13.06.2008., petak

Medaljon Ivana Pavla donio sreću izborniku

Slavenu Biliću je nakon jedne promašene prilike ispao medaljon. Brzo ga je podigao, nekoliko puta poljubio i spremio natrag u džep. Bio je to medaljon s likom pape Ivana Pavla II., objasnio je hrvatski izbornik Slaven Bilić okupljenim novinarima nakon što su ga priupitali što mu je to palo na travnjak tijekom dvoboja s Nijemcima.

Niko Kranjčar promašio je u 35. minuti izvrsnu šansu, izbornik je od silnog uzbuđenja skočio u zrak, a iz unutarnjeg džepa sakoa ispao mu je sretni papin medaljon. Odmah ga je podigao, nekoliko puta poljubio i spremio u džep, pišu 24sata.

"Uoči odlaska na Euro četiri meni jako drage osobe poklonile su mi četiri različita predmeta. Posvećeni križ iz Lurda te po jedan medaljon svetog Ante i pape Ivana Pavla", rekao je izbornik Bilić. (24sata / Križ života)

- Komentiraj (5) - Isprintaj - #

06.06.2008., petak

Živi li Crkva u Hrvatskoj na porukama Ivana Pavla?

Pet godina nakon što je papa Ivan Pavao II. po treći put stupio na Hrvatsko tlo i došao u Rijeku 5. lipnja 2003. godine, sjećanja na Papin dolazak još su svježa. U Trsatskom je svetištu, kojega je blagopokojni Papa također posjetio tijekom njegova petodnevnog boravka u Rijeci, 5. lipnja kardinal Josip Bozanić blagoslovio pastoralnu dvoranu nazvanu u čast Papi, Aula Ivana Pavla II.

Trsatski franjevci predvođeni fra Serafinom Sabolom, realizirali su projekt izgradnje pastoralnog centra koji je trajni spomen na dragog trsatskog hodočasnika i bit će važno mjesto pastoralnih okupljanja u duhu Papinih poruka.

Kardinal Bozanić je u propovijedi podsjetio na poruke Ivana Pavla II. u vrijeme njegova trećeg posjeta Hrvatskoj 2003. godine. No, iako su te poruke još svježe u sjećanju kardinal Bozanić primijetio je kako nisu ukorijenjene u život hrvatskih građana.

“Suviše se olako govori o kršćanskim vrijednostima u našemu društvu, jer ih puno puta ne vidimo upravo tamo gdje moraju živjeti da bi njihovo spominjanje imalo smisla. Ako volimo Krista i evanđelje, ako poštujemo Svetoga Oca, onda bi to trebalo biti vidljivo u našim zakonima; u kulturi, odgoju, znanosti i obrazovanju; tim bi vrijednostima trebalo disati gospodarstvo i politika; takvim bi ozračjem trebalo graditi i prepoznavati istinu u poslu onih koji su nositelji sudbene vlasti“, istaknuo je Bozanić. (Križ života / Riječka nadbiskupija)

- Komentiraj (2) - Isprintaj - #

02.06.2008., ponedjeljak

Rijeka: Dani pape Ivana Pavla II.

U svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci u nedjelju 1. lipnja svečano su otvoreni Dani pape Ivana Pavla II. Osmodnevna manifestacija je priređena u povodu 5. obljetnice trećeg pastoralnog pohoda Ivana Pavla II. Hrvatskoj, a organizatori su Riječka metropolija i Svetište Majke Božje Trsatske.

Svečanost je započela prisjećanjem na dane Papina boravka u Hrvatskoj i prigodnim glazbenim programom. Svečanu misu predvodio je vlč. Anton Šuljić koji je istaknuo kako "vjernici žele ustrajati u zahvalnosti pred Petrom naših dana, koji je došao da nam donese mir".

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će na Trsatu u četvrtak 5. lipnja koncelebrirano euharistijsko slavlje u 18 sati i blagosloviti novi pastoralni centar “Aula pape Ivana Pavla II.“. Bit će to središnji događaj u sklopu Dana pape Ivana Pavla II. koji će u Rijeci trajati do nedjelje 8. lipnja. (Križ života / Ika)

- Komentiraj (2) - Isprintaj - #

Portal Križ života
< lipanj, 2008  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv





Na ovom blogu možete pronaći tekstove, vijesti i zanimljivosti vezane uz papu Ivana Pavla II. Naši suradnici prevodit će vijesti s drugih jezika. I vi se možete uključiti kao prevoditelj ili prevoditeljica. Javite nam se!

Želite li nam pisati, slati komentare ili surađivati, javite se na e-mail: ivanpavao2@gmail.com. Također Vas pozivamo da napišete svoja svjedočanstva o papi Ivanu Pavlu II. i pošaljete nam na e-mail kako bi smo vaše tekstove mogli objavljivati na blogu!



Kada blaženi?:
Protiv nagađanja o tijeku beatifikacije Ivana Pavla II.

Čudnesno ozdravljenje francuske redovnice:
Svjedočenje o čudu po zagovoru Ivana Pavla II.

Zrinkino svjedočanstvo:
Papa i ja

Reportaža iz Vatikana:
Prva godišnjica Papine smrti

Rušenje komunizma:
SAD je s Wojtylom dijelio tajne informacije

Nekonvencionalni Ivan Pavao II:
Papa sa smislom za humor

Rođenje, život, atentat, pohodi Hrvatskoj, smrt:
Biografija pape Ivana Pavla II.

Biografija pape Ivana Pavla II.

Videoprezentacija posvećena papi Ivanu Pavlu II.

Blog je pokrenut s namjerom da dokumentiramo, analiziramo i informiramo o tijeku procesa za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Ivana Pavla II. Na blogu ćete također moći čitati ostale vijesti i zanimljivosti iz Hrvatske i svijeta vezane uz blagopokojnog Papu.

Voditelj projekta je portal Križ života.


ivanpavao2@gmail.com

O, Sveto Trojstvo, zahvaljujemo ti što si Crkvi darovalo papu Ivana Pavla II. te je u njemu zasjala nježnost tvoga očinstva, slava križa Kristova i sjaj Duha ljubavi. Pouzdajući se sasvim u tvoje beskrajno milosrđe i u Marijin majčinski zagovor, on nam je pružio živu sliku Isusa dobroga pastira i pokazao da je svetost, kao najviši oblik redovitoga kršćanskoga života, put kojim možemo postići vječno zajedništvo s tobom. Daj nam, njegovim zagovorom, po tvojoj volji, milost što je molimo, nadajući se da će on uskoro biti ubrojen u broj tvojih svetih. Amen.

(S crkvenim odobrenjem)

Portal Križ života
www.kriz-zivota.com

Postulatura za proglašenje blaženim pape Ivana Pavla II.
www.vicariatusurbis.org

Ivan Pavao II. u Hrvatskoj
www.papa.hr

Informativna katolička agencija
www.ika.hr

Komentari On/Off

Portal Križ života
web statistics