Indijanka vegetarijanka

04.09.2014., četvrtak

Meso na akciji

Imam rođaku koja radi u trgovini. Maloprodaja. Prehrana i te stvari. Iznenadila sam se (a zapravo sam se više iznenadila što mi je to ispričala nego to što se radi) kad mi je ispričala što radi s mesom koje već zaudara. Dakle, svježe meso koje se ne proda (po njezinim riječima, koje već zaudara i jako loše izgleda) preko noći mora staviti u vodu u kojoj se dodaju još neki sastojci. Ujutro, kada dođe na posao, vadi ga iz te smjese zbog koje meso više ne zaudara i bolje izgleda. Stavlja ga natrag u prodaju uz markicu 'Akcija'. Kaže kako joj je zlo kad to vidi i radi, ali zbog šefova mora to raditi.

Oznake: meso, AKCIJA, trgovina


11.04.2014., petak

Šunka za poslije

Volim slušati radio, a u zadnje vrijeme najčešće je to Otvoreni radio. I tako, sad prije Uskrsa krenuli su s akcijom 'Šunka za poslije' kojoj se priključuju mesnice u kojima se može kupiti šunka za nekoga tko je slabijeg imovinskog stanja. Akciju prati melankolična glazba i voditelji koji izgovaraju srcedrapateljne rečenice. Svi smo humani, svi smo dobri, svi pomažemo, već se priključilo pedesetak mesnica diljem Hrvatske, krasno, divno… je, je, je… Onda se netko javi i pita: 'A kako ja znam da je moja šunka otišla baš nekome kome treba?' Opet melankolična glazba i nježni glas voditeljice: 'Pa zapravo ne znamo, nema garancije, ali u tome i jest smisao činiti dobro, u želji da nekome pomognemo… bla, bla, bla…'

I tako – sretan Uskrs, budimo ljudi dobre volje, kupujmo šunku jer samo je šunka važna kada je na stolu, ona je najvažnija, ona je simbol dobrog Uskrsa. Tako je bilo stoljećima prije (je li, doista?), tako vjera nalaže (je li i Isus tako rekao, doista?) i tako mora biti i dalje!

Bože sačuvaj da bude:

Rotkvica za poslije

Mladi luk za poslije

Jajca za poslije

Bitno je da je – šunka za poslije.

Oznake: šunka, Uskrs, AKCIJA


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.