ithinkofdemons

ponedjeljak, 14.05.2007.

"the man in the van w/a bass in his hand"


Mike Watt, punk doktor, čovjek-bass iz San Pedra, ribarskog gradića u Californiji koji je opjevala Madonna (La Isla Bonita), nikada ne miruje. Ima Watt dovoljno materijala (Minutemen, fIREHOSE) iza sebe da pristojno ostari u mirnom kult statusu, no to on ne želi. Osim što već godinama nastupa sa reformiranim The Stooges, The Secondmen i The Unknown Instructors (Watt, Raymond Pettibon, David Thomas, George Hurley) priprema i novi album za bass duo Dos (zajedno sa bivšom suprugom Kirom Roessler).



U kolovozu će se za Engine Room Recordings pojaviti nova kompilacija "Guilty By Association" na kojoj će neka poznata imena indie scene obraditi svoje omiljene "guilty pleasures" pjesme. Podrobnije, Will Oldham, Devendra Banhart, Superchunk, Jim O'Rourke, Luna, Petra Haden, Concretes između ostalih preradit će pjesme mainstream izvođača poput Journey, Oasis, The Spice Girls, Destiny's Child, Paule Abdul, Cher, Shania Twain, System Of A Down i drugih.
Mike Watt se sa suradnicima koji uključuju nejgovog starog suradnika i Wilco gitarista Nelsa Clinea, Peppers bubnjara Chada Smitha, Petru Haden i kako su na Pitcforku lijepo primjetili "jednog od četvrtih Beastie Boysa" Money Marka Nishitu uhvatio jednog od tri najpoznatije pjesme hard rockera Blue Oyster Cult, klasika "Burnin' For You". Inače, BOC su Wattova stara boljka i još je sa Minutemen i fIREHOSE svirao "The Red And The Black". Usput, Watt priprema i novi projekt sa Kaori Tsuchidom, gitaristicom The Go! Teama.

Slušaj Watta, Chada, Nelsa, Nishitu i Hadenicu - "Burnin' For You" (Blue Oyster Cult cover)

- 09:20 - Pljuni (1) - Baci na papir - #

<< Arhiva >>