No Control

subota, 08.11.2008.

Makarska

Amo...
Nakon dugo vremena pišem i ja blog, i potaknut nedavnim događanjima imam želju napisati par riječi...
Sve napisano se odnosi na PP Makarska.

Vratimo se unazad nekoliko godina, kad je najveći problem makarske mladeži bio taj što se velika većina opijala po spomenicima, crkvicama, napuštenim zgradama i mračnim kutcima... Tad je to Kronika lansirala kao jedan ogromni problem, svako malo se pisalo o tome, novinari su bili poslani svaki vikend na slikavanje mladih na tim mjestima.
Vjerujem da Kronika nije imala lošu namjeru tada. Nakon nekog vremena, tadašnja PP Makarska nije ništa poduzela, ali to se povuklo malo po malo i sve se vratilo u "normalu"...
Evo sada, nakon dugo vremena, nekome se ta normala ne sviđa, točnije gospodinu Bobanu, čovjeku koji je došao iz PP Omiš. I ja vjerujem da čovjek ima najbolje namjere u svojim metodama spriječavanja mladih da piju i drogiraju se... On se slijepo drži slova zakona zanemarujući možebitne posljedice. Jer amo se sjetit, unazad nekoliko godina makarska mladež je pila na ulicama, ali nije ni blizu bilo ovako kao sada...
Sad ću vam ja ispričan neke scene viđene mojim očima.

Mladić, (ne više od 14 godina) vuće speed usred kafića.
Skupina mladića i cura (ne više od 15 godina) puši travu, hašiš i ko zna šta sve usred parka na vrlo frekventnom mjestu.
Nekoliko mladića i cura od 14 godina padaju u alkoholne kome i završavaju na ispumpavanju u bolnici.
Nekoliko starijih likova se motaju oko škola i nude drogu maloljetnicima.
Mladi (17 godina) koračaju prvim koracima ka unosnom poslu zvanom dilanje.

To su samo neki primjeri sadašnje situacije makarana. Sad amo svi zamislit da se svi ti mladi presele na ulice, gdje ih nitko ne može kontrolirati ni vidjeti. Ja osobno niti ne želim zamislit tu katastrofu.
Ova sadašnja situacija je najzabrinjavajuća u Makarskoj otkad ja znam za sebe, što se tiče alkohola, sex-a i ponajviše droge.
Drogu stavljam u prvi plan jer ja ne vjerujem koliko toga ima u ovom i okolnim gradovima. Koliko se mladih drogira.
Minimum 35% mladih u srednjim školama puši travu, minimum 10% konzumira jače stvari. To je jednostavno nevjerojatno za ovakav mali gradić gdje svak svakoga poznaje.
I dođe jedan Boban i kaže da će on učinit sve da promijeni situaciju. Ali počeo ju je mijenjat bez da opće ima pojma o mentalitetu makarskih klinaca. On će ih maknuti iz kafića, pozatvarat svaku subotu 7-8 njih.
Sljedeću će tih 7-8 pit na ulici, od tih 7-8 će se 2-3 doslovno ubit alkoholom i drogom, bez da itko to vidi...
Građani makarske, da, situacija je vrlo ozbiljna i zabrinjavajuća, ali ovo nije način na koji će se ista riješit...
Ne znam ni ja način, iako sam uvijek blizu mladih, što poradi organiziranja koncerata, puštanja muzike, benda i svega... Već vidim scenu koja je bila ima 5 godina. Šetam se (i ja polupijan) i gledam klince kako šmrču, puše i loču, curice kako povraćaju dok im druge drže kosu, neke plaču kako će materi objasnit svoje stanje, stanje krvavrih očiju i ispovraćane odjeće...
Sad zamislite to isto, samo 10 puta više, jer je situacija gora 10 puta nego što je bila unazad 5 godina...
Gospodine Bobane, znam da imate dobre namjere, ali okanite se hapšenja mladih poradi konzumiranja alkohola u kafićima... Uhvatite se kafića i pucajte najeće moguće kazne koje postoje. Pustite male ribe, hvatajte velike.
Ne sjećam se kad je adnji put uhvaćen veliki diler u Makarskoj, dokažite mi i nama da ste vi u stanju to učiniti.
Dokažite nam neke stvari da možemo imati potpuno povjerenje u vas i da podržimo vaše metode kakve god one bile. Ovako niste dosad ništa napravili, situacija je ista kao prije, samo ste pohvatali malo više sitnih riba i napisali malo više kazni, zasluge ste dobili jer Kronika to lansira kao veliku stvar, jer istina je da se nema o čemu drugom pisat. Dokažite da PP Makarska drži sve konce u rukama, a ne da izgleda kao krdo ustrašenih pasa, bez uvrede...

Pozdrav svima do sljedećeg javljanja....
- 11:57 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.