avertebrata

petak, 14.09.2007.

Dekalog

1.
Dolazi vrijeme kad će biti nužno sve odmah reći svakome. Dolazi vrijeme kad će sve neispričane tajne nestati, sve prešućene stvari ispariti.

2.
Raj ne postoji u materiji. Samo u duhu.

3.
Ne mogu se othrvati spoznaji neizrecivosti Svega, ali još mogu pričati o tome.

4.
Sve što radimo : tražimo granicu. Čovjek nije mjera svih stvari. Drugi je mjera svih stvari.

5.
Sve Riječi su pružanje otpora.

6.
Ne postoji granica.

7.
Čvrst oslonac je besmislica. Ne živi se na zemlji, nego na nebu. Živiš samo dok se boriš s vjetrovima.

8.
Trenuci spoznaje, velikog zanosa i osjećaj otkucaja bila svemira nisu konačna istina, već nas doprinos apsolutu. Naša mala žila na listu našeg života na stablu ukupnog života na zemlji ukupnog postojanja. Naša mala žila, ali tako istinita. Nije više niti stvarna. Prelazi obrise stvarnosti, postaje Istinitija od cijele stvarnosti. Jer je utkana u duhu, jer je iz duha došla i zbog duha došla.

9.
Ona(j) koji zna kako treba plesati, ta(j) ne pleše. Ona(j) koji zna kako treba svirati, ta(j) ne svira. Ona(j) koji zna kako treba pisati, ta(j) ne piše. Ona(j) koji zna kako treba govoriti, ta(j) ne govori.

10.
Za laika, napisati samo jedan stih - najlakše. Za iniciranog, napisati samo jedan stih - najteže.

- 10:57 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se