Indijanka vegetarijanka

30.06.2016., četvrtak

Vege pljeskavice

Znam da sam već pisala o pljeskavicama od leće, ali ovdje je dorađeni i bolji recept. Količina od oka.

Crvena leća
Proso
Crveni luk
Bijeli luk
Svježa paprika
Zobene pahuljice
Raženo brašno
Sol, papar, čili

Crvenu leću i proso oprati i ostaviti da se namaču barem dva sata, a može i preko noći (mada nema potrebe). Ocijediti višak vode, ali nije potrebno previše ocijediti, može i ostati otprilike decilitar vode u smjesi. Dodati sitno nasjeckan crveni i bijeli luk, papriku, sol, papar i čili, zobene pahuljice, a na kraju i raženog brašna toliko da sve stisne u kompaktnu smjesu. Na malo ulja u tavi stavljati žlicom pljeskavice (hrpice staviti pa zagladiti i oblikovati direkt na tavi, a tko voli rukama, može i tako) i peći s obje strane dok ne porumene. Paprika im daje posebno dobar 'šmek'. Poslužiti uz svježu salatu ili u pecivu s puno povrća.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: pljeskavice, crvena leća, proso, recept, vegetarijanstvo, veganstvo


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.