Indijanka vegetarijanka

09.10.2014., četvrtak

Kobasica od palente i koprive

Koprivu blanširati i iscjeckati. Palentu skuhati. Maknuti je s vatre i prohladiti, a potom u nju dodati koprivu i nascjekani bijeli luk te po želji chili papričice i sjemenčice (lan, sezam). Dobro promiješati, izliti na foliju i zarolati u kobasicu, stegnuti i ostaviti da se ohladi. Može stajati u hladnjaku par dana. Kad je hladno rezati na kriške i podgrijati. Po želji se mogu dodati i drugi dodaci, primjerice masline, senf i slično, za drugačije okuse, ali osobno mi je ova osnovna verzija ujedno i najbolja.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: kobasica, kopriva, palenta


01.09.2014., ponedjeljak

Patlidžan s palentom

Palenta
Patlidžan
Maslinovo ulje
Bijeli luk
Masline bez koštica
Pasirana rajčica
Sol
Papar

Palentu skuhati ranije, izliti u pleh da se stvrdne i ohladi, a potom je narezati na kocke ili pravokutnike, lagano posoliti, razdvojiti komade jedan od drugog i staviti u pećnicu na ventilator da se uhvati korica.

Patlidžan izrezati na krugove i ispeći na sasvim malo maslinovog ulja s obje strane te lagano posoliti prilikom pečenja. U tavi u kojoj se pekao patlidžan staviti malo maslinovog ulja, u njega ubaciti nasjececkani češnjak, masline bez koštica i zaliti s pasiranom rajčicom. Kratko izmiješati i dodati začine po želji, a potom u tako dobiveni umak umiješati pečene patlidžane. Poslužiti uz palentu. Dobar tek.

Oznake: patlidžan, palenta, hrana, češnjak, masline


26.02.2014., srijeda

Malo drugačije lazanje

Ovo su lazanje koje umjesto kupovnih kora za lazanje imaju kore od palente. Dakle, palenta se skuha ranije i raširi po širokom plehu na što tanje te ostavi da se ohladi i stisne. Kasnije se izreže na ploške slične korama za lazanje. Kelj blanširati. Gljive izdinstati. Slanutak iz konzerve isprati. Staviti prvi sloj kora na dno pleha. Slagati na njih gljive, kelj pa slanutak. Posoliti i popapriti. Staviti drugi sloj kora od palente i zapeći u pećnici.


Image and video hosting by TinyPic

Oznake: lazanje, palenta, kelj, gljive, slanutak


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.