Indijanka vegetarijanka

15.01.2015., četvrtak

'Tjestenina' od batata

Za razliku od običnog krumpira s kojim se batat često uspoređuje (ali nema veze s njim), batat se smije jesti sirov. Evo kako napraviti rezance od batata:

1 batat
2-3 češnja češnjaka
Sol i papar
Masinovo ulje

Batat oguliti, a potom pomoću posebnog noža za guljenje krumpira (ili sličnog 'instrumenta') izrezati ga na veoma tanke trake, nalik na rezance. Posoliti i popapriti, dodati maslinovo ulje te sitno nasjeckani češnjak i ostaviti da odstoji. Poslužiti kao salatu ili samostalno lagano jelo. Može stajati u hladnjaku nekoliko dana bez promjene konzistencije i okusa.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: batat, tjestenina, sirova hrana, raw food


20.11.2014., četvrtak

Pesto od kopriva

Zakuhati vodu, malo prohladiti, unutra staviti koprive da uvenu i ocijediti. U blender staviti šaku lješnjaka i samljeti. Ubaciti koprive, dva češnja bijelog luka i blendati dok se ne usitni. Dodavati maslinovog ulja i soli i papra. Poslužiti s tjesteninom. Za prste polizati. Može par dana stajati u hladnjaku i koristiti se osim za tjesteninu i za razne salate (npr. hladna salata od tjestenine, pesta i čičoka).

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Oznake: kopriva, pesto, tjestenina


17.10.2014., petak

Koprive s tjesteninom

Koprive blanširati i sitno isjeckati. Na malo maslinovog ulja staviti žlicu brašna, dodati vode i miješati pjenjačom da se zgusne. U to dodati nasjeckane koprive i sitno isjeckani bijeli luk (što više to bolje). Dobro izmiješati i dodati skuhanu tjesteninu , promiješati, začiniti solju i paprom te s još malo maslinovog ulja. Poslužiti toplo.

Ako ostane ovakve tjestenine za drugi dan, odlična je podloga na salatu. U to dodati iscjekanu rajčicu, luk (bijeli i crveni) pa čak i kiselu ciklu. Sve izmiješati, dodati začine po volji, a odlično je uz koju kap bučinog ulja. Poslužiti hladno.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: koprive, tjestenina


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.