Indijanka vegetarijanka

17.03.2015., utorak

Zrinka Posavec – sevdah

Sevdah inače nije glazba koju bih si ovako kod kuće pustila i slušala, ali sam znatiželjno otišla na koncert sevdaha koji se za vikend održavao u mom gradu. Nastupala je glazbenica iz Đakova, Zrinka Posavec, a pratili su je Ambrozije Puškarić na gitari te Tihomir Hojsa na kontrabasu. I što reći? Ovo je malo drugačiji sevdah koji u nekim trenucima vuče na jazz, ali je u svakom trenutku bio jednako očaravajući. Baš, što bi se ono reklo, vrhunski umjetnički doživljaj. Glazbenica Zrinka je veoma simpatična i topla osoba, a prije svake pjesme malo je govorila ili općenito o sevdahu,ili o svojoj pratnji na instrumentima ili o tome o čemu pjesma govori. Doista preporučujem svakome tko ima prilike poslušati Zrinku Posavec uživo, neka to i učini jer neće požaliti, sat i pol vrhunskog glazbenog užitka. Jedina zamjerka je rečenica pred sam kraj koncerta: 'Nakon koncerta ćemo prodavati CD-e po 30 kuna, i potpisivat ću ih.' Djelovalo je to poput pljuske na mene, koja me probudila iz sanjarenja uz sevdah. Ipak, treba znati u kojim vremenima živimo, ali i valja poć' kući nakon koncerta, i to budan. :)


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: Zrinka Posavec, sevdah, koncert, glazba


05.11.2013., utorak

Na koncertu

Ove se godine obilježava 200 godina rođenja Richarda Wagnera i Giuseppea Verdija te 90. godišnjica od smrti Dore Pejačević. Tom prigodom se diljem svijeta pa tako i Hrvatske održavaju koncerti na kojima se izvode djela ovih skladatelja. Sinoć je tako održan i koncert u mom gradu, a izvele su ga Ivana Zahirović – Negrerie na flauti i Mia Elezović na glasoviru. Koncert je bio odličan i doista me inspirirao te podigao raspoloženje.

Rekla sam svojoj mašti: 'Hajde, mala, sad ti nastupaš!'

I tako, uz taktove lijepe glazbe…

Bila sam leptir, zaigran, letjela s cvijeta na cvijet.

Kuhala sam špagete u umaku od rajčice, s puno bijelog luka, ispijala pola čaše crnog vina i nosila pregaču, baš kao u filmu.

Vidjela sam čuvara ovaca kako svira svoju frulicu.

Bila sam ptica koja leti gore i dolje, diže se i spušta, kao da se zeza sa svima nama.

Vidjela sam pse kako trče preko livade.

I konje u kasu.

I delfine što probijaju morsku površinu.

Vatromet.


Oznake: koncert, klasika


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.