti crna, plava ili nešto slično. Bitno je da se dobro povežemo i razumijemo, a idealno bi bilo da niti ne zna da sam nogometaš."
Image and video hosting by TinyPic
"Uvijek ću se boriti za svoje mjesto, bez obzira na kojoj me poziciji izbornik vidi. Na toj središnjoj poziciji već sam igrao u klubu, tako da mi igrati na tome mjestu nije problem."
Image Hosted by ImageShack.us

"Svaki gol za reprezentaciju je važan. I protiv Slovenije i protiv Brazila. Nije isti osjećaj zabiti za reprezentacij i zabiti u klubu i naravno da zato želim postići gol."

"Vođa? Pa ja imamo samo 20 godina i tek sam odigrao 10-15 utakmica za reprezentaciju. U svakoj utakmici želim ponuditi što više mogu i biti od pomoći cijelok ekipi. Naravno da volim kada što više stvari ide preko mene, mislim da je takav svaki nogometaš. Ali ako momčad pruži sto posto, onda bilo tko može biti vođa."

četvrtak, 28.02.2008.

Rakitić spašava "glavu" Slomki

Nakon frke s Duduom i njegovog izlaska iz bonice napokon je došao red za novi post belj.
Riječ je o posrnulom Schalkeu koji je već dvije uzastopne tekme u prvenstvu izgubio. Ne pobjede li sljedeću, Slomka bi se mogao početi opraštati od plavih. A ako ne prođu u četvrtfinale Lige prvaka...ajme meni eek. Neće im biti lako jer će se izvlačiti protiv "gadnih" protivnika, Porta (LP) i Bayerna. A kao najveće nade za spas, njemači mediji vide u Kuranyju i našem Rakitiću. A svi jako dobro znamo kakav je Ivan gol zabio Kahnu sretan. Osim ovoga za Schalke, Ivana se spominje i kao moguću zamjenu za Eduarda. Malo mi je to čudno jer Ivan nije napadač, i mislim da bi se u toj ulozi bolje snašao Klasnić...al vidjet ćemo!
Toliko od mene...pozdrav do nekog drugog puta kad nađem nešto zanimljivo sretan
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (26) | PriNtAj | # |

subota, 23.02.2008.

Ne mogu vjerovati

Ne, ja jednostavno još ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Ne mogu vjerovati da netko može tako dobrom igraču i čovjeku učiniti ono što je Martin Taylor učinio našem Eduardu. Iskreno se nadam tj. želim vjerovati da je start bio slučajan, jer ako je bio namjeran... Ja bi ga najradije doživotno udaljila sa terena, najmanje! Tako bezobrazno i bezobzirno ići na igrača... Ma ja sam još bez riječi. Slike neću ni stavljati jer su prestrašne...otvoreni prijelom zgloba-strašno izgleda. Nadam se da Duduu nije uništena karijera i da će se oporaviti i vratiti na teren bolji nego što je bio. Naravno, neće na Euro. Tako mi ga je žao. Skužila sam da bi umjesto njega mogao pozvati Klasnića. Baš bi mi bilo drago da se vrati u repku. A što se tiče Dudua, nadam se da će mu biti dobro. Mislila sam da je nakon ovoga svega cijela Hrvatska uz Eduarda, ali sam se prevarila. Predstavnik Armade je ovo rekao:"Što me briga za Eduarda". Pa kakav to odvratan čovjek mora biti da to kaže? Ne da mi se gadi nego....fuj, odvratniji je od Taylora!!!!

I samo još da kažem da je Schalke izgubio od Bayera Leverkusena 1:0. Ivan je igrao odlično i zbog nepoznatih razloga izvađen iz igre u 59. minuti susreta. Nemam snage više pisati, a ni volje. Jednostavno mi je cijela gornja priča nevjerojatna!



| Komentiraj (28) | PriNtAj | # |

petak, 22.02.2008.

Wenger: Za Rakitića moramo brzo reagirati

Milanski Inter je najbliže hrvatskom reprezentativcu Ivanu Rakitiću. Prvi je stupio u kontakt s njim, a i sam Rakitić je izjavio kako se ta "ponuda ne odbija". Ali...Početkom ovog tjedna su Liverpool i Juventus iskazali želju za talentiranim igračem sredine terena, a u igru za Rakitićem se ubacio i Arsenal, odnosno njihov trener Arsene Wenger.Klub kao što je Arsenal uvijek je preferirao transfere slične tome, u kojima relativno jeftino otkriju buduću zvijezdu koju definitivno lansiraju na europsko nogometno nebo.Glede Rakitića Wenger je spomenuo: "Izrast će u velikog igrača. Ako ga želimo, onda moramo obaviti razgovore i sve potankosti odmah. Inače će otići u drugom smjeru vrlo brzo".
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (4) | PriNtAj | # |

četvrtak, 21.02.2008.

Volio bih igrati u Barceloni

Morala sam, al jednostavno sam morala ovo kopirati i staviti na blog (iako sam prije koji sat objavila post).
Reprezentativac Hrvatske i veznjak Schalkea Ivan Rakitić u razgovoru za Index rekao je kako mu je san zaigrati u dresu BarcelonePodsjetimo, Rakitić je u posljednje vrijeme u odličnoj formi kada govorimo o prezentacijama u Bundesligi, međutim, kontinuitet odličnih nastupa nastavio se i u cijenjenim europskim natjecanjima.
Naime, Rakitić je odigrao odličnu utakmicu u osmini finala lige prvaka protiv Porta, za što je i nagrađen uvrštavanjem u momčad kola ovog najcjenjenijeg nogometnog natjecanja svijeta.
"Prvo što čujem, jeste sigurni. Moram priznat da mi godi što su prepoznali moju kvalitetnu igru i uvrstili me u momčad kola. Sigurno da je to veliko priznanje. Mislim da mi svi u Schalkeu možemo biti zadovoljni napravljenim, jer pobijediti jedan jaki Porto u osmini finala Lige prvaka, nije mala stvar. Znate, za Schalke već veliki uspjeh što smo se prvi put u povijesti plasirali u drugu fazu natjecanja, a sve iznad toga neviđen je podvig." - rekao je Ivan Rakitić i otkrio da mu je idol uvijek bio popularni "žuti" Robert Prosinečki.
"Porto je jak, ali nadamo se četvrtfinalu".
Za razliku od epizode u Baselu, Rakitić primjetno manje postiže golova. Opravdani razlozi naravno postoje..."Ma dobro, zadovoljan sam ja sa ova dva do sada postignuta. No, očekujem više u budućnosti sada kada me je opet krenulo. Dobro sam se pripremio u zimskoj pauzi, a sada sam u nastavak krenuo punim tempom. Što se tiče činjenice da sam u Švicarskoj više zabijao, moram vam reći da je kvaliteta ovdje neusporedivo veća. Igra se zatvorenije i discipliniranije, a i tamo sam imao veću slobodu za ići naprijed, dok ovdje imam puno obrambenih obveza, na čemu trener izričito inzistira." - napominje mladi veznjak Schalkea.
Pobjeda na Veltins Areni protiv Porta velika je stvar, no, Ivan zna da u uzvrat neće imati lagan posao.
"Žao mi je što kući nismo uspjeli postići još koji pogodak, jer odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme. No, ne smijemo smijemo se žaliti, ovo je vrlo dobar rezultat, pogotovo ako se uzme u obzir da je Porto vrlo jak. To su potvrdili u drugom poluvremenu kada su potpunosti dominirali. Oni su ne tako davno bili prvaci Europe pa je iskustvo na njihov strani, a i odavno je poznato da je Porto izrazito domaćinska momčad, stoga ne sumnjam da će nam biti vrlo teško. Međutim nadamo se, prvi naš korak na Veltinsu bio je dobar." - rekao je Rakitić u razgovoru za Index."U Schalkeu sam zadovoljan"
U posljednje vrijeme Rakitića seljakaju iz kluba u klub. Za njegove usluge navodno su zainteresirani prvenstveno Inter, ali i Liverpool te Juventus. No, ni u Schalkeu ne žele pustiti talenta poput ovog 19-godišnjeg veznjaka.
"Već sam nekoliko puta napomenuo da sam koncentriran isključivo na Schalke i na svoje igre za ovaj klub jer moj ugovor traje još tri i pol godine. Ovdje sam vrlo zadovoljan i trenutno ne razmišljam o odlasku, iako sam upoznat sa ponudom milanskog Intera. Na ljeto ću biti spreman na razgovor i tada je sve otvoreno. I Inter i Juventus, a svakako Liverpool veliki su klubovi i zapravo bi bilo svejedno u koji od njih da odem, ali meni ipak najdraža Barcelona, još od djetinjstva. Ja se zaista ne zamaram svime time, ja se samo trudim da igram najbolje kako mogu, a ostalo će doći samo po sebi. Što se tiče eventualnog ostanku u Schalkeu, za sada nisam razgovarao ni sa kim od dužnosnika kluba pa vam o tome ne mogu reći ništa." - istaknuo je Rakitić.

"Poraz od Nizozemske stigao je u pravom trenutku"
Za kraj Rakitić se osvrnuo na težak poraz od Nizozemske koji je reprezentacija doživjela na Poljudu.
"Ne bi se složio da smo opušteno ušli u utakmicu i podcijenili Nizozemce. Jednostavno, igrali smo sa jednim vrhunskim protivnikom, a nismo svi bili u pravoj formi. Oni su to znali iskoristiti, iako rezultat možda i nije realan. Mislim da je taj poraz stigao u pravo vrijeme da se zamislimo i shvatimo da nas čeka još puno posla do Europskog prvenstva, ukoliko želimo ostvariti dobar rezultat."- za kraj će Rakitić.



| Komentiraj (1) | PriNtAj | # |

Ovo već bolje zvuči, ali...

...ja bi da on ostane u Njemačkoj, točnije Schalkeu. Tek je ove sezone došao, prilagodio se, i sad mu najbolje ide. Mislim da mu odlazak ne donosi ništa dobro. Talijansku ligu strašno ne volim(sorry svima, al to je moje mišljenje). Jako tvrdo igraju i... Ne znam, ako on želi, nek ide...On sretan, ja sretna kiss Nego, da ja kažem glavnu vijest i zašto uopće pišem ovaj post. Osim toliko spominjanog Intera, za Ivana su zainteresirani i Juventus i Liverpool. Baš sam bila happy kad sam vidjela da se i redsi raspituju za "mladog talenta". Iskreno ne vjerujem da će na otok, ali velika je čast i ponos da se za tebe raspituju tako veliki klubovi. Ali, najvažnije od svega je reći da sportski direktor Schalkea Andreas Müller, koji ima važnu riječ na sve ove ponude kaže: NE!
Image Hosted by ImageShack.us

A evo što Ivan kaže na sve ovo: "Inter je za mene jako interesantna adresa i sigurno bih se veselio da se nešto napravi po tom pitanju. Iako sam jako zadovoljan u Schalkeu, ako takva ponuda dođe ja sam otvoren za priču."
"Kontaktirali su me iz Intera i naravno da je ponuda zanimljiva. Inter je veliki klub koji se ne odbija. Odluka je na Schalkeu i vidjet ćemo što će biti." "Trenutačno sam potpuno koncentriran na svoje igre u Schalkeu."
A Ivan vam ljudi moji danas vrijedi 13 milijuna eura nut; pa se sad vi mislite.
Image Hosted by ImageShack.us


A Rakitić je uvršten i u momčad tjedna Lige prvaka zajedno sa Juliom Cesarom (Inter), Ivanom Cordobom (Inter),
Phillipeom Senderosom (Arsenal), Robertoom Carlosom (Fenerbahce), Stevenom Gerrardom (Liverpool), Amantinom Mancinijem (Roma), Lionelom Messijem (Barcelona) i Karimom Benzemanom (Lyon). lijepo društvance!
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (1) | PriNtAj | # |

utorak, 19.02.2008.

Vratila se i Liga prvaka

Post ću početi s tako obožavanim Liverpoolom. U malo dosadnoj i uspavljujućoj utakmici, u zadnjim minutama su ipak svladali Inter. Juhu, tako sam sretna što su ih sredili, a još je Materazzi dobio dupli žuti tj. crveni karton naughtypjeva. Iskreno, rezultat od 2:0 sam pomalo i očekivala...pa ipak je Liv'pool najjači kad se svi najmanje nadaju. No ugl. tekma nije bila ništa posebno, kao što sam i rekla. Inter se super branio, a Redsi nisu pronalazili rješenja. To su bili udarci tek tako, akcije ne baš previše zanimljive... No kao što i ide, Liv'pool ne prima u prvih 30. i zabija u zadnjih 15. minuta. U 85. minuti iz čudne situacije Kuyt zabija pomalo čudan i neobičan gol. Na punom stadionu sreća je bila veeeeeelika. No tek je u zadnjim sekundama, nakon pogotka (kakvog pogotka nut) Gerrarda počela pjesma jednih od najboljih navijača na svijetu. Tako je na kraju Liverpool osigurao dobru prednost za uzvratnu utakmicu u Milanu.
Image Hosted by ImageShack.us

A sada malo o Schalkeu. Oni su za razliku od Liverpoola utakmicu rješili u prvim minutama. Nakon odbijenca od golmana, Kuranyi se snalazi i zabija. Schalke je već u 4.minuti imao prednost i činilo se da će utakmica biti puna golova. No baš suprotno. Oni koji su vidjeli prvi gol, vidjeli su sve golove na tekmi. Bilo je još prilika s obje strane, ali od golova ništa tuzan Ivan je do 76.(kada je zamijenjen) igrao super. U 14. minuti je imao najbolju priliku no čini se da ga golovi neće. Njemu očito bolje idu asistencije iako se u ovoj utakmici raspucao (14., 18. 57. minuta-sve je to bilo blizu). Na kraju je opet bio među najboljima u svojoj momčadi (ako ne i najbolji)- gle čuda sretanbelj
Od ostalih tekmi...Olympiakos - Chelsea su odigrali samo 0:0 i pretpostavlja se da bi to Chelsiju moglo biti dobro. Još su igrali Roma - Real Madrid. To je bila zanimljiva utakmica!Real je nakon vodstva totalno potopljen i vraća se kući sa golom minusa. Za dva tjedna ćemo vidjeti kome su ovi rezultati bili dobri, a kome ipak ne.
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (8) | PriNtAj | # |

ponedjeljak, 18.02.2008.

A ja to ne želim :(

Image Hosted by ImageShack.us

Vladar Serie A odlučio je tri mjeseca prije kraja prvenstva zakapariti 19-godišnjeg hrvatskog dragulja. Razgovori Intera i Schalkea već su obavljeni i transfer je, čini se, gotova stvar.
Hrvatska nogometna dijaspora dobit će još jednog predstavnika u talijanskoj ligi. I to ne u bilo kojem klubu, već u lideru prvenstva, koji ove sezone žari i pali Apeninima. Inter je, naime, nakon mjeseci snimanja i analiza, napokon odlučio pokrenuti operaciju Rakitić. Talijanski dnevnik Corriere dello Sport objavio je da je prošlog tjedna predstavnik Intera Marco Branca otputovao u Njemačku kako bi s čelnicima Schalkea započeo razgovore o transferu 19-godišnjeg hrvatskog dragulja. Do odluke o konkretizaciji transfera došlo je u posljednja dva tjedna, nakon što su predstavnici Intera pogledali kratku, ali dojmljivu Ivanovu predstavu na Poljudu protiv Nizozemske, ali i neke od njegovih posljednjih bundesligaških igara.
Plemeniti mladi vezni igrač, topovskog udarca, vrhunskog centaršuta i pregleda igre natjerao je vodstvo uglednog kluba da se osigura i prije početka ljetnog prijelaznog roka. Tako bi sljedeće sezone plavokosi Hrvat mogao servisirati Zlatana Ibrahimovića, što bi s obzirom na kratku bundesligašku karijeru za Ivana bilo ostvarenje nogometnog sna već u 19 godini.Talijanski list hvali Rakitićevu svestranost, te već kalkulira kako bi u Interu mogao igrati i u veznom redu, ali i kao povučena špica. Očito je da je Inter procijenio kako će Rakitić biti jedan od najtraženijih igrača u ljetnom prijelaznom roku, pa je odlučio već sada krenuti u akciju, piše Corriere dello Sport.
Premda talijanski list ne nagađa o odšteti Schalkeu, jasno je da će za otkup preostale dvije i pol godine ugovora Talijani morati izdvojiti pravo malo carstvo. Njemački bi klub mogao inkasirati i do triput veću cifru od onih 5 milijuna eura koje su prije godinu dana platili Baselu.
Rakitić po procjeni Transfermarkta trenutno vrijedi 4,5 milijuna eura.





| Komentiraj (18) | PriNtAj | # |

subota, 16.02.2008.

Schalke-Wolsburg 1:2

Schalke je u jučerašnjoj utakmici propustio veliku priliku barem na kratko doći do drugog mjesta. Poprilično neočekivano, izgubili su od Wolsburga. Domaći su došli u vodstvo pogotkom Urugvajca Vicentea Sancheza, no to im nije bilo dovoljno. Ubrzo su gosti izjednačili pogotkom Grafite, a isti igrač je 11 minuta poslije tog gola postavio konačni rezultat nakon jedanaesterca. Schalke se nije mogao boriti protiv jako "nabrijanih" gostiju koji su u dva kola nastavka prvenstva osvojil maksimalnih šest bodova. Schalke je propustio dosta prilika, neke su bile i 100%-tne (Kuranyi,Westermann). Ivan je prvih 45. minuta odigrao odlično, dok je u nastavku malo popustio, ali je ipak najbolje ocjenjen schalkeovac belj Bio je super raspoložen i nekoliko njegovih odličnih akcija su upropastili njegovi suigrači.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
U igri je bio do 87. minute kada ga je zamijenio Ze Roberto. Inače je na poziciji desnoga ofenzivnoga veznog igrača u kontaktu s loptom bio 80 puta. Uputio je jedan udarac prema golu, a 36 od 41 dodavanja odigrao je točno.U 72. minuti zaradio je žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Prva je to njegova opomena u Bundesligi thumbup
P.S. Prijenosa tekme nije nigdje bilo cry
Image Hosted by ImageShack.us

Na kraju su igrači sa terena izašli s ovakvim facama
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Naravno, moram spomenuti i Sljeme. Pobijedila je Tanja Poutiainen, druga je bila Marlies Schild (uf, baš mi drago što nije bila prva), a treće je mjesto pripalo Veroniki Zuzulovoj.Naša Anči je izletila u prvoj vožnji (promašila je vrata) i u komi je koliko joj je žao. Nika je bila 15. Sutra voze dečki sretan



| Komentiraj (34) | PriNtAj | # |

utorak, 12.02.2008.

Volio bih više igrati u reprezentaciji

Kada su u prvom međusobnom susretu »Schalkea« i »Borussije« u drugome kolu Ivan Rakitić i Mladen Petrić poslije utakmice na centru izmjenjivali »desetke«, Ivan je primao čestitke za uvjerljivu (4:1) pobjedu. Ovaj put je pobjeda »Schalkea« bila »tijesna«, ali puno važnija s obzirom na činjenicu da je Rakitićeva momčad donijela uzlet prema bundesligaškim visovima.
– Mladen mi je i ovaj put morao čestitati, ali što je drugo mogao, usuglasili smo se da je »Schalke« u većem dijelu utakmice ipak bila bolja momčad – ističe devetnaestogodišnji vezist momčadi iz Gelsenkirchena. – Uostalom, »Borussia« je dvaput stizala naše vodstvo, treći put više nisu mogli. Na kraju je scenarij bio dobar, Mladen je postigao pogodak, a mi smo pobijedili.
Utakmicu je u velikoj mjeri odredio crveni karton Brazilca Dedea, koji je u 76. minuti brutalnim prekršajem zaustavio Rakitića. Obojica su poslije starta morali u svlačionicu, Dede zbog crvenog kartona, a Ivan zbog hematoma na koljenu. Usput, Dede je zaradio četiri utakmice kazne.
– Nije bilo ugodno, oguljena mi je koža, koljeno je nateklo i poplavilo, ali nije ništa ozbiljno. Bit ću spreman za sljedeću utakmicu. Dobro je, zadovoljan sam svojom formom. Ispada da sam se u posljednje vrijeme specijalizirao za asistencije. Najvažnije od svega je da momčad igra odlično. U ovome kolu su nam baš svi rezultati išli na ruku pa smo se popeli na treće mjesto. Naslov prvaka? Uuu, teško je o tome govoriti, još je puno do kraja. »Bayern« i »Werder« su trenutačno u prednosti, ali tko zna što će biti do kraja.
Rakitić spada među rijetke hrvatske reprezentativce koji su za splitski nastup u prijateljskom susretu protiv Nizozemske zaslužili prolaznu ocjenu, što je sasvim dovoljan razlog da se uoči idućih akcija »kockastih« do početka europske smotre u Austriji i Švicarskoj realno nada većoj minutaži.
– Naravno da bih volio više igrati u reprezentaciji, ali izbornik je taj koji odlučuje. Uvijek dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama, nadam se da to netko primjećuje – zaključio je Rakitić. (novi list)



| Komentiraj (13) | PriNtAj | # |

nedjelja, 10.02.2008.

A smrc, jadan :(

A joj, ovako nečega sam se najviše bojala tuzan. Ivan je danas u utakmici protiv Dortmundske Borussije u 77. minuti iznešen sa terena nakon odurnog prekršaja Dedea koji je dobio crveni karton. O kakvoj je ozljedi riječ još se ne zna, kao ni o težini. Iskreno se nadam da nije ništa teško i da će se brzo oporaviti. Inače je Schalke pobijedio 3:2, a za domaćine je zabio Petrić, a Raketa je asistirao za drugi gol gostiju.
Za kraj dana veeeeeeeelika pohvala rukometašima Zagreba CO koji su uvjerljivo pobijedili Balićev, Dominikovićev i Matoševićev San Antonio. Bravo dečki!



| Komentiraj (12) | PriNtAj | # |

Rakitić u Interu?-opet stara priča

Negdje na početku pisanja ovog bloga (10 mjesec) javio se natpis na txt-u da Inter želi Rakitića. Kad sam tu vijest objavila na blogu, ljudi su me pitali jesam li dobro i kakve to gluposti pričam. No nisu to bile gluposti. To je bila istina za koju sam se nadala da je ipak novinarska prenapuhanost. Da nije tako uvjerila sam se danas kad sam tu vijest opet vidjela. Naime, jedan talijanski portal je prenio informaciju da su čelnici milanskog kluba spremni Schalkeu dati ponudu za "novog Bobana" . Ta bi ponuda u mogla doći na kraju sezone, a iskreno se nadam da neće biti prihvaćena. Dobro, ako to "Boban" rofl želi, mislim da će onda svi biti sretni. Al' opet s druge strane, tek je došao u Schalke i prilagodio se....
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (1) | PriNtAj | # |

četvrtak, 07.02.2008.

Jako mi je žao što sam morala ovo napisati ali danas me je jedan, ne znam ni kako bi ga nazvala, totalno izbacio iz takta. Ja pljujem po Splitu??????? Onak hello dečko (st u srcu) ohladi se i čitaj tekst. Nisam ja rekla za "poljudsko prokletstvo" već drugi a ja prenijela i rekla da se s time ne slažem. Da, navijali ste, a niste vi (splićani) bili jedini. Bilo je tu ljudi iz cijele Hrvatske i šire! Tako da ako opet naletiš, bolje mi ne ostavljaj nikakav komentar nego me onako izvrijeđati za nešto što nisam JA rekla.



| Komentiraj (10) | PriNtAj | # |

Moglo je i puuno bolje

A šta reći nakon ovakve tekme?! Jednostavno je najbolje priznati da su bili bolji. A i jesu! Naši su me moram priznati razočarali. Mislila sam da će puno bolje igrati i da će u najmanju ruku pobijediti "tulipane". No ispostavilo se da naši jučer Nizozemcima nisu mogli ništa. Njihova je obrana bila savršena dok je naš napad kašljucao. O našoj obrani da ne govorim. Prespavali su cijelu tekmu. Previše je bilo onih situacija: ma mislili smo da lopta ide van ili mislili smo da će suditi zaleđe... Previše glupe golove smo primili (o onom drugom da ne pričam).
Sam početak utakmice, i drugog poluvremena je bio odličan, al onda kao da nestaje snage, ideje, uigranosti... Kada su došle zamjene, na našoj strani naravno, igra se popravila. Posebno mislim da je živosti u igru unio Rakitić kiss. Koliko sam primjetila samo je jednom krivo predao loptu sretan A jeste vidjeli koliko je navijača imao???? Ajme, tog dečka ludi stvarno vole. Bilo je transparenata iz Sikirevaca, Žepča, a i pljesak je veeeeliki dobio kad je ušao u igru.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ali kako god bilo, i kako god ljudi tumačili ovu utakmicu, naši su se dečki ipak borili i na kraju časno (koliko toliko) izgubili. Ne treba sad tražiti krivca. A naravno, kao krivca se opet spominje Poljud tj. poljudsko prokletstvo. Ja ipak mislim da je to nedovoljna uigranost i spremnost naših igrača. Uglavnom, igra naše reprezentacije se mora popraviti ako želimo neki veći rezultat na Euru. A nama je veći rezultat i prolazak skupine tuzan
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (5) | PriNtAj | # |

nedjelja, 03.02.2008.

Vratio se nogomet

Evo mene opet sa nogometom. Nakon svih rukometnih uzbuđenja vratio se nogomet u punom sjaju. Napokon se vratila i Bundesliga. A posebno me vesele prijenosi engleske lige na HTV-u yes Joj, jučer je bila predobra tekma: Manchester City- Arsenal. Dudu je dao gol sretan, i to najljepši gol kola. Ajme koji gol zujo A Čarli je imao super asistenciju. Od naših reprezentativaca još je zabio Olić. A Klasniću je stradao zglob...smrc no. Prije par minuta je završila tekma Schalke-Stuttgart i to rezom 4:1. Ivan nije zabio, al nije bio ni daleko. Zato je asistirao sretan. Danas mi se činio baš raspoložen. Bio je jako razigran i super je izvodio slobodnjake (a kad ne? sretan). Ugl sve u svemu vratio se nogomet, a uskoro će HNL (uuuu baš sam happy) a za par dana je i reprezentativna tekma party. Jedva čekam srijedu... Sretno našim Vatrenim kiss
Pišući jučer post totalno sam zaboravila na vijest dana, ali tu pogrešku sada ispravljam. Naši sportaši opet pišu povijest. Ovog puta su to bili skijaši. Ivica i Natko su bili na postolju, jedan do drugog (2. i 3. mjesto), i to u superkombinaciji. Nakon spusta Natko je bio 8. a Ivica 12. No obojica su super odvezli slalom i iza sebe ostavili velika imena poput Raicha, Schonfeldera... Bravo dečki!!!!



| Komentiraj (3) | PriNtAj | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0