Indijanka vegetarijanka

15.05.2015., petak

100% hrvatska janjetina

Slušam radijsku reklamu za Billu, kaže: '100 posto hrvatska janjetina…' a odmah nakon toga i: 'svinjetina za gulaš…' Što je s tom svinjetinom? Ili nije 100% hrvatska ili je uvozna ili je negdje na pola puta. Što uopće znači 100% hrvatska janjetina? Naravno, uzgojena, mučena i zaklana u Hrvatskoj. Ali nije li onda dovoljno reći – hrvatska janjetina. Kako bi zvučalo – 60% hrvatska janjetina? Dakle, janjetina koja je 40% bila u nekoj drugoj zemlji, a 60% u Hrvatskoj za vrijeme dok je životinja bila živa, a potom i zaklana i prerađena. Kako zvati ono sto puta zamrznuto i odmrznuto meso iz Brazila? Možda 80% brazilsko, 20% hrvatsko jer je 'udahnulo' malo hrvatskog zraka dok se po jednanaesti put odmrzavalo?

Tu mi pada na pamet i specijalitet – paška janjetina. Iz pouzdanih izvora znam da velik broj tih janjaca jedva da je udahnlo paški zrak jer šleperi stižu u središnju, kontinentalnu Hrvatsku i otkupljuju janjce koji se onda prodaju kao 100% paška janjetina.

Oznake: janjetina, reklama, 100% hrvatsko


10.07.2013., srijeda

Zabranjena reklama

U Velikoj Britaniji zabranjena je reklama koja izjednačava pušenje s jedenjem mesa. Reklama se pojavila na jumbo plakatima, ali su je vlasti kasnije zabranile. Reklamu je platila PETA, a kao dokaz za ono što piše na njoj (Ne biste dopustili svome djetetu da puši. Poput pušenja i meso povećava rizik od bolesti srca i tumora) kao dokaz naveli su niz studija koje povezuju konzumaciju mesa s mnogim zdravstvenim rizicima. Vlasti, pak svemu tome ne vjeruju te kažu kako se radi samo o sumnjama i reklamu su zabranili do daljnjega.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: reklama, meso, pušenje, Velika britanija


29.01.2013., utorak

Što je gore?

Seks sve prodaje, izgleda. Tako sam pronašla reklamu za hamburgere koja je nova i koja u naslovu sugerira: 'Kome nakon ovog videa ne krenu curiti sline, nije čovjek!'

Dakle, ne znam što je gore, to kako se jeftino prodaje žensko meso ili kako te cure razbacuju životinjsko meso. Mislim da su ove cure trebali staviti u klaonicu da pokažu kako je nastao taj hamburger. Njihov seksipil ondje bi se sasvim pogubio.


Oznake: reklama, meso, seks


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.