nedjelja, 30.12.2007.

Novogoišnje želje jedne bludnice.

Draga, jedina.

Ovaj naslov je prevod vječitog Sinatrinog hita '' Selo moje veselo'' sa swahilia. I nema puno veze sa poston, opet. Pala mi je na pamet ideja, pošto smo mi večinski vjernićka zemlja da nedjeljom u 10 održim blog misu. U kojoj bi se blagovala postija. Ali ni to nema veze sa današnjom temom.

Dosta pizdarija. Sad vjerojatno mislite da ću napisati da RTL televizija zbog gledanosti traži svoju NOVU godinu. Ili da će u sljedečoj godini jedina država koja očitava vrapce na radaru presjedat Europskom punijom Unijom.

Ali ne. Neću. Ja Vam kažem da ova sekunda u kojoj sad čitate post, više nikada neće doći, da je ona sama po sebi jednstveni dio vremena i povijesti, a već je prošlost. Trenutak kakav je sad više se nikad nigdje neće ponoviti. Jer svijet nije RTL TV da pušta reprize svako 17 minuta. Više nikada nećete biti isti. To se odnosi i na minutu koju ste potratili zamišljajući mene na duplerici. Perverzne gospođe! Svako malo te se sekunde, minute, sati, dani, noći( ne uklapa se) i što god dođe iza toga udruže u jednu godinu. Tada mi slavimo početak Nove Godine. Kao što kaže stara slovenska narodna, ostavljamo sve loše iza sebe. Znaći oni to valjda odnose u Austriju, što objašnjava zatrpanost cesta.

***
Image Hosted by ImageShack.us


Zaključujemo svaki trenutak života je jedinstven. I najmanja stotinka koju smo ukrali vremenu. I on uistinu jest dar sam po sebi. Manje je bitno sve ono što u tom trenutku imamo, to je već poker, netko uvijek dobije bolje, a netko lošije karte. Želim da svi prigrlimo i budemo zahvalni na trenutcima u kojima eto postojimo. Bez obzira što smo u bankovnom minusu, što je ljubav kratka, a glad vjećna ( Ivo Andrić). Želim da svi budemo zahvalni na svakom trenutku, zbog toga budemo sretni u svakom od njih, i da se oni konačno, satkaju u Sretnu, još jednu,Novu godinu.


Dragi čitaoci i usplahirene čitateljice želim Vam od srca, uma, i uda sve najbolje u ovoj, uvijek neponovljivoj i novoj 2008.-oj.

To je najbolje što moj temperaturom opčinjeni um, sad može napisati. Do slušanja, sve najbolje i citirajući neponovljivog E.T-a čitam ose.

Sretna Nova
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Godina!

Kratki dodatak 10:25:89.
Prodajem kozu i prenosim virozu!
Ovo nije ni normalno ni moralno, pa zašto Bože danas?
Možda je ovo kazna, nije nagrada garant.
Probudio sam se tako jutros sa temperaturom 37.5. A tako sam se nadao. Pio čaj, jeo med, postao ovisan o lekadolu. Ako sam u protekloj godini nekog svojim karakterom povrijedio, neka mi molim oprosti. Jel se viroza prenosi blogom? Oprosti Kiro.

| 15:57 | Komentari (22) | Isprintaj | #

četvrtak, 27.12.2007.

Kiro u kad jaganjci utihnu.

Svinje napadaju.

Nacijo.
Otvorite oći, ne mogu reći da je Markač badnjak proveo s obitelji, al da Vidim tog koji će poreći da Kiro nije u rodu s bar jednom od onih divljih svinja. Ta on je išo u šumu na čestitke kod rodbine kad je zateko veselo društvo ispred masovne grobnice divljih svinja.
Image Hosted by ImageShack.us

Kompletna Femily.

Postoji teorija da je sve ovo uradak iz fotošopa, te da je Kiro na badnju veće ostao kod kuće. Čitao Početnicu iz Hrvatskog i slušao prigodne Božićne pijesme tipa, ''Nećete u Čavoglave''. Naravno iza toga stoji , a tko drugi, nego neki narkoman koji sluša rok, glasa za SDP, ne ide u crkvu i u dosluhu je sa divljim svinjama.

Ne otpada ni teorija da su prve tri svinje desno vozile s više od 00 promila,na što upućuju njihove crvene oći pa je smaknuće normalna procedura.

Policija provodi temeljitu istragu. Navodno je već ispitala 4 mesara koji posjeduju ostatke Divljih svinja o njihovoj upletenosti u aferu Watergate.
Također su detaljno ispitane mrtve svinje. Nažalost branile su se Šutnjom.

Ipak, na mijestu pokolja pronađeni su ponovo tragovi sperme. Što govori o pokušaju oživljavanja divljih svinja. Navodno je tokom davanja umijetnog disanja istim, netko slućajno, od uzbuđenosti ejekulirao.
Image Hosted by ImageShack.us
Ko će koga?
Image Hosted by ImageShack.us
Ako ne svoj svoga?
***
Moj mozak ne surađuje, pa molim prisutne da mi pomognu formulirati igru '' Nova Sova''. U kojoj bi pobijednik dobio naravno Sovu.

S obzirom na ministre , mislim da bi referendumski trebalo proglasiti Franca Kafku mandatarom vlade.


P.S. Kuda idu divlje svinje?
U kurac.| 09:20 | Komentari (27) | Isprintaj | #

utorak, 25.12.2007.

Božićni bežićni blues

Jedina.
Ne znam dali sam žrtva kolektivnog ludila, ili božićnog duha. Možda čak zbog mamurnog stanja mog duha ja se na ovo božićno jutro osjećam baš kako bih i trebao. Totalno neprepoznatljivo, totalno Božićno. Dobro još imam Grinchovske krvi, i ne pada mi na pamet da pijem coca colu, il se odjenem u crveno. Pederski.
Za ovaj Božić možda sam želio dobiti:
Image Hosted by ImageShack.us

Gibson les Paula.
Da sam kojim slučajem:
Image Hosted by ImageShack.us

Poželio bih Mir u svijetu.
Ali znam da Bog ipak nije:
Image Hosted by ImageShack.us

Hans Christian Andersen.
Ili
Image Hosted by ImageShack.us

Ivana Brlić Mažuranić.
Ipak danas, neću biti:
Image Hosted by ImageShack.us

Dr. House.
Danas ću u duhu Božića pokušati širiti:
Image Hosted by ImageShack.us

Danas bez kritika, danas ću možda zbog Božićnog Duha, ili naravno kolektivnog ludila, pokušati napraviti nešto lijepo, ipak ne postati sentimentalni papak. Pa ako ste mislil da ću gledati Božićne filmove, prevarili ste se. Dok iz kuhinje dopire miris pečene janjetine, teletine, ja ću se pomoliti Glavnom i odgovornom za kolektivni razum. Da svi ljudi, biljke, životinje, monomeri, jednostaniće amebe i alge, svojim razumom pobijede glupost, rat, i glad. Bez obzira zaslužujemo li uvijek sreću.
Danas ću eto uložiti trud.
Sretan Božić želi Vam vaš:
Mustafa Hahn belir Fundam.
ovaj Genijalni Ud.

| 10:57 | Komentari (16) | Isprintaj | #

subota, 22.12.2007.

Alice u zemlji nebesa (+ big brader)

***
Image Hosted by ImageShack.us


Starci u busevima pokazuju pokaz
na dnu rudnika zlata ostaje glad.
Bog je odavno dao otkaz.
James Cook ne zna kamo bi sad...

Ja sanjam bijeli Božić
rapsodiju u bijelom.

Zašto ne?

Više nitko neće biti proklet
srce tvrdo kao čelik
možda bi netko i zaustvio rulet
al ulog je prevelik....

Ja sanjam bijeli Božić
rapsodiju u bijelom.

Zašto ne?

Sve najbolje svima, čak i siromašinima i drugačijima, trgovcima, sitnim lopovima, vrstama koje izumiru, neobnovljivim izvorima, mrvtim pijesnicima, onima koje se vole ( a ja kažem ti svima koje volim
čak i onima koje sam jednom vidio ja kažem ti onima koji se vole
ćak i onima koje nisam upoznao.) i ostalim vrstama koje umiru
.

Pogledaj ovaj zanimljiv projekt blogera draga i reci, preporučio me Ud:
Udruga mrzitelja.

Dodatak postu: 18:12:39

Image Hosted by ImageShack.us


Moja mazohistička strana me ponekad nadvladala te bih i ja pogledao Big brader. I eto Hrvati su se još jednom dokazali kao ne samo napredan već kao i inovativan narod. Uz mnoštvo Big bradera širom svijeta, paraolimpijske igre i mnoga druga natjecanja za osobe sa posebnim potrebama, baš mi, Hrvati smo prvi došli na ideju Paraolimpijskog Big Bradera. Natjecanje u kojem su očito najzastupljeniji bili mentalno dobro zaostali natjecatelji dirnuo je svijet pa i šire Balkan. I eto ponosno smo svjedoćili da od njih 12 možda troje zna bar 4 kontinenta, al je njihova izuzetna hrabrost zadivljujuća i svih nas je dirnula. Unatoć njihovom urođenom manjku intelekta, sa par iznimaka, kroničnom manjku sluha bez iznimke oni su pjevali i uljepšavali naše isprazne živote svakim danom i nedjeljom. Na kraju šoa kojeg sam ja pogledao u reprizi, vrhunac inovativnosti. Po dvoje Super finalista koji su dobili ime po Super 98 došli su neki oskudno odjeveni nositelji Olimpijske baklje. Kakav dirljiv prizor. Pobijedio je onaj metroslavonac koji će od dobitka kupit gel za kosu. Ipak isplatilo se vidjet izraz lica onoj plavoj s koalicijom imena kad je čula da je Vedran pobijedio. Eto toliko o ovoj sezoni, svima kojim fali omiljena emisija nek pogledaju zasjedanje sabora svaka 2 mjeseca.

Preporučam da svojim najbližima kupite dionice neke od hrvatskih tvrtki, ili bar manji otok ako ste inostranac. Ovom prilikom još jednom vam želim sve najbolje, te pozdravljam sve svoje Holivuđanine i ekipu sa Paint balla i krmeta na žaru. Širite ljubav, desno.

| 08:04 | Komentari (29) | Isprintaj | #

srijeda, 19.12.2007.

Kako prodat priču, i fiću.

Moja renesansa-podnaslov.

Juće eto dotaknuh Zen, dospijeh u Nirvanu, napokon sam poredap prioritete u životu. I to sve zahvaljujući jednoj osobi koja je prije mene
prosvijetlila mnoge, Sidartthu, Dalaj Lamu, Gandhia, Chea, Batmana, Zagora, Mamića, Jadranku Kosor i ostale super socijano osviještene junake. Juće sam čuo glas, .... Maje Šuput. Šta reći jednom kad je otpijevala: ''Pusti, pusti modu''. Znao sam da mi život više neće biti isti. E da je Marx ovo čuo dok je pisao Kapital, amater.

Image Hosted by ImageShack.us


U skladu tog mog preporoda odlučih napraviti nešto za potrebite. I to ne samo za one u Vladi i okolici. Evo dvije stvari kojima ja pomažem naciji i potrebitima (klošari):

1. Nagradna igra.
Riječ koju uistinu rijetko čujemo u našoj zemlji. Eto ja svima koji posjeduju sliku Jadranke Kosor prije prve sijede nudim školovanje u Švajcarskoj. Školovanje u Švajcarskoj bez da ikog moraju ubit, pa čak ni nekog prosjećnog ili siromašnog. Ljigavo.

Image Hosted by ImageShack.us

2. Mali oglasnik.

Za sve nezaposlene i one koji to žele postati!

Pošto u mojoj sredini ima mnogo dosta nezaposlenih omladinaca evo ja odlučih da objavim njihove ponude u ovom jedinstvenom primjeru malog oglasnika.

a) Kopamo i punimo septičke jame, pravimo cvijetne aranžmane i pišemo haiku poeziju. Prosvjećena Bauštela.

b) Dajemo svoj glas HADEZEU dok nas smrt ne rastavi i dulje. Nezaposleni Vampiri HADEZEA.

c) Poučavam hrvatsku gramatiku i spolni odnos u školama. Koalicija Šemsudin-Jackson

d) Tražim mladu damu za ugodna noćna druženja uz Savu. Serijski ubojica.

Molim da se svi zainteresirani jave u režiji i ostave svoje osobne podatke.
Pusti, pusti modu!

Tko kaže da novac ne pada s neba? Budale! Pada odmah nakon sudopera i klavira, samo treba počekat.

Kako je lijepo biti glup.

| 17:06 | Komentari (17) | Isprintaj | #

nedjelja, 16.12.2007.

Klistir improvizacije.

Ljubljena.

Nekako sam dospio u jednu čudnu fazu postojanja. Danas ne tražim odgovore, imam mnogo pitanja, ali odgovori me napokon ne zanimaju. Osjećam se bajno. Sinoć sam prisustvovao dobrotvornom balu. Moja je rođakinja S.S. imala nastup izvodeći svoj trbušni ples.

Image Hosted by ImageShack.us


(To je ples koji potjeće iz stare prapovijesne Albanije. Tamo je živjela princeza Žaklina, i imala se udati za princa Slovenije Janesa Malika Kekeca. Kako je princeza bila ojače fizičke građe, princ se odbio udati za nju dok nije izgubila na kilaži.(Sloven. prostorna ograničenja) Njen dvorski Šaman Vladimir začarao ju je da pleše navedeni ples dok ne izgubi na kilaži. U međuvremenu je Slovenija ušla u Lauzrazijsku uniju. Ovo je bila izvrsna šansa za Albaniju da se i oni ovim vjenčanjem približe Uniji. Princeza je još napornije vježbala i vježbala( na turbo folk Mila Kitića, čao Rakitiću) da su joj se jednog dana izlizali kukovi te je ostala pralizirana. U isto vrijeme je i slovenski princ vođa slovenske mornarice izgubio život u pomorskoj bitci protiv divovske lignj( za Slovenske prilike). c.c.a. 0.50 Kg. Od tada se u nihovu čast pleše trbušni ples. )

Na ulazu sam se predstavio kao menađer plesačica, netko je i u to povjerovao. I dok su se djevojke pripremale za nastup ja sam šetao po sali. Tri su me usplahirene adolescentice pitale da im naručim Juice i pivo. Kako sam zaboravio da Juice uopće dolazi sam za sebe, sa šanka viknuh konobaru jednu Pivu Juice. Ubrzo se ispravih. Donesem djevojkama piće a one ga mudro skriju i otiđu ispiti u WC ili neka druga skloništa gdje se okupljaju konzumenti piva i takvih proizvoda. Delikventi. To je čisti dokaz da postajemo desničarska zemlja, ako smo se počeli skrivati sa pivima što je sljedeće? Kriminalizacija mineralne? Kako nisam gotovo nikoga poznavao osjećao sam se u toj sali kao Lovac u žitu. Obožavam taj osjećaj, sam sa svojim mislima u moru zbunjenih ljudi. Znate o čemu govorim?

Ubrzo je počeo nastup, moram priznati da me očarao trbušni ples. I plesačice, svaka čast dame. Iako ja nisam baš bio usredotoćen tako nisko. Uda mi. Nakon toga je sljedio bal. Srednjovjećni trio se popeo na pozornicu i opleo: ''Gospe moja obuci mi bilo'' Bilo mi je žao gospodina od svojih 50 godina koji je primoran ovako zarađivati za život. Jedno je kad to izvodi Jelena Rozga , ta žena je pijevala: Ko minus i plus, ko amer i rus, u mom svijetu ti si korov a ja hibiskus. ali sasvim je nešto drugo kad to pijeva srednovjećni Roker. Tužno. Usput Jelena Rozga minus i plus se privlaće.

Ali moram naglasiti da je svaki dobrotvorni bal vrijedan poštovanja. Respect svima koji su se potrudili i pojavili. Ne znam kako se ja tu uklapam.

Image Hosted by ImageShack.us


Vrhunac noći je bila lutrija, stampedo školaraca, ozbiljnih muževa i boljih gospođa koje su skrivale svoju usplahirenost dobitkom na lutriji sjurio se prema gospođama koje su djelile poklone. To je sve pomalo slićilo na N.Y. burzu sa svoji brojevima, koji su se izmjenjivali za poklone.
Jedna je djevojčica sa ogromnom lutketinom u ruci tiješila drugu u suzama. Upitah ih što je bilo? Ova s Lutketinom mi kaže da je ona na lutriji dobila ovu navedenu Žak Houdek lutku, a njena prijateljica, ukaza mi je prstom Veš Mašinu. Dobro kad petogodišnjakinja dobije veš mašinu i nije neka fora, iako joj je mama sigurno bila ponosna. Da veš mašina, pih.

Još jednom ponavljam, čast svima koji su radom i prilozima pomogli ovu plemenitu veće.

Cijeli sam noć odjeven u svoju Timberlake kombinaciju promatao svijet kako se giba. Imao sam onaj Houlden Caufield( Lovac u žitu) osmijeh na licu i osjećao pohotne poglede na sebi. Ubrzo se uspostavilo da su ljudi mislili da sam konobar, koji su se eto odjenuli isto kao i ja.

Uočite razliku...
Image Hosted by ImageShack.us

***
Image Hosted by ImageShack.us


Pozivam sve vas Lovce u žitu, da se odazivete i dalje ovakvim i slićnim događajima. Jer ništa ne oplemenjuje dušu kao nesebićna pomoć potrebitima. Nisam baš filozof, al tako nekako. Usto pozdravljam sve plesačice od sinoć, i držim ih za rijeć da će me poučiti Valcere, pa Sandra, Monika, Ukraden i ostale, I'm ready.

| 15:02 | Komentari (22) | Isprintaj | #

srijeda, 12.12.2007.

Kratki ponosi, kratki odnosi.

Tralalala, Sunce sja...
muško ženski odnosi 2.

Ej koja najava.
Okej u zadnje vrijeme( 5,6 min) ne ide mi pretjerano na polju Muško/ženskih odnosa. Štoviše ne ide mi nikako.
Kad bih sad pisao svoju Kama Sutru zvala bi se vjerojatno Malo Sutra. Ili kad bi za mene nudili miraz,vjerojatno bi ponudili kišnu glistu ili nekog psa miješanca bez noge.
U ljubav baš ni ne vjerujem otkad se moja teta iz školice (kuja) udala za domara Brkonju.

Image Hosted by ImageShack.us

Obratio sam se po tom pitanju kumovima za savijet...

KUM:'' Bitno je biti svoj.''
Kuma: ''Bitno je biti posve njen.''
Slučajni prolaznik:''Dobar dan sused. ''

Eto neki dan sijedim za šankom, onako u stilu ujaka Jessiea, čavrljam nonšarlantno s konobarom. Leđima se okrenem šanku i rastrem ruke ko bjeloglavi sup preko istog. Dva stola od mene sijedu 3 mlađahne plavojke i smiješkaju mi se. Ja nabacujem James Bond osmijeh, znalački ko Johnny Bravo popravljam kosicu. I nasmijem se konobaru, koji me gleda ko tele, i pita šta se smijem? Ja mu se i na to nasmijem,on odmahne rukom. Ponovo, ko slučajno, pogledam plavojke, one mi se i dalje smiješkaju, i čak se zacrvene. Ah, stari sam ja gepard, znam točno što one žele. Ta ovo mi se događa svaki dan. Malo kružim pogledom ko lešinar. Ustajem, namještam osmijeh broj 45. klizim između fotelja i dolazim do žrtava. ''Dame, dopustite da budem otvoren'', plavojka desno umire od smijeha i upada mi u ulet: ''Pa već jesi...'' Mol,what the....'' Ona spušta pogled dolje i uviđam da mi hlače imaju ''dane otvorenih vrata''. Stojim tako spuštena šlica i čak mi bokserice malo vire. Biježim, idem odlazim. Zbogom.

Nije mi jasno, u čemu to griješim...

***
Image Hosted by ImageShack.us


Dodatak postu. 20:29:36

Jeden pesem o moja stara ljubav, ako uopće ljubavi stare i poznaju vrijeme.
Prepišite je za lektiru, poklonite ženi,punici, ljubavnici, ljubavniku samo nemojte Sanaderu. Ja je jednom možda i dam njoj, iako je ne zaslužuje.

2 u jutro.

U zadimljenoj sobi
Dim cigara
Tvoju sliku stvara.

Đungla je budna,
Vampiri napuštaju lijes.
Neki slave život
Drugi plešu svoj
Mrtvaćki ples.

Varijacije je mnogo
Ljubav je uvijek tema
Svi šareni klauni su tu
Samo tebe nema.

Mlad prijatelj tame
Naslonjen na bar
traži tvoje rame.
Tvoju nit, tvoj žar.

Tražim pogled...
u pogledima pijanih stranaca
pogled za kojim moram poć..
kroz putove preko, neznanih granica
što otvara ih noć.

Dok na pogled tvoj vrebam,
shvaćam koliko te volim.
Koliko te trebam.

Dok protiv sebe u tmnini se borim
Borim da ne izgorim
Tvojim plamenim kojim sada gorim.

Dok pišem pijanu, i nespretnu rimu
utjehu nalazim, tebe pronalazim...
Tek u cigara dimu!


(Sad me kralj Bego (linkovi) savjetuje da ako hoču do žene promijenim nadimak iz Genijalni Ud u ''Puni novčanik'', razmišljam.)
| 16:33 | Komentari (21) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 10.12.2007.

ZERP i need somebody, ZERP not just anbody.

Draga EU.

Image Hosted by ImageShack.us


Maate!... Maaate!...Maaateee! Odjekivao je čačin glas. Kroz kalu, niz rivu, sa koće, i krao mi najslađe momente sna, koje san tako ljubomorno špara. Diga san se, negdje u daljini se budilo zubato Sunce, ali dan još ni bi ni blizu. Uputi san se onako pospan niz kalu, priko rive i do naše koće. Čaća i brat bili su već odavna na koći, prinosili mriže, prigledavali konope, uje u motoru, znam da su me htili poštedit rada, oni su me još gledali ka dite...
Otisnuli smo se na pučinu, tiho, još uvelike prekriveni noću. More je bilo bez vala, nebo bez daška vitra. Tišina Dalmatinskog jutra, okupana svetim mirom mora. Lega san na provu, proli san se priko klupe. Gleda san kako prova broda klizi kroz more. Kako je lipa bila naša stara koća. Prije nego ju je otac proda. U suzama. Bila je duga 9,40m. visoka prova, stabilna stara pasara (drvena barka) duga kolumba. Kabina koju je otac sam gradi, i koju vjerojatno nikad nebi završi, kabina je,naime, bila njegovo životno dijelo. Koča je bila je opiturana u bilo, sa plavin dnon. A ko je vidi piturava barku, drugačije nego u bilo, kako je čaća govori. Zvala se Marina po Čačinoj pok materi.
Bila je ta naša mala koća dobro opremljena, otac je bi diga kredit i kupi najboje mriže, sistem za podizanje ribe. Bila je ona naš ponos. Bila je ona naša Marina.
Image Hosted by ImageShack.us

Leža san tako mirno na provi, morski zrak me puni miron i ponoson. Zna san da još dugo moramo plovit.
Svitalo je, budi san se lagano sa Suncen. Gleda san obris moga grada, kako postaje sve manji, kao točkica bilila u plavetnilu platnena mora. Kad smo se odmakli od grada, prošlo je već 6 uri ujutro. Razdanilo se, bio je to predivni litnji dan. Počelo je pomalo puvat, otac me pozva da se maknen s prove, da ne čapan u Boga.
Spusti san se do brata. On je napravi vjerojatno najružniju tunju u povijesti ribarstva, al je bi uvjeren da ništa s nje neće pobić, baš ništa. Otac je sidi za timunon, obućen u svoj ribarski kombinezon. Gleda je kabinu, i vjerojatni smišlja šta će opet prominit. Moj je Čača tako nalicka taj brod da su mu svi tiho pozavidili. Bar je on tako misli.
Prolazili smo izmeđo otoka, more više nije bilo onako mirno. Opet san se pope na provu, plavetnilo otvorene pućine tu u plićem moru je zaminilo bililo. Kad prolazimo između malih otoka, moran pazit na grebene, da ne udarimo. Brat je tu baci svoju tunju, čača je smanji na neke 2 milje...
Neki ludi galeb nas je prati već dvi ure. Prošli smo između otoka, i vratili se pučini. Do pošte (lovišta) na koju idemo ima još bar po dana vožnje. Pa tada zagradit ribu, pa vuć mriže. Nije to bi lak posal. I sve to ako uopće bude ribe, jer otkad Talijani dolaze sa svojin kočama, malo što ostane za nas u Našem moru. Bili su veći, brži, jaći... Nije se naša ponosna Marina mogla mirit s tin lešinarima. Moj ih je čača mrzi. Sluti je da će ga upropastit,upropastit sve nas. Ribe je bilo sve manje. Talijana sve više. I iako nikada ništa nije govorio, slutili smo strah u njemu. Nikad nije radio ništa drugo do ribanja, kao i njegov otac, i dide. Znali smo da će on prije umrit nego prodat našu Marinu. Ali Marinu je ipak proda. I on je eto umra. Doktor je reka od raka, ja ipak mislin od tuge....

Image Hosted by ImageShack.us


Još nije prekasno, ne srljajmo kao guske u maglu. ZERP.
Image Hosted by ImageShack.us


***

Očajni stihovi, očekujući ljubav.

Gubim svoje drugove.
Vrijeme gradi grobove
ljubav radi robove
mrzim ove krugove...

Odisej zaljubljen u sirenu.
vezan za daljinu
udišem tišinu
dok lutam u vremenu...


oh,kako mrzim ove krugove...

Genijalni Ud.

| 19:43 | Komentari (10) | Isprintaj | #

petak, 07.12.2007.

Ovo je pljačka, ovo nije proba...

Sve sličnosti sa stvarnim i.t.d....
Image Hosted by ImageShack.us

Najpoznatija TV-kuća u zemlji izjavljuje u strašnom zločinu koji je ovih dana pogodio Donji desni Mašklinovac. Osiguravajuće društvo Cvrčak Perić sekjurity napadnuto je od strane podmuklih lopova, koji su vjerojatno ukljućeni u kojekakve (vražji crveni) opozicijske stranke i slušaju Rok dok su nevino ispijali svoju jutarnju kavu tijekom pauze za ručak. Nemoralno je krasti od takvih društava dok su na pauzi. Protivno čak i lopovskom kodeksu časti.

Teve kuća 1. :

Jutros oko 14:20:36 napadnuto je troje zaposlenika Cvrčak Perić Sekjuritiya . Policija još nema blage veze tko bi mogli biti počinitelji. A vjerojatno i neće imati.
Al onako čisto reda radi sumnjaju na mladiće između 23 i 35 godina incijala A.F. I G.L. Koje je sudski vještac izvještačio gledajući u dno šolje crne kafe Frank. Nije proizvoljno.
Policajci nemaju dovoljno tragova za ikakve špekulacije.
Na mijestu zločina pronađena je osobna iskaznica osuđivanog pljačkaša T.R. koja mu je vjerojatno ispala tijekom jutarnje tjelovježbe, pa ga ovim putem pozivamo da je preuzme.
Dalje pronađen je ranjeni zaštitar(nesmije se dirati zbog dokaza), sperma, Kalašnjikov, Thompson(M.P). bazuka kućne izrade, tenk iz drugog svijetskog rata, za koje policija smatra da nemaju veze sa pljačkom. Pa se vračaju onom koji ih je izgubio. Više informacija nakon što policija u telefonskom imeniku pronađe ove komunističke gadove.
Image Hosted by ImageShack.us

Zakon je zakon

Nakon što budu privedeni nakon c.c.a 10 do 15 godina,ako još budu živi biti če strogo kažnjeni. Po točki 2 zakona1 o otudžbini. ''Nije lijepo krasti''

Jedino što u bi ih u tom slučaju moglo spasiti je '' Zakon o očinstvu''. T.j. da ih posvoji neki biznismen u kojem bi slučaju bili poslani na daljnje obrazovanje u Švajcarsku.

Moj odjeb iz zemlje u stihu:

Put i putnik

Pogledom,
Kažem zbogom
Svemu što ostavljam
Za sobom...

Pod vedrim nebom...
Zraku mijeseca, po zraku sunca
Milju po milju
Moj put prestaje biti put
Prema cilju

Kao misli
Puti se isprepliću
Gube i izviru
Put i putnik si šapuću
O miru...

Sve što je bilo...
U prašini nesta...
A već sutra čeka
Nova cesta.

A pogledom tiho
šapučem zbogom,
Svemu što ostavljam
Za sobom...


Genijalni Ud.

Za prezimenjaka.

Dodatak postu 18:26:36.
Navodno je otuđeno 1600 Kn. mijesećna plača 16 uposlenica Kerum Trgovačkoog lanca. Kad se sve zbroji imam za vas referendumsko pitanje: Vjerujete li u život prije smrti?
Image Hosted by ImageShack.us

Pogledajte ovo tužno lice, neki ljudi su uistinu životinje.

| 16:49 | Komentari (30) | Isprintaj | #

četvrtak, 06.12.2007.

Kako mi dobro stoji..

Ovaj post pišem po zadatku, dobih ga od Anchie. Isprva sam mislio pisati kako mi dobro stoji neka Ukrainka ili zlatni zub, al ipak ovaj put, bescinično. Za Anchie.

Kako mi dobro stoji osmijeh, dok razgovaram s Tobom. Zaboravljam na cinizam, i sarkazam, postajem neoprezan, i zaboravljam da postoji ista drugo. Išta drugo od ovog osmijeha, kojeg mi ti nosiš, i koji mi siguran sam, tako dobro stoji.
Čak i ako znam da me ne voliš, ja se smijem. Jer poslije ljubavi ovaj osmijeh je naviše što mi možeš dati. I ja ga uzimam, i mi ga dijelimo, i taj osmijeh mi tako dobro stoji.
Smijemo se mojoj gluposti, i mojoj spremnosti da zbog tebe zaboravim na ovu vrhunsku tvorevinu cinizma, na moje životno djelo, na sebe. Gubim se i nestajem, i postajem osmijeh ,koji mi, siguran sam, tako dobro stoji. Al iza njega slijedi tuga, iza njega slijedim ja, al dok nosim osmijeh ovaj, ja ponovo osjećam ,nakon dugih pustih godina. I on, on mi siguran sam tako dobro stoji.. Ne želim krenuti dalje jer koraci mi dobro ne stoje, ne želim tražiti druge sreće jer ne stoje meni skupe stvari, ne želim lijek,zdravlje mi ne stoji , u stvari ja uvijek radije biram ovaj osmijeh, jer jedino on mi sada, tako dobro stoji...


Slijede:

Gitare, bilo koja od mojih 5. Iako možda ne zvuče tako dobro, stoje mi ,nadam se, kako samo gitare znaju.

Abnormalno veliki Ud. Po kojem me i zovu Genijalni.| 14:58 | Komentari (10) | Isprintaj | #

utorak, 04.12.2007.

Otkrivamo: Kako uspijeti u životu?

Ne da ne znam, nego me i ne zanima.

Ali se ipak razmišljam o idealnom poslu. Kao i svi mi.
Svi mi sanjamo sebe u onim kožnim uredskim foteljama, sa Švedskom tajnicom Helgom. (koja bi mlijekom podojila oveće selo u Gabonu).U uredu na katu tako prejebeno visoko da jebe rotaciju zemlje.
I plačom tako visokom da ima više nula nego Šeks promila u krvi. U životu...
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Das ist Helga

Ali kruta stvarnost nas stvori, za inat, sasvim prosjećne, i jedino čime se možemo podičiti je nagrada za Likovni uradak iz 3 razreda osnovne. Na natjecanju za slikanje domačih životinja. A mi smo zapravo slikali svoju mamu.

Na nekom internet programu otkrio sam da bih bio kvalificiran za sljedeće visokostrućne poslove:

-Pastir.
-Pomočnika pastir.
-Ovca.
-Prodavać Američkih zastava u Iranu.
-Pjevač Thompsonovih pjesama sa smislom.
-Udavača
-Tatin sin
-mamin rođak
-nezaposlen
-vođa HSP-a.


Izgleda da neće na dobro. I dok strepin nad svojom sudbinom razmišljam o bahatosti nekih ljudi. Tj. peseka. Da ja sam ljubomoran na peseke. Jer dok neki za opstanak rade 12 sati dnevno u kamenolomu za 1456 kuna bez putnih troškova i zdravestvenog. S druge strane imamo njih. Te male Fuffice i Mrvice odjevene u najkrasnije kreacije Đorđa ''Vučka'' Armania, samo zato što znaju kakat u svom kutu. I ja znam kakat u svom kutu, ma kakat ču i po tuđim kutovima. Zaboga!

Al tako je to u životu, netko je uvijek mješanac Floki, a drugi peseki od Paris jebene Hillton.
Pogledajte slatko đubre, pa se ja čudim što psi jedan drugom njuše penise, pederi, ovo je jedan mužjak...
Mamicu mu fafastu!
Image Hosted by ImageShack.us


Tv vodić predlaže: Ružna ljepotica, Nova TV. sinkronizacija k'o u Kum Paok, španjolske sapunice na materinji jezik. Otkinuh od smijeha.

| 18:58 | Komentari (16) | Isprintaj | #

nedjelja, 02.12.2007.

Ja Ljermontov I muško ženski odnosi

Moja romantična(pizdasta) strana. Uživajte Jude.

Dal' još uvijek pričaš
s oblacima
dok podaješ se
prosjacima.

Dok se skrivate
u obmani mraka.
Dal još uvijek ljubiš lice
svog dječaka.

Dali si i dalje danju
onako prkosna i jaka
a noću me moliš
da te sakrijem od mraka.

Ti kažeš da te nema.
Al u snovima ne lažeš
Vidiš li u njima našu djecu
i dal' i ti tada plačeš..

I dal' još uvijek pričaš
s oblacima
dok podaješ se
prosjacima...


Ovo je pejzažno religiozna pije/jesma o rodnom kraju.
Nije ovo je moja pije/jesma jednoj mojoj davnoj ljubavi. Možda je to bilo u prošlom životu. U onim srednjovjekovnim Francuskim nastambama. Svakako u nekom drugom vremenu. I eto da s ovim zadnjim postom ne bi dobio česte epitete muške svinje, ja pričam o ljubavi. Mada ja nemam baš ništa protiv svinjetine, ali to sad nije bitno.

Ja sam uvijek žrtva muško/ženskih odnosa. Znate ja sam jedan od onih mamojebaca koji uvijek misle da je baš Ona sudbina, da smo se rastali u prošlom životu, da ona osijeća to potpuno isto, i da smo jedno naspram sjebanog svijeta. Ko u nekim ženskim filmovima koje ja jebeno ne podnosim i satuko bi ih tupom sekirom. Ali ta Ona baš nikad nema pojma o čemu govorim. A danas baš i nije neko lijepo vrijeme za ljubav. Dosta o ovome, da ne ispadnem tetka.

Znači poanta je da ja pišem lektire i domače radove za naknadu. Da nisam baš tolika svinja, samo je vrijeme komercijale, a ja nisan na prodaju. Što san krasan.

Inače san u febri. Nos mi curi ko Victorijin slap. Bakterije voze rafting.
***
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Usto shvati san još jednu poraznu činjenicu. Da su mi najvjerniji prijatelji, osiguravajuča društva, Neckermani i stranke pod razno.
Bez obzira ne vremenske uvijete, po šumama i gorama, Euroherc i Nekerman i Mozaik knjiga(čak i ako si od njih naručio samo Etiopijsku kuharicu) uvijek ti čestitaju blagdane, rođendane i ostale državne praznike.
Poput dana Državnosti i Nezavisnosti koji se svake godine slave drugi dan, dan Sv. Patrika i ekipe. Potrošačko društvo. Od Neckermana čak dobih i dar, recept za Paprikaš, alergičan sam na papriku. Kako depresivno.

Narudžbe slobodno ostavite, dogovorit čemo se. Ta ljudi smo.

1,2,3, Idemo Hlapičevci.
Pozdrav svim Holivuđanima koji su opstali još jednu zimu.Skoro.

(Usput, primjetih da često blogeri zahtijevaju da im se ne ostavljaju lanci sreće, a što kad bi netko ostavljao lance nesreće, bil to bilo bolje.)

Dodatak postu. 3.12. 18:45.
Obiteljska tragedija.
Čuo sam da moja sestra Vlatka Pokos pokušava usvojiti Dikanovu kčerkicu. Ja uistinu ne razumijem zašto Vlatkica ne bi mogla posvojiti tuđe dijete koje već ima zbrinute roditelje. Sramota sudstva. Zna se da je ona oduvijek bila čvrsta ruka u obitelji pa ju je, naravno, strah da se mala Lanica ne razmazi bez šibe i remena. Svaka joj čast.
Jako me muće zlobni komentari da Vlatkica pošto poto želi medijsku pozornost. Ta da je tako ona bi posvojila Sašu Broz ili Stipana Mesića, ili Lj. Jurcica,kad ga već nitko neće. Ma bravo Vlatkice moja.
Image Hosted by ImageShack.us

Oj Hrvatska mati, nemoj tugovati.
Ne plači tužna Mati.

| 12:00 | Komentari (23) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se