< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2011 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (3)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (2)

Komentari On/Off

Status*
182 cm visine.

63 kg ; početno
61 kg ; 9.12.2009
60 kg ; 20.2.2010
______________
72 kg ; 18.8.2010




Mjere*
“Fashion is architecture: it is a matter of proportions.”

84-65-89 ; 04.12.2009
84-63-88 ; 15.12.2009
83-62-90 ; 23.03.2010



kcal dnevno.
korisno

ID
__________________

Current Lusted After Look:

Image and video hosting by TinyPic
___________________

Current Obsession:

Image and video hosting by TinyPic
___________________

Current fascination:

Image and video hosting by TinyPic
___________________

Current words to live by:

Image and video hosting by TinyPic
___________________


Sophie
*ghetto girl*
The Sickness...
MissFreaky
Elly
bodymind
Blue
Deborah Nico Morrison
Dandy
Sophie45
Smjer Ilica
blonde bitch
T. Disordered
Baby Ana
error
Kiki The Cupcake
pixie.
Persephony.
Gossip Girl
I don't care if it hurts.
lulu
Ambra
cassie-skins
Colorful.life
Moja posljednja promjena
wanttobeperfect
*...Anna is my next destination...*
Hunger artist
Opet ispočetka.
Amelie
Leana
Change me...
Skinny. Thin. Bones
Nicola

la toute dernire mode
30.12.2009., srijeda
Like a magpie I live for glitter, not for you.



Nevjerojatno kako svake godine radim veliku dramu oko ovakve gluposti, ali si nikako ne mogu pomoći.Svaki put scenarij je isti. Da nije ovako prokleto frustrirajući možda bi prošao i kao loša komedija.Glavni akter je iznimno aktualna izlika
„ima vremena. sutra ću!“ dok sporednu ulogu igra moja malenkost. Mjesto radnje? Proslava nove 2010. godine. Upravo zbog glavne glumice mjesto radnje je do danas (praktički JEDAN dan prije samog događaja) bila potpuna nepoznanica ali začudo provedena je organizacija i tulum je kolko tolko osiguran. Tema ? Na prvi pogled toliko besmislena i sporedna, ( pogotovo vlasnicima veličanstvenog Y kromosoma koji o istoj vjerojatno ne razmišljaju više od 5 minuta prije izlaska) ali svejedno meni jedna od bitnijih. Obleka. smijeh
Glavna glumica je i ove godine prevladala mojim bićem tako da sam u potragu krenula tek jučer i po tisućuti put ostala duboko razočarana ponudom dućana u našoj "modnoj ulici" Ilici. Nikako više da se naučim da je odjeća koju primaju naše trgovine isprdak onih u inozemstvu. Ma to dvoje se zapravo uopće ne može uspoređivati, jer ni jedan pokušaj ne prikazuje dovoljno dobro tragičnost situacije. Kad gledam ponudu Top Shopa na netu ( TOPSHOP – evo nahranite oči) i onda nabrijana odem u Magmu dođe mi da se zapitam jesam li možda promašila kat, jer ono što ugledam je tako bijedno probrana hrpa da samo što mi suze ne krenu. U ostale dućane ulazim s nešto manje entuzijazma jer me ovo uvijek prizemlji, no unatoč drastično smanjenim kriterijima i dalje nisam pronašla apsolutno NIŠTA. Moja posljednja nada je Zara. Ako iz nje sutra izađem praznih ruku ne preostaje mi ništa drugo nego u 2010. zakoračit u tenisicama i skafanderu.



A sada kratki osvrt na prošli post koji se sada već ćini kao davna prošlost. Trgnula sam se naravno, pojačala režim i uspjela se vratiti na staro! Osjećam kako sam znatno ojačala psihu na tom području pa sada sa potunom sigurnošću odoljevam svim vrstama kolača i ostalim glupostima. Iznimno male količine kalorija i usputna rekreacija su ponovno u igri no konkretna tjelovježba će ipak malo pričekati do ponovnog početka aerobika. Sve u svemu zadovoljna sam sa trenutnom situacijom i veselim se njenom (nadam se uspješnom) razvoju.

Pozdrav!
xoxo
- 12:47 - Komentari (8) - Isprintaj - #
24.12.2009., četvrtak
Kontradikcija s okusom licemjerja

Ne znam što se događa. Odjedanput je došao i samo raste. Val bezvolja i ignorancije.
Tako sam jadno naivna. Oduvijek sam znala sam da sam izvrstan muljator, ali nikad nisam mislila da ću se okrenuti protiv same sebe.
Samozavaravanje je izgleda, nova metoda koja me vodi u propast.
Jel moguće da ja to odustajem? Ja, koja sam uvijek bila iznad gotovo svih izazova, uvijek za „nove pobjede“ ? Ne, nikako, ne mogu si to dopustiti. NEĆU si to dopustiti.
Jučer sam popodne radila kolače s mamom, i naravno kao zadnji idiot ja sam moooorala polizati / pojesti sve ostatke. Ostatci pitate? Evo da budem preciznija: dvije do tri pune žlice XY sadržaja koje se skupe na dnu posuda u kojima se miksa, mješa, melje itd.
I to sa svake pojedine proklete tegle, a izbor je, vjerujte mi, bio više nego raznolik:
žumanjak+šećer, maslac+šećer, čokolada+šećer, orasi+šećer, bjelanjak+šećer, zrak+šećer, šećer+šećer....
I tako, baš kada čovjek pomisli da je konzumirao šećer u svim mogućim oblicima, naiđe na suvremena otkrića 21. stoljeća: već pripremljena jela! Mađarice, čokolada za kuhanje, puna ZDJELA fritula, Petit Beurre ( ?! ne. ni ja neznam kako se to tu našlo namcor ), obične kiflice, kiflice sa vanilin šećerom ( jer hej! tih par zrna bijelog praha na vrhu čine gooolemu razliku, pa se mora i ta vrsta probati, da gospodična slučajno ne bi ostala zakinuta dodatnih 463656 kcal ) I tako unedogled. Mislim da ste shvatili poantu.
Ponašam se kao mala mentalno zaostala djeca koja trpaju u sebe prvo što ugledaju, pa makar to bila gomila sranja. Zapravo ne, za njih se može naći opravdanje: mali su, mentalno zaostali, i žele probati nešto novo. Ja se nažalost ne mogu opravdati ni sa jednim od navedenog. Iako...kad malo bolje razmislim, o ovom drugom bi se dalo porazgovarati. Sada mi je po prvi puta drago što ne mogu doći do vage, jer bi u protivnom završila u komadićima. I vaga i moji živci.



Toliko dana truda, odricanja, ponosa, kontrole i na kraju krajeva REZULTATA koji bi me zapravo trebali potaknut na daljnji trud, ja sam sve uništila u jedno glupo popodne. Jednostavno nije fer.
I što je najgore od svega koliko god se ja sada grizla zbog ovoga, znam da ću kad tad, opet navaliti na te kolače kad budu gotovi, jer su tako jebeno fini, a ja sam tako:
a) nemotivirana (laž), ovisna (laž), popustljiva (laž).
Eto tako to izgleda u većini slučajeva. Tako jedna zrela osoba samu sebe uvjerava u svakave gluposti i proznalazi izlike u besramnim lažima samo da opravda svoju slabost i neuspjeh.
Okej a sad zapravo.
b) lijena i vječita sljedbenica linije manjeg otpora (*dring!, dring!* BINGO!)
I što ću poduzeti u vezi toga?
Iskreno...
Apslutno ništa.
Kao i obično ću nastaviti okrivljavati sve druge za vlastite propuste i / ili nadati se da će mi pod bor, uz naručene poklone, stići i gratis paket sa setom za upijanje bolje samokontrole i jačeg karaktera.

Sretan Božić!
(a do nove godine ću vam još par puta dosađivati rolleyes)

- 21:57 - Komentari (8) - Isprintaj - #
15.12.2009., utorak
ajde još malo!

Definitivno najviše puta ponovljena rečenica u zadnje vrijeme. Već mi je muka od silnih testova, ispravaka istih (namcor), odgovaranja na brzaka, raznih „popravi mi ocjenu“ prezentacija, eseja i neznam više kakvih gluposti koje neće smislit. Naravno za sve to treba učit ko konj jer je ova pametna djevojka upisala jednu od težih gimnazija i ima ambiciju završit ju s odličnim uspjehom, ali neka, nije mi žao. Kasnije ću imati koristi.I to dvostruke!
Prvo, odlično predznanje za fax, a drugo - manje kilograma!
Nedavno sam pročitala negdje kako učenje troši jaaako puno kalorija! Sama pomisao na to da mi petica na kraju nosi ovako lijepu nagradu definitivno uljepšava dan.
E sad...
Image Hosted by ImageShack.us

U subotu sam totalno poludila i utrpala toliko hrane u sebe da je lakše nabrojat namirnice koje nisam pojela nego one koje jesam. Stvarno katastrofa. Baš sam bila razočarana u samu sebe, ali umjesto samokažnjavanja (kao npr. povraćanja koje mi se apsolutno gadi i ne pada mi na pamet, stvarno nikada zabit glavu u WC školjku) odlučila sam jednostavno slijedećih par dana pojačano pazit što i koliko jedem. Voljela bih kad bi više cura na ovaj način rješavale posljedice svojih prejedačkih kriza. Jer evo i rezultata;
Nažalost nisam uspjela ukrasti i iskoristiti ničiju vagu (e osjećam se ko beskučnik/ kriminalac rolleyes) pa neznam kako stojim s kilogramima, ali se zato metar hvala bogu ne može pokvariti.
Dakle, najnovija mjerenja kažu: 84-63-88.
Uspjela sam skinut 2 cm sa struka naughty i jedan sa bokova!
Eto. Dokaz da nakon pada ne treba očajavati ili odustajati, jer je potrebno tako malo da se ponovo stane na noge i to kao puno jača i odlučnija osoba. Ovo vrijedi pogotovo za vas koje misle da je povraćanje jedino rješenje. Uistinu nije. Alternativa je toliko bolja i sa sobom nosi puno više rezultata i to ne samo onih vidljivih u ogledalu već i prepoznatljivih u karakteru.

Ghetto girl (a i drugi ako vas zanima) evo i link sa slikom struka, ali mogu ti reći da sam sad stvarno zadovoljna, ova 3 centimetra mi nisu ni toliko bitna više, ako nestanu usput super, a ako ne, i ovo mi je čisto prihvatljivo. - link
Ponijelo me malo ovo, tako da sam vam zaboravila ispričati ono što me zapravo muči. Praznici.
OK. znači 2 tjedna i nešto još sitno (da, seljani su nam ukrali skoro jedan cijeli tjedan praznika!) bez škole, učenja, briga i slično. Aleluja više.
Ali to su također i dva tjedna izležavanja, povećanih količina hrane u kući, stalnog nadzora roditelja nad životom, ali i tanjurom. Zapravo me ovo zadnje najviše brine. Uspjela sam steći poprilično jaku samokontrolu (ovu subotu od maloprije ćemo ignorirati) pa silni kolači i meso ne bi predstavljali veliki problem ali što mi to znači kad me ovo dvoje doslovce naganja tanjurom po kući sve dok ne pojedem do kraja jer sam za njihove pojmove premršava.
Jao, stvarno se ne želim vratiti na početak. Nadam se da ću smilsiti nešto i uživati u praznicima kako spada, a pošto nisam skijaš (previše prilika za ozlijede, kojima sam itekako sklona i bez strmog spusta, uskih skija i malog miljona stabala koji samo čekaju da ih „obgrlim“), odlučila sam ovu zimu svejedno aktvno provesti. Penjanje po Sljemenu i sanjkanje po Cmroku! To bi trebala biti dostojna zamjena zar ne?

Image Hosted by ImageShack.us

Pozdrav!
- 20:04 - Komentari (9) - Isprintaj - #
06.12.2009., nedjelja
šest-deset.

Dakle, radi se o sljedećem,
Nakon što sam uspjela potpuno izravnati trbuh smokin, postavljam si novi cilj:

Izbrisati 5 centimetara sa svog krojačkog metra (koji trenutno pokazuje "brojčicu" 65) prilikom mjerenja struka.

Za što brži učinak potrebno mi je par savjeta od vas cure, pa vas molim ako imate ikakvih ideja da predložite par opcija koji bi mi mogle pomoći.
(Osim trbušnjaka.jel. to je pomalo očito. rolleyes)


P.S. STRGALA mi se VAGA stoga stvarno ne znam kako napreduju kilogrami, ali sudeći po tome da sam se u petak iz Ljubljane vratila čak i sa par krpica veličine 34 tj XS (!) nadam se da napredujem sretan


Evo i "imaju prejebni strukić hoću i ja takav!" sličice iz meni jednog od dražih editorijala V magazine-a.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


(haha cure hvala na komentarima i iskrenošću u vezi slika, znam ja dobro da je to photoshop, ali to je tu tako istaknuto da bi se naglasio point i da bi se ja malo jače motivirala da skinem koji cm sa struka. Ovakve proporcije bi u stvarnosti zaista izgledale bolesno a i ružno :S )


update, 9.12.2009

Pozdrav cure imam jednu lošu i jednu dobru vijest :D
Dakle, loša bi bila ta da je vaga i dalje mrtva, a moja majka odbija kupiti novu. Naime pametna žena je odlučila protestirati i ne vagat se kroz ovo Božićno vrijeme jer ju neprestano rastući broj samo dodatno frustira. Ah koji bijedni pokušaj samozavaravanja. Ona nema apsolutno nikakve koristi od toga, a ja sam ostala bez najbitnijeg pokazatelja svog (ne)rada. No kao i uvijek, kad nastane problem u pomoć priskaču prijatelji.
(sad nastupa dobra vijest zujo) Vagajući se tako jutros kod frenda ugodno sam se iznenadila!

61 kila! To znači dvije kile manjeee nut Jako sam sretna i sad više nego prije želim postići svoj konačni cilj. Hranit ću se još zdravije i vježbat još više. Ah kad bi barem uvijek ovako bilo.
Uglavnom morala sam se pohvaliti i zahvaliti vam na podršci jer bez vas moje prve dvije kile nikad ne bi tako brzo nestale.

Sve vas ljubim puno puno dead




- 23:01 - Komentari (11) - Isprintaj - #
01.12.2009., utorak
woohoo!


Neuspjeh je najjača motivacija.

Osjećam se odlično.
Nisam mislila da ću tako lako izbaciti čokoladu iz prehrane!
Čak mi je i želja za istom gotvo nestala! i to samo u 3 dana!
Samokontrola je fenomenalna stvar.


Ovog vikenda u planu je posjet teti i tetku u Ljubljanu, a spajajući ugodno s korisnim dobije se i SHOPPING!
(no ovog puta odjeće broja 36! smokin )
Znači.
Izvršit ću financijski udar na tatin džep, a glavni krivci bit će:
Photobucket
Photobucket

Pozdrav!
- 00:34 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.