subota, 21.04.2007.

Sve što bi žene trebale znati o bajkama

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us




Pogledajmo koliko je naš ženski mozak od ranog djetinjstva izložen tomu da teži ka ostvarenju velike ljubavi.
Znači ovako, od malih nogu čitaju nam roditelji raznorazne bajke; Trnoružicu, Snjeguljicu, Pepeljugu, a općepoznato je da mozak to sve pamti, posebice slike iz tih knjiga, one su te koje ostaju u našoj memoriji vječno spremljene. Tako da u današnje vrijeme nije nikakvo čudo kad težimo takvim ljubavima, jer dječiji mozak je to zapamtio, a mozak odrasle žene te prelijepe fotografije ne može baš tako lako ignorirati. Zašto mi pustimo suzu na neku romantičnu komediju, gdje je ona njega upoznala na faxu, zacopala se preko ušiju, no nije mu imala hrabrosti prići jer on je bio jedan od „popularnijih“, a ona obična štreberica s naočalama. No, onda je uzela stvar u svoje ruke, napravila totalni makeover, preobrazila se u ljepoticu i on ju je zapazio. I živjeli su sretno zauvijek. Pa kako da ne pustimo suzu? – A ovaj jači spol, iz prikrajka se samo smije i pita se kako možemo gledati takva „sranja“. (ali ima i kod njih izuzetaka koji cmizdre na takve filmove, a naravno i kod nas također onih žena koje ne cmizdre, ali u većini su one koje rone krokodilske suze).
Ili onaj film, dugo su prijatelji, rode se između njih emocije, oni ih ignoriraju i baš kad ona odluči otići na školovanje u Europu, on dolazi na aerodrom i trči za avionom, ali ona igrom slučaja ne ode, ostane u čekaonici, on se vrati u tu istu čekaonicu, sav u bedu što je ona otišla, kad gle čuda, ona sjedi tužna jer misli da on nije došao za njom i eto opet su živjeli sretno zauvijek. A mi opet suze ronimo ...
Mislim da su nam roditelji nešto drugo trebali čitati, jer su nam baš zatrovali mozak tim čarolijama, gdje princ dolazi, poljubi ljepoticu i ona se probudi, a pri tome oni ružni likovi uopće ne dolaze do izražaja (zla maćeha), a više takvih ima u stvarnom životu. To je sve takav klišej, koji se mora odraditi, ali ipak ću pripaziti na izbor bajki kada jednog dana budem imala svoje dijete.
Kakav utjecaj samo imaju te bajke koje su nam odavno stvorile predodžbu o velikoj ljubavi, ne kažem da nema takvih ljubavi u relnom svijetu, ima, ali su izuzetno rijetke.
I tako mi i danas, nakon toliko godina odmaka od Snjeguljice i Pepeljuge, tražimo svog princa na bijelom konju. A zar ne bi bilo bolje da tražimo princa koji na leđima nosi bijelog konja? Jer treba nam takav muškarac koji će na svojim leđima moći podnijeti težinu jednog vranca (a pritom ne mislim na vino). On bi bio pravi za nas, da trpi naše mušice, PMS, odlazak kozmetičarki, frizerki i ostalima koji naprave princeze od nas.
Stoga, da završim, žene drage, tražite princa koji nosi bijelog konja.


- 09:16| 25 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (6)
Rujan 2007 (9)
Kolovoz 2007 (16)
Srpanj 2007 (6)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (12)
Travanj 2007 (14)
Ožujak 2007 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari da/ne?

Opis bloga

Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us





Image Hosted by ImageShack.us




Free Website Counter
Get a Free Website Counter




Image Hosted by ImageShack.us

Za sve one koji se žele javiti izvan svijeta blogera, evo mail: auris9@net.hr


msn: auris-9@hotmail.com



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us









Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
pogled unatrag
indigo
sanja
Rose And Butterfly
Grof V.
promatram, razmišljam
PROROK (!)
Lucy013
prilagodba na tijesnu kožu
I.M.
tonko
dr. Zloba Spasoje
Sa okusom soli
Crvena
Enantiodrom
Vitae...
Orator, -oris, m
marsijanka
diana11
Dream_Maker
bijeli koralj
Nemam pojma
| Samo reci istinu
Festina lente
catcherova odjavna špica
Snenost
aplles
Brunx
Little