Indijanka vegetarijanka

14.11.2014., petak

Majci veganki oduzeli dijete

Amerikanka Sarah Markham rodila je dijete u lipnju, a kada je imalo samo 12 dana oduzeto joj je jer su pedijatar, socijalna služba i policija ustvrdili da ga zanemaruje. Naime, dijete je izgubilo na kilaži dok ga je majka hranila svojim mlijekom. Nakon toga su joj rekli da ga odvede u bolnicu, ona to nije htjela te je željela nastaviti nadohranjivati dijete veganskom baby formulom, ali prije i nego što je pokušala, oduzeli su joj sina, a nju optužili za zanemarivanje i odveli je u zatvor. Suđenje je trajalo do prošle srijede, dakle mjesecima su dijete i majka bili razdvojeni, kada je sudac donio presudu da se dijete vrati majci i da ga ona nije zanemarivala.

Otac optužene je izjavio: 'Nije bilo slučaja, nije bilo zanemarivanja, samo liječnik kojem je drugačija majka bila izazov i to mu se nije nimalo svidjelo.'

Cijelo ovo vrijeme suđenja majka je bila u pritvoru te je viđala sina po jedan ili dva puta tjedno i to pod nadzorom. Iako joj je sada dijete vraćeno, još nije oslobođena svih optužbi. Inače je pripadnica crkve Adventista sedmog dana te zagovornica holističkog liječenja. (Adventisti sedmog dana uglavnom se vegetarijanci te im je zdrava prehrana iznimno važna.)

Više na:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2833139/He-s-soy-formula-Vegan-mom-regains-custody-infant-taken-away-officials-feared-holistic-diet-harm-health.html

Oznake: veganstvo, majka, dijete, nepravda, zanemarivanje, sud, amerika


06.03.2014., četvrtak

Nije fer, doista nije fer

Danas je na Indeks.hr-u izišla ova fotografija uz komentar: 'A mi ih držimo kao robove. Nije fer, doista nije fer.'

Kako bilo, drago mi je da se netko sjetio pisati i o milijunima zatočenih životinja u zoološkim vrtovima te samo s dvije rečenice snažno poručiti kako zoološki vrtovi doista nisu nikakva zabavna mjesta, iako ih se tako konstantno predstavlja.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: gorila, zoološki vrt, pad, dijete, robovi


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.