Indijanka vegetarijanka

29.12.2016., četvrtak

Proso, prosim lepo

Velika šalica prosa
Glavica crvenog luka
Jedna paprika
Jedna mrkva
Jedna mala bundeva (jako mala, ili komad vece)
Mali batat
Par češnjeva bijelog luka
Čili papričica, zdrobljena
Sol, papar
Maslinovo ulje

Sve povrće isjeckati i pomiješati s prosom i malo maslinovog ulja. Staviti u dublju posudu za pećnicu te dodati vode da povrće 'ogrezne'. Peći na 200 stupnjeva dok sve ne omekša. Tijekom pečenja dodati još vode jer ju proso popije.

Oznake: proso


30.06.2016., četvrtak

Vege pljeskavice

Znam da sam već pisala o pljeskavicama od leće, ali ovdje je dorađeni i bolji recept. Količina od oka.

Crvena leća
Proso
Crveni luk
Bijeli luk
Svježa paprika
Zobene pahuljice
Raženo brašno
Sol, papar, čili

Crvenu leću i proso oprati i ostaviti da se namaču barem dva sata, a može i preko noći (mada nema potrebe). Ocijediti višak vode, ali nije potrebno previše ocijediti, može i ostati otprilike decilitar vode u smjesi. Dodati sitno nasjeckan crveni i bijeli luk, papriku, sol, papar i čili, zobene pahuljice, a na kraju i raženog brašna toliko da sve stisne u kompaktnu smjesu. Na malo ulja u tavi stavljati žlicom pljeskavice (hrpice staviti pa zagladiti i oblikovati direkt na tavi, a tko voli rukama, može i tako) i peći s obje strane dok ne porumene. Paprika im daje posebno dobar 'šmek'. Poslužiti uz svježu salatu ili u pecivu s puno povrća.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: pljeskavice, crvena leća, proso, recept, vegetarijanstvo, veganstvo


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se