13.06.2007., srijeda

Čudo zagovorom Ivana Pavla II.?

Robert Kubica, vozač Formule 1 koji je na Velikoj nagradi Kanade doživio stravičnu nesreću, a bez velikih zdravstvenih posljedica, posvjedočio je kako se prije svake utrke pomoli papi Ivanu Pavlu II.

Kaciga vozača Formule 1, nesreća s udarom u zaštitne ograde pri brzini od gotovo 300 kilometara na sat na Velikoj nagradi Kanade i svakodnevna molitva sluzi Božjem Ivanu Pavlu II. Svi ovi elementi mogli bi ući u službene spise kauze za proglašenjem blaženim pape Ivana Pavla II., javlja portal Petrus, a prenosi Hrvatski katolički radio.

Izjave pilota Formule 1 Roberta Kubice, rodom iz Krakova, grada gdje je svojevremeno nadbiskup bio sam Karol Wojtyla, mogle bi biti priložene spisima kauze. Kako je poznato, tijekom nedjeljne utrke za Veliku nagradu Kanade, Kubica je izašao sa staze. Njegova formula se raspala i svi su vjerovali da je mrtav. Srećom prošao je s ogrebotinom na nozi.

Na pitanje poljskih novinara kako to objašnjava, prostodušno je odgovorio: “Ne znam. Sigurno je da se uvijek molim Ivanu Pavlu II, koji je navijao za mene još od vremena kada sam bio amater. Na kacigi sam upisao njegovo ime. S njime sam bio na hodočašću Majci Božjoj u Jasnoj Gori, i prije svake utrke povjerim se njemu“, posvjedočio je Kubica.

- Komentiraj (5) - Isprintaj - #

Portal Križ života
< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv





Na ovom blogu možete pronaći tekstove, vijesti i zanimljivosti vezane uz papu Ivana Pavla II. Naši suradnici prevodit će vijesti s drugih jezika. I vi se možete uključiti kao prevoditelj ili prevoditeljica. Javite nam se!

Želite li nam pisati, slati komentare ili surađivati, javite se na e-mail: ivanpavao2@gmail.com. Također Vas pozivamo da napišete svoja svjedočanstva o papi Ivanu Pavlu II. i pošaljete nam na e-mail kako bi smo vaše tekstove mogli objavljivati na blogu!



Kada blaženi?:
Protiv nagađanja o tijeku beatifikacije Ivana Pavla II.

Čudnesno ozdravljenje francuske redovnice:
Svjedočenje o čudu po zagovoru Ivana Pavla II.

Zrinkino svjedočanstvo:
Papa i ja

Reportaža iz Vatikana:
Prva godišnjica Papine smrti

Rušenje komunizma:
SAD je s Wojtylom dijelio tajne informacije

Nekonvencionalni Ivan Pavao II:
Papa sa smislom za humor

Rođenje, život, atentat, pohodi Hrvatskoj, smrt:
Biografija pape Ivana Pavla II.

Biografija pape Ivana Pavla II.

Videoprezentacija posvećena papi Ivanu Pavlu II.

Blog je pokrenut s namjerom da dokumentiramo, analiziramo i informiramo o tijeku procesa za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Ivana Pavla II. Na blogu ćete također moći čitati ostale vijesti i zanimljivosti iz Hrvatske i svijeta vezane uz blagopokojnog Papu.

Voditelj projekta je portal Križ života.


ivanpavao2@gmail.com

O, Sveto Trojstvo, zahvaljujemo ti što si Crkvi darovalo papu Ivana Pavla II. te je u njemu zasjala nježnost tvoga očinstva, slava križa Kristova i sjaj Duha ljubavi. Pouzdajući se sasvim u tvoje beskrajno milosrđe i u Marijin majčinski zagovor, on nam je pružio živu sliku Isusa dobroga pastira i pokazao da je svetost, kao najviši oblik redovitoga kršćanskoga života, put kojim možemo postići vječno zajedništvo s tobom. Daj nam, njegovim zagovorom, po tvojoj volji, milost što je molimo, nadajući se da će on uskoro biti ubrojen u broj tvojih svetih. Amen.

(S crkvenim odobrenjem)

Portal Križ života
www.kriz-zivota.com

Postulatura za proglašenje blaženim pape Ivana Pavla II.
www.vicariatusurbis.org

Ivan Pavao II. u Hrvatskoj
www.papa.hr

Informativna katolička agencija
www.ika.hr

Komentari On/Off

Portal Križ života
web statistics