Indijanka vegetarijanka

23.01.2017., ponedjeljak

Zimski prelet

Oznake: ptice, Zima, nebo


22.01.2017., nedjelja

Veganski parmezan

Kolicina: 100 g
Gdje: Konzum
Cijena: 9,99 HRK
Proizvodjac: netko iz EU
Moja ocjena: 5
Nakon dosta probanih zamjenskih sireva ovaj mi se doista svidio. Lako je probavljiv, ne sjeda tesko na zeludac poput pravih mlijecnih sireva. Ima jaci okus i ne treba ga mnogo dodavati pa mi jako dugo traje. Cak se i topi pa lijepo ide na pizzu i slicna jela.

Oznake: Veganski parmezan, sir, hrana


21.01.2017., subota

Ma Jian: Crvena prasina, jedna staza kroz Kinu

Knjiga na oko 250 stranica koja govori o putovanju kroz Kinu i opise svih njenih krajeva, posebice siromasnijih. Pisac prica u prvom licu i iznosi zgode sa svog neobicnog putovanja na koje ide pjesice. U nekim trenucima izlazi i izvan granica Kine, npr.u Nepal i opisuje nebeski sprovod. Neke stvari su sokantne. Zapravo vecina jest. Siromastvo kao da sa sobom nosi bol i patnju. Primjerice scena iz bolnice kako se zenama bez muzeva obavlja pobacaj.

Nekoliko citata:

- Daoizam uci da nema bogova koje valja stovati, ni pravila kojih se valja pridrzavati. On uci da je covjek dio prirode i da je osudjen na zivot stalnih mijena, jer su yin i yang neodvojivi i prate jedan drugoga kao sto noc prati dan. Uci nas da ne gubimo vrijeme, da se ne borimo i grcevito drzimo vec da se prepustimo sudbini i zivimo pomireni sa svijetom.

- Kad im se dogodi nesto neocekivano, ljudi traze odgovore u kamenju, drvecu, zvijezdama. Strah od stvari koje vidimo odvraca nam pozornost od straha od stvari koje ne vidimo.

- Covjek je covjeku najveci neprijatelj jer jedino ljudi uzivaju nanositi bol. Lakse se boriti s prirodnim silama nego zivjeti s ljudima.

- Sto je zelja vise, to je patnja dublja

Oznake: Ma Jian, Crvena prasina, kina


15.01.2017., nedjelja

Led na Kupi... i ptice





Oznake: Kupa, led, Zima, ptice


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se