ZA OSLOBOĐENJE OD BIVŠIH KOMUNISTA - STJEPANA MESIĆA

27.07.2008., nedjelja

DA LI „MNOGA KRV“ LEŽI NA PREDSJEDNIKU MESIĆU?

Str. 3

OTVORENO PISMO
(HRVATSKOM NARODU) II. dio

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

21. Svi sukobi i gužve koje su se zbile, tj. nastale u Jugoslaviji, većinom desile su se zbog Mesićevih gluposti, jer tada je on funkcionirao kao Predsjednik SFRJ-a, i glavna glava. Stipe Mesić je prikrivao u javnosti svu težinu krize u SFRJ-u. Isto tako, to on čini i danas na čelu Republike Hrvatske, kao njen predsjednik i vrhovni zapovjednik oružanih snaga HV-a.

22. Od 15. svibnja pa do 5. prosinca 1991. godine Stipe Mesić je bio Predsjednik predsjedništva SFRJ, on je ujedno bio i vrhovni komadant JNA. Pitamo: Tko je današnji predsjednik RH? Dana 7. srpnja 1991., nestalo je malo hrvatsko selo Ćelije nadomak Vukovara, odatle je sbrisano 200-tinjak stanovnika od strane srpskih i JNA jedinica.

23. Stravični prizori su se dešavali, no Mesić je to sve mirno gledao i pio kavu u glavnom Titovom kabinetu SFRJ-a u Srbiji. Nakon mnogih šokantnih snimki i scena na TV-e ekranu, građani su mogli vidjeti kako Jugoslavenska narodna armija gazi s tenkovima sve pred sobom.

24. Uzmimo naprimjer – ako je Jadranka Kosor (HDZ) za predsjedničke izbore potrošila oko 60 milijuna kuna, odakle novac i Mesiću za svoju izbornu kampanju, koji se kandidirao za predsjednika? Posjetimo da je Mesić 1996. i 1997. godine bio potpuni anonimus u politici, koji nije imao ni jednu funkciju, čak ni onu – predsjednika mjesne zajednice.

25. Mesić se je vratio u politiku zahvaljujući tome što se građani ne sjećaju i što ih je prevario. On je kao „svjedok pokajenik“ svjedočio u Haaškom sudu protiv hrvatskih generala, zatim ponovo je postao poznat u javnosti. Nitko ga nije nikada pitao o devastiranju Hrvatske i svih drugih Jugoslavenskih Republika. Pitamo: Je li Mesić „ratni zločinac“?

26. Da li Mesić je tada bio „glavni terorista“? Srozavanje ovoga društva je nastavljeno, lukavim metodama, političkim finim i perfidnim ubojstvima građana – bez posla i bez izvora za život. Mesiću su sastanci i putovanja, danas važniji od građana koje predstavlja. Treba ispraviti nepravdu prema Hrvatima. Ili su i dalje možda Mesićeve laži jače od cijele nacije?

27. Sada bi bilo važnije da imamo „bezgrešnog“ predsjednika države, koji bi se bavio rješenjima državnih problema – nego Mesić se i dalje bavi nevažnim stvarima. U međunarodnom odjeku, kada se sazna ovo o Mesiću i njegovim aferama, ovist će nadalje posljedice za ovaj narod.

28. Što je (danas) nacionalni interes za Hrvatsku? Mesić tvrdi da je u Haag poslao 666 Tuđmanovih transkripata i 8000 stranica dokumenata. Mesić nas u vijestima dnevnika 26. svibnja 2007., uvjerava da je Hrvatska sljedeća kao 28 članica Evropske unije. To sve izgleda kako će ubrzo „oni“ riješiti“ opću krizu u ovoj (izbrisanoj) državi. No tako će biti i lakše prodati ostatak tvrtki strancima.

29. Mislimo da Mesiću i njemu sličnima trebamo oduzeti vlast. Ovaj zahtjev mi smatramo opravdanim. Sjetimo se – dok je JNA motrila i držala Hrvate na oku, dana 21. svibna 1991., teroristi su nedaleko Josipdola minirali dalekovode, zbog čega je bio prekinut željeznički promet na relacija Zagreb – Split.

Str. 4

30. Da bi se sve ovo sakrilo, i sva Mesićeva odgovornost, u glavnim medijima svakodnevno se provlače nevažne „blic teme“. Izmišljaju se lažne „muti-vode“, po onoj staroj poslovici – zavadi - pa vladaj. Tako dana 25. svibnja 2007. godine u svim glavnim medijima, cijeli dan prikazivala se je vijest, i to naveliko, kako se proslavlja Titov rođendan u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, i kako njegovi sljedbenici mašu sa partizanskom petokrakom.

31. Stvaranja novih duhovnih i materijalnih vrijednosti – nema. Nema ni rješavanja hrvatske krize. Prešućuju se čak i činjenice o ratnim zbivanjima, o srušenim i popaljenim selima. Te detalje ne zanima baš ni jedan medij. Tako to doista sve dobro ilustrira koliko vrijedi ovdje život, sloboda građana, i ljudska prava. Vlatko Pavletić (HDZ) ističe, ili se tješi, i brani – da su zapadnu i istočnu Slavoniji opljačkali „barbari“, a ne vojska.

32. Izgleda da su za sve krivi nepoznati „barbari“? A ne vojna avijacija JNA koja je uništavala npr. televizijske odašiljače 2. srpnja 1991., u Sloveniji, gdje ja danas, poslije Milana Kučana, predsjednik Janez Drnovšek. Od tog bezakonja i kaosa sad neki dobro žive. Nemoguće je da se odričemo svog mora, kopna i teritorije, prodaju hoteli, banke, otoci,...itd. Za što nam trebaju predstavnici inozemnih poslova? I što oni predstavljaju?

33. Mesić kaže: „Riječ je o mutnim poslovima generala Vladimira Zagorca, koji je kupio kuću na Pantovčaku, te odakle njemu 17 milijuna njemačkih maraka vrijedni dragulji i zlato. Isto tako odakle Iviću Pašaliću 40 milijuna eura i drugih bogatstava“? To sve izgleda da se je ovdje vodio rat oko novca. I to je njihova međusobna borba.

34. Mesić otvara „Pandorinu kutiju“, ali tu njega nema, niti ima ikoga da iskreno progovori o njemu, i da ga upita – što je sve on radio? Smiješno je kada dr. Ivo Sanader (HDZ) je govorio u svojoj predizbornoj poruci, i kada je najavio, i obećao, obračun s kriminalom. Izjavio je da HDZ-e ima antikriminalni program protiv korupcije. Zanimljivo je, da je premijer hrvatske vlade dugo tvrdio kako u Hrvatskoj gotovo korupcije nema, i kako je to sigurna zemlja.

35. Predsjednik RH Stipe Mesić već je tradicionalno uz Blagdan sv. Vinka „zaštitnik vina“ u kutjevačkom vinogradu, gdje je posjetio vinograd poznatog vinara Ivana Enjingija u Venju, u kojem je pred novinarskim kamerama, na obroncima Krndije, vinogradskim škarama rezao vinovu lozu. Predsjednika države baš briga što narod nema od čega živjeti. Mesić i vlada dr. Ive Sanadera ponižavaju građane. Mesić je proveo ugodno poslijepodne na ručku s vinarom, i kao njegov gost, dao se oduška uz tamburaški sastav „Garavuša“ je i zapjevao...

36. Mesić nije samo predsjednik, on je gospodar i „života i smrti“, on je pomilovao „ratne zločince“ i Rome koji su pušteni iz zatvora. Hrvatskoj bi sasvim sigurno trebali prijevremeni izbori. Svi oni koji, dakle, se protive s različitim motivima ne žele da Hrvatska se vrati u stanje realnosti. Umjesto jasne poruke javnosti, svjedoci smo očitog zamagljivanja stanja i kako bi - mi sve zaboravili.

U Bjelovaru, 27. svibanj 2007.

PREDSJEDNIK POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr

E-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Telefon: 095/814-82-90 , 091/797-65-56
- 02:52 - Komentari (66) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2008 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Borba za slobodu

BLOG JE UREDIO: BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT

www.stit-bjelovar.hr

Free Image Hosting at www.ImageShack.us