Indijanka vegetarijanka

07.03.2017., utorak

Vege čalabrčak za van

Matovilac
Rotkvica
Veganski sir
Dimljeni seitan
Krekeri

Oznake: vegetarijanstvo, veganstvo, seitan, matovilac, rotkvice, sir, krekeri


22.01.2017., nedjelja

Veganski parmezan

Kolicina: 100 g
Gdje: Konzum
Cijena: 9,99 HRK
Proizvodjac: netko iz EU
Moja ocjena: 5
Nakon dosta probanih zamjenskih sireva ovaj mi se doista svidio. Lako je probavljiv, ne sjeda tesko na zeludac poput pravih mlijecnih sireva. Ima jaci okus i ne treba ga mnogo dodavati pa mi jako dugo traje. Cak se i topi pa lijepo ide na pizzu i slicna jela.

Oznake: Veganski parmezan, sir, hrana


11.03.2015., srijeda

Sir od lješnjaka

Šalica lješnjaka
Sok jednog limuna
Sol i papar
2 češnja češnjaka
Vode po potrebi

Sve sastojke staviti u blender i pretvoriti u kremastu smjesu (što je moguće gušće). Potom prebaciti u cjedilo ili gazu i ostaviti da odstoji i cijedi se 24 sata u hladnjaku. Može se koristiti odmah kao namaz, odlično je namazati ga na kruhu i gore staviti list zelene salate. Nakon 24 sata lijepo će izgledati jer će se malo iscijediti, ali ipak spada u kremasti sir koji se više maže nego što se može rezati na šnite. Ima verzija da se ovako ocijeđen stavi peći oko 45 minuta u pećnicu, ali nisam probala.

Image and video hosting by TinyPic

Sir se može koristiti za sve za što se inače koristi kravlji sir ili namaz. Primjerice, njime sam punila pečene tikvice, odnosno napravila rolice te ih ukrasila samoniklim jestivim cvijećem.

Image and video hosting by TinyPic

Dok se ovaj sira gušta, evo i jedne priče:

U selu ponestalo krumpira. Grupica ljudi ga krade jer žele ispeći rakiju i zaraditi. Nikome nije jasno zašto svima u selu krumpir nestaje pa tako jedna uzrujana teta kaže: 'Špek, šunka, kobasice, pršut… šta ne kradu nešto šta vrijedi nego – krumpir?' Druga teta kaže: 'A možda su vegetarijanci.'

Oznake: sir, lješnjak, biljni sir


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se