IVAN RAKITIĆ

Image Hosted by ImageShack.us

DATUM ROĐENJA:
10.ožujak 1988.

MJESTO ROĐENJA:

Rheinfeld-Möhlin, Švicarska
VISINA:

1,84
TEŽINA:
79
BRAČNO STANJE:
neoženjen
OBITELJ:
mama Kata, tata Luka, stariji bart Dejan i mlađa sestra Nikol


TRENUTNI KLUB: Sevilla
PRIJAŠNJI KLUBOVI:
1992-1995 FC Möhlin-Riburg
1995-2007 FC Basel
FC Schalke 04

REPREZENTACIJA: Hrvatska

Image and video hosting by TinyPic

LINKOVI:
Darijo Srna
O.C.girl
Božja riječ-blog
MNK Pletionica Ivković
Mi Hrvati
so what?
Athletic club
Real Madrid

Dinamo-Zgb











Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

  listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (7)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (5)
Ožujak 2009 (6)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (5)
Lipanj 2008 (8)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (17)
Veljača 2008 (14)
Siječanj 2008 (10)
Prosinac 2007 (13)
Studeni 2007 (13)
Listopad 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je blog posvećen Ivanu Rakitiću, reprezentativcu Hrvatske i nogometašu Schalkea. Osim o njemu, njegovom životu i karijeri, ovdje ćete moći pronaći informacije o raznim sportovima i sportašima Hrvatske i šire.....
Image and video hosting by TinyPic



Get your own Slide Show!



U ljeto 2007. godine prešao iz Basela u jedan od najvećih njemačkih klubova, FC Schalke 04 , za odštetu od 5 milijuna €, i već u prvoj utakmici protiv prvaka Stuttgarta, zabio svoj prvijenac za klub.
Image Hosted by ImageShack.us


"Kod mene se kući uvijek pričao hrvatski, a za Hrvatsku smo i navijali. Čak i protiv Švicarske na EP-u 2004. navijao sam za 'kockaste’."
Image Hosted by ImageShack.us


"Ja sam poprilično poseban tip. Kada odem frizeru prepuštam se njemu. On je zaslužan za plavu boju kose, ali naušnica je bila moja ideja. Dok sam bio s roditeljima nije mi palo na pamet staviti naušnicu jer mi je tata rekao da bi me izbacio iz kuće. Sa sedamnaest sam otišao od kuće i odmah je stavio. Rekao mi je poslije da jedan mladić tako ne bi trebao izgledati, ali se na kraju ipak morao pomiriti s tim."
Image Hosted by ImageShack.us

"Ne mogu reći da moja idealna djevojka mora biti crna, plava ili nešto slično. Bitno je da se dobro povežemo i razumijemo, a idealno bi bilo da niti ne zna da sam nogometaš."
Image and video hosting by TinyPic
"Uvijek ću se boriti za svoje mjesto, bez obzira na kojoj me poziciji izbornik vidi. Na toj središnjoj poziciji već sam igrao u klubu, tako da mi igrati na tome mjestu nije problem."
Image Hosted by ImageShack.us

"Svaki gol za reprezentaciju je važan. I protiv Slovenije i protiv Brazila. Nije isti osjećaj zabiti za reprezentacij i zabiti u klubu i naravno da zato želim postići gol."

"Vođa? Pa ja imamo samo 20 godina i tek sam odigrao 10-15 utakmica za reprezentaciju. U svakoj utakmici želim ponuditi što više mogu i biti od pomoći cijelok ekipi. Naravno da volim kada što više stvari ide preko mene, mislim da je takav svaki nogometaš. Ali ako momčad pruži sto posto, onda bilo tko može biti vođa."

srijeda, 31.10.2007.

Ivan Klasnić se vratio!!!!!

U drugom kolu njemačkog Kupa pričuvna momčad Werdera je na Weserstadionu svladala St.Pauli s 4:2 nakon jedanaesteraca. Ivan Klasnić je u svojoj prvoj službenoj utakmici nakon transplantacije bubrega odigrao 67 minuta i sudjelovao u pripremi obaju pogodaka.

Poveli su gosti u 23. minuti preko Rothenbacha, a Werder II je izjednačio osam minuta kasnije golom Schindlera. Na 2:1 povisio je Martin Harnik nakon sat vremena igre, dok je utakmicu u produžetke odveo Kuru osam minuta prije kraja.

"Svi suigrači druge momčadi su me odlično primili. Ja sam im poručio da ne želim nikakav poseban tretman i da se ne opterećuju time što mi je ovo prva službena utakmica. Vidi se da su svi sretni što se vraćam i daju mi svu moguću podršku. Zbog toga sam im jako zahvalan", izjavio je Werderov napadač uoči utakmice sa svojim bivšim klubom.

"To je klub u kojem sam počeo karijeru i koji će mi uvijek biti u srcu. No, što se može, nisam ja izvlačio parove Kupa", izjavio je Klasnić očekujući prvi službeni izlazak na teren nakon 17. prosinca 2006.


"Odlično je odradio trening i što je najvažnije zadržao je golgetersku mirnoću. Svi smo sretni zbog njega i bit će predivno kada zaigra. To će biti pravo čudo", rekao je njegov suigrač Per Mertesacker, koji je pratio posljednji trening uoči utakmice.

Klasnić je počeo trenirati s prvom momčadi Werdera 11. listopada, a prije pet šest dana odigrao je prvu utakmicu. U prijateljskom susretu protiv niželigaša Wüsting-Altmoorhausena je nastupio u prvom poluvremenu i u pobjedi 9:0 sudjelovao s dvama golovima.

Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (6) | PriNtAj | # |

nedjelja, 28.10.2007.

Rakitiću 27 minuta protiv Werdera

Obračun u Gelsenkirchenu nije ponudio pobjednika. Domaćin je poveo preko Großmüllera u 14. minuti, a dvadeset minuta kasnije izjednačio je Rodrigues.

Ivan Rakitić na teren je ušao u 63. minuti umjesto Petera Lövenkrandsa, dok je u redovima gostiju Jurica Vranješ u devedesetoj zamijenio Tima Borowskog.

Moje osobno mišljenje je da Ivan definitivno treba dobiti veću minutažu. Treba igrati ako od njega žele napraviti velikog igrača, a ne protrčkarati 20-30tak minuta i reć' kak je super igrao. Tak mi je isto žao Dudua, tek on nema gotovo nikakvu minutažu u Arsenlu. Pa upropastit će tako dobrog igrača. A to se s našim igrčima (iz naše lige) uglavnom i događa. Čim vide ponudu iz nekog velikog kluba misle da će imati bujnu karijeru tamo, bolje da idu u neki manji pa se naigraju, a ne ovako.

Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (5) | PriNtAj | # |

četvrtak, 25.10.2007.

Rakitić: Modri imaju dobre šanse za prolaz

Ogled Dinama i Basela u Ligi UEFA-e bit će posebno neugodan za Ivana Rakitića. Oba kluba su mu u srcu, želi im samo najbolje. Kako izabrati stranu? Ipak, za mrvicu će stati na stranu modrih, budući da je svjestan koliko bi im značio dobar rezultat u Europi.

"Bit će to zanimljiva utakmica. Basel je i ovu sezonu dobro počeo, najbolji je u Švicarskoj, ima jaku momčad. Dinamo nije bezveze prošao Ajax, igra u Maksimiru i to je prednost. Da se igra u Baselu, bilo bi drukčije. Basel kod kuće svašta zna dobiti, no momci se na strani ponekad ponašaju kao zečevi, moguće je da će se uplašiti atmosfere", tvrdi 19-godišnji hrvatski reprezentativac, koji HSV, naravno, vidi kao favorita skupine.

"HSV je u vrhunskoj formi. Iako mu je nedostajao Rafael van der Vaart, svejedno je utrpao četiri komada Stuttgartu. Bit će to za sve najteže iskušenje, ali zna i HSV razočarati na europskom planu. Ukupno gledajući, Dinamo ima vrlo dobre izglede za prolaz!", dometnuo je Schalkeov vezni igrač, koji se u razgovoru za Jutarnji list potom osvrnuo i na predstojeće gostovanje reprezentacije u Makedoniji.

"Bit će teška utakmica, Makedonci nam ništa neće pokloniti. Dojma sam da bi nam rado oteli te bodove, iako im ništa ne znače. No, uvjeren sam u našu snagu. Nećemo igrati na remi, već kao i na svakoj utakmici – na pobjedu! A tko će osim nas na Europsko prvenstvo, iskreno, boli me briga", zaključio je Ivan.



| Komentiraj (5) | PriNtAj | # |

Chelsea-Schalke 2:0

Sinoć su odigrani susreti 3.kola LP-a na kojima je između ostalog Schalke izgubio od Chelsea.Utakmica je bila O.K., gledala sam i boljih i lošijih, ali onaj golmanov promašaj mi ne ide u glavu. Čovjek kroz noge primi gol :(. Iskreno, nisam se nadala da će tekma ići tim smjerom kojim je išla, mislila sam da Schalke može barem izvući remi. Kad ono ništa...-kao i Liverpool (inače sam navijačica Liverpool-a već puno godina). Gube i gube. No neću o ružnim temama.
Ivan je odigrao pola sata i promijenio Schalkeovu igru. Njegovim ulaskom su se rastrčali i postali borbeniji, a on je "letio" po terenu. No ni to im nije pomoglo. Više sreće drugi put.... i da, ono je bilo za crveni karton....



| Komentiraj (1) | PriNtAj | # |

ponedjeljak, 22.10.2007.

KIMI je prvak!!!!!!!!

Iako je ovo nevezano za Rakitića, morala sam napisati ovaj post jer previše volim Kimija. Kao što naslov kaže, plavokosi Finac je prvak formule 1 ove sezone. Bar je tako za sada jer se naravno Mc Laren buni. Al' ko izgubi ima se pravo buniti. Ubiti, u FIA-i su posumnjali da su Williams i BMW koristili prehladno gorivo. Kubici, Rosbergu i Heidfeldu je prijetila diskvalifikacija, što bi Hamiltonu donijelo naslov jer bi se popeo na 4. mjesto u utrci i osvojio...-više bodova no što treba. No kako kažu, nepravilnosti nije bilo al će se ipak McLaren žaliti. Nadam se da im neće to uspjeti jer je Raikkonen stvarno zaslužio biti prvak. Par mu je sezona pred nosom pobjegao naslov. Umalo da je tako bilo i ove godine, ali u dramatičnoj utrci, i uz pomoć momčadskog kolege Felipea Masse ostvario je svoj san.
KIMI RAIKKONEN 110 bodova
Lewis Hamilton 109
Fernando Alonso 109

Baš sam happy :)
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (3) | PriNtAj | # |

subota, 20.10.2007.

Malo o Rakitićima

Ivanova, odnosno obiteljska, kuća ne nalazi se u Baselu već u mjestašcu Mohlinu, 15-ak minuta vožnje udaljenom od Basela. To je mjesto u koje je prije 22 godine došao njegov otac Luka a ubrzo su mu se pridružili supruga Kata i stariji brat Dejan. Otac Luka rođen je u Doboju jer je tamo bila Sikirevcima najbliža bolnica, a njegovi su živjeli u Žepču. Otac ima petero braće i jednu sestru, a odrastao je kod brata koji je živio u Zenici. Tako je upoznao Ivanovu majku koja je iz Žepča, a prije 22 godine došli su u Švicarsku. Bila je to, manje-više, klasična priča o odlasku trbuhom za kruhom. Otac je došao sam, da se snađe, a zatim je došla majka i stariji Ivanov brat koji je tada imao dvije godine.
Kako je Luka Rakitić svojedobno igrao nogomet u Jugoslaviji a i stariji sin Dejan je također trenirao nogomet onda nije čudno što je otac već s četiri godine upisao Ivana u lokalni nogometni klub u Mohlinu. Svi u njegovoj obitelji vole nogomet, čak i majka pa i 11-godišnja sestra Nikol.
Otac se u Švicarskoj bavio nogometom iz ljubavi dok je novac zarađivao kao radnik u velikoj građevinskoj tvrtki, što je trajalo do prije godinu i pol. “Moj otac je prije godinu i pol otvorio gipsarsku radionicu, ima pet radnika koji rade za njega. Time se bavi već 20 godina, otkad je došao u Švicarsku, tako da se za njega zna, njegovo ime nešto znači na baušteli. Prije je radio u velikoj građevinskoj tvrtki a sada je odlučio iskoristiti priliku i pokrenuti vlastitu tvrtku. Za sada, posao ide jako dobro”, kaže Rakitić i napominje da se i stariji brat Dejan također bavi građevinom te tu i tamo pomaže ocu. S druge strane, majka Kate je u mirovini jer je imala problema s leđima i koljenima.
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (12) | PriNtAj | # |

srijeda, 17.10.2007.

Hrvatska-Slovačka 3:0, Rakitiću svih 90 minuta

Iako je nastupila u mješovitom sastavu, uz niz lica koja obično viđamo na klupi, hrvatska reprezentacija svejedno je pobijedila Slovačku, i to rezultatom 3:0 (Olić 2 puta i debitant Vukojević).
Naši se u prvih 15-ak minuta nisu najbolje snalazili na riječkom travnjaku i skoro su primili dva gola. No to je kratko trajalo. Sredinom prvog dijela naši su se razigrali i odlučili pokazati tko je gazda u svome dvorištu. Prvo je Dudu dva puta bio neprecizan, ali je zato imao važnu ulogu u prvom pogotku kojeg je zabio Olić pred kraj prvog dijela. Dudu je pucao, slovački vratar odbio loptu do Olića koji s lakoćom zabija.
U drugom dijelu Bilićevi momci su dominirali. Postignuta su još dva pogotka i naši su svom izborniku donijeli 11 trijumf iz 13 ogleda.
Treba istaknuti da je Rakitić igrao od samog početka, do samog kraja. U 48. minuti bio je asistent kod drugog pogotka. Nabacio je iz kornera, a Vukojević s 5 metara zabio.
Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (6) | PriNtAj | # |

Rakitić umjesto Figa u Interu?

Talijanski i njemački mediji jučer su javili kako je milanski Inter zainteresiran za dovođenje Ivana Rakitića. 19-godišnji hrvatski reprezentativac ovog je ljeta stigao u Schalke, a njegove partije već su impresionirale vodstvo talijanskog prvaka.
Inter je u potrazi za novim veznjakom kojeg bi doveli na ljeto iduće godine budući da je Luis Figo već najavio da mu je ovo posljednja sezona u Milanu.
Osim Rakitića, Inter ima u fokusu još nekoliko pravih playmakera. Iskreno rečeno, toplo se nadam da će ti drugi zamjeniti Figa jer mi se više sviđa njemačka liga, a i mislim da je Ivanu bolje da ostane u Schalkeu.

Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (2) | PriNtAj | # |

utorak, 16.10.2007.

Rakitić- najmlađi prvotimac Bundeslige

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (19 godina) najmlađi je nogometaš u Bundesligi koji ima status standardnog prvotimca.

Službena stranica Bundeslige na naslovnici predstavlja Ivana Rakitića kao ''nogometaša koji je možda još uvijek tinejdžer, ali koji je već s 19 godina stigao u jedan od najboljih klubova Bundeslige, i koji je najmlađi igrač koji standardno igra iz kola u kolo''.

''1988. godina donijela je neke nezaboravne trenutke sportu. Mike Tyson još uvijek je bio heroj, Bayer Leverkusen vratio se nakon poraza od 3-0 protiv Espanyola u prvoj utakmici finala Kupa UEFA i uspio ga osvojiti, a Jan Boklöv uveo je V-stil u skijaške skokove. Godina je to u kojoj se i rodio Ivan Rakitić u švicarskom Rheinfeldenu.

Image Hosted by ImageShack.us



| Komentiraj (5) | PriNtAj | # |

ponedjeljak, 15.10.2007.

Od Mohlina do Schalkea

Ivan je rođen u Rheinfeldu, a živi u Mohlinu. Već od malih nogu počinje trenirati što nije čudo jer mu je otac igrao nogomet u nekadašnjoj Jugoslaviji, a i pet godina stariji brat također je jedno vrijeme trenirao. Sa četiri godine otac ga je upisao u lokalni nogometni klub u Mohlinu, a ujedno mu je on bio prvi trener. Nakon završene devetogodišnje osnovne škole, upisuje srednju građevinsku školu koju nakon pola godine napušta te se potpuno posvećuje nogometu. Mada mu je bilo 16. godina, već je imao ponude nekih velikih klubova kao što su Arsenal, Juventus ili pak Chelsea koji je najviše nudio. Nudili su čak pet, šest puta više nego što je zarađivao u Baselu. Čak su njegovom ocu ponudili da se preseli s njim u London te bi mu plaćali onoliko koliko zarađuje na svom poslu u Baselu. Naravno, dobio bi i stan, auto i sve što uz takav ugovor ide. No, iako je san svakog igrača igrati u ligi kao što je Premiership, Ivan je sve to odbio. Odlučio je ostati u Baselu jer se prvo želio dokazati u Švicarskoj, a onda krenuti u inozemstvo. Na kraju je to, čini se, ispala pravilna odluka. U Baselu se malo-pomalo, a opet jako brzo razvio u odličnog igrača. To su primjetili čelni ljudi HNS-a, ali i Švicarskog saveza. Tada je počeo "rat" tih dviju reprezentacija. Bila je to teška odluka za njega jer je ipak rođen i odrastao u Švicarskoj. No ipak je prevladalo hrvatsko srce te se odlučio za Hrvatsku. Mislim da je jedan od ključnih trenutaka bio još 2005. godine u Italiji kada su na Europskom prvenstvu (U17) igrale Švicarska, za koju je Rakitić tada igrao, i Hrvatska. Tada se prvi puta susreo sa vršnjacima iz hrvatske reprezentacije. Jednom je prilikom prisjećajući se te utakmice rekao: "Kad sam čuo našu himnu imao sam drukčiji osjećaj no kad sam čuo švicarsku himnu. Ništa čudno s obzirom na to da kod kuće govorim hrvatski."
U ljeto 2007. godine prešao je, za odštetu od 5 milijuna €, u jedan od najvećih njemačkih klubova, FC Schalke 04 i već u prvoj utakmici protiv prvaka Stuttgarta, zabio svoj prvijenac za klub. Zabio je on i za reprezentaciju i to već u svom drugom nastupu u kockastom dresu. Iako je to bila slabašna Andora vidjelo se da je pred njim sjajna karijera (naravno ako bude pametan i ako se ne ozlijedi). Pa 19 mu je godina tek...........



| Komentiraj (0) | PriNtAj | # |

Sljedeći mjesec >>

0