Indijanka vegetarijanka

20.01.2014., ponedjeljak

Vjernost

Sinoć sam pogledala 'Sulejmana Veličanstvenog' i dojmio me se dio o vjernosti. Dakle, ako sam dobro shvatila, jedan janjičar (ako nije janjičar već neki drugi vojnik, nek' mi moje neznanje oproste svi poznavaoci materije) je pokazao vjernost Mustafi, Sulejmanovom sinu tako što je stavio glavu na panj za njega. Sam Mustafa naređuje njegovo smaknuće jer radi se o nekom političkom pitanju, štatijaznamsadtočno. Uglavnom, fasciniralo me to pitanje vjernosti. Danas takvu vjernost možeš dobiti od pasa, a ako je čovjek tako vjeran, onda se smatra – budalom.

Vrijedi li biti vjeran? Dakle, ne mislim tu na vjernost u ljubavnoj vezi ili tako nečemu već općenito na vjernost među ljudima. Znaš ono, među prijateljima, pa onda vjernost nekoj ideji, da se u nekog ili nešto možeš pouzdati. Postoji li nešto takvoga danas? Čini se – teško da postoji, odnosno teško se takvo što sreće među današnjim ljudima. Vrijednosti se mijenjaju od danas do sutra, vjernost je obezvrijeđena i kao da su vjerni samo neki staromodni romantici, danas smo vjerni, a već sutra, ah, tko zna, možda nam neće u interesu biti da budemo vjerni, možda ćemo se okrenuti nekome ili nečemu drugome i zaboraviti što smo jučer rekli.

Oznake: vjernost, pouzdanost, Sulejman Veličanstveni


16.04.2013., utorak

Hatidže nije pojela ćevape

Proteklog vikenda su glumci iz turske sapunice 'Sulejman Veličanstveni', a koji glume Hatidže i Mustafu, posjetili Sarajevo povodom petog Festivala turskog filma te kako bi promovirali horor 'Glas' u kojem imaju glavne uloge. Ugodno su se iznenadili kada su ih dočekali brojni obožavatelji. Pripremljeni su im i razni specijaliteti s tog područja, a među prvima i ćevapi, a Hatidže (Selma Ergeç) je rekla: ' Žao mi je što ću vas razočarati, ali neću jesti ćevape jer sam vegetarijanka.'

Kratko i jasno, mogla bih i ja nešto od nje naučiti.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: Sulejman Veličanstveni, Hatidže, vegetarijanstvo


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.