Indijanka vegetarijanka

31.10.2013., četvrtak

James A. Levine: Plava bilježnica

Knjiga koja sam pronašla na dječjem odjelu knjižnice, a koja me, malo je to reći, šokirala. Ipak, budući je temeljena na stvarnim događajima, nisam je mogla ispustiti iz ruke. Dakle, knjigu je napiso liječnik koji je kao humanitarac radio u Indiji i ostao zatečen Ulicom kaveza u Mumbaiju, u kojoj u kavezima žive djeca i daju seksualne usluge svima tko to želi te svodnici na njima zarađuju.

Priča prati djevojčicu Batuk koju roditelji prodaju kada ima svega 9 godina. Ona tada dolazi kod svodnika i – gubi nevinost. Ono što dalje slijedi je nešto što podiže želudac, život kakav ta djevojčica živi. Konstantno ima mušterije, a ima i prijatelja, dječaka kojeg dvojica policajaca siluju pendrekom. U cijeloj toj priči je tako tragično i to što djevojčica, ali i ostala djeca seksualni čin nazivaju – pravljenjem kolača.

Odlučite li se čitati ovu knjigu, znajte da će vam se želudac dizati i spuštati već prema opisanim događajima, a često će vam biti i 'too much'. Također, i seks bi vam se mogao zgaditi, barem na neko vrijeme.

U kakvom mi to svijetu živimo, kada su dozvoljene ovakve stvari? Zapravo ne treba čuditi ni svirepost kakvom se onda čovjek odnosi prema životinjama, kada je ovakav prema – djeci.

Oznake: James A. Levine, Plava bilježnica


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.