Indijanka vegetarijanka

26.07.2016., utorak

Torino – vegetarijanski grad

Chiara Appendino nova je gradonačelnica Torina u Italiji, a zbog zaštite okoliša usudila se zakoračiti u područje o kojem većina političara ni ne razmišlja. Torino ima oko 870,000 stanovnika i područje je u kojem se meso jede generacijama te je to i mjesto početka Slow Food pokreta u Italiji. Chiara je napravila plan razvoja 2016. – 2021. u kojem između ostaloga stoji: 'Kroz cijelo područje grada podupirat će se vegetarijanstvo i veganstvo u cilju zaštite okoliša, zdravlja i životinja.' Gradonačelnica je u svom manifestu napisala da će promovirati kulturu poštovanja i saznanja da sve životinje imaju prava. Zalagat će se za educiranje djece kako bi učila o zaštiti i poštovanju životinja te im se predstavio pravilan način prehrane za koji će se savjetovati s nutricionistima i zaštitarima životinja i okoliša.

Reakcije su, naravno pomiješane. Neki se na društvenim mrežama rugaju cijeloj ideji i kažu da će ubuduće u krevet morati gladni, a neki da je čudno kako se Michelle Obami, kada potiče zdrav način prehrane, plješće, dok Charu nazivaju čudovištem.

'Držanje životinja za hranu utkano je u naš kulturni i religijski identitet i kada to netko dirne i izazove, kao da napada same temelje društva. Ipak, svi se volimo vidjeti kao slobodni mislioci, ali ipak imamo svoje svete krave.' – George Mongiot

Oznake: Torino, Chiara Appendino, vegetarijanstvo, veganstvo


25.07.2016., ponedjeljak

Vedrana Rudan o eutanaziji:

'Često razmišljam o eutanaziji. To bi moglo Hrvatsku izvući iz krize. Kad bi bar dva, tri grada u našoj zemlji postala referentni centri za eutanaziju, mnogi bi se turisti uputili k nama, malo se kupati, malo se ubiti.'

Oznake: Vedrana Rudan, eutanazija


20.07.2016., srijeda

Punjene tikve

Ove su domaće tikve izgledale kao patišon, mada su bile dosta veće. Kako bilo, napunila sam ih i ispale su odlično.

Tikve (patišon), oprati, očistiti od koštica, odrezati samo kapicu
Kuhani grah
Glavica crvenog luka
Paprika
Paradajz (oguljen)
Bijeli luk
Vrhnje od riže
Sol, papar, chili papričica
Bijeli luk

Nasjeckati luk, papriku i paradajz i veoma kratko prodinstati na malo maslinovog ulja (da uvene). U to dodati grah, posoliti, popapriti, dodati chili po želji te bijeli luk i dobro promiješati. Ovim puniti tikve i kad su pune preliti vrhnjem od riže (ima ga u DM-u). Peći u pećnici dok tikve ne omekane. Guštati uz kruh i svježu salatu.

PRIJE:

Image and video hosting by TinyPic

POSLIJE:

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: tikve, tikvice, patišon, punjene tikve, grah


19.07.2016., utorak

Mjesec sinoć

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: mjesec, pun mjesec, noć, večer


18.07.2016., ponedjeljak

Legenda o Tarzanu

U kinu sam pogledala ovaj film, dakle najnoviju ekranizaciju priče o Tarzanu i što reći? Na Imdb.com film trenutno drži ocjenu 6,8 i po mome to je previsoka ocjena. Osim lijepih prizora prirode ne znam što bih drugo izdvojila kao pozitivno. Često su se koristili razni efekti, ali za razliku od nekih drugih filmova slične tematike, ovdje su i više nego uočljivi. Također, posebno u oči bodu dvoje glavnih glumaca, Tarzan i njegova Jane, ljudi odrasli u divljini, a besprijekorno čistih zuba, očupanih obrva, čiste odjeće (posebice Janeine haljine) koja bi mogla poslužiti u reklami za prašak za rublje. Sve u svemu poprilično nedojmljivo, nekreativno i neuvjerljivo. Srećom pa sam film gledala u kinu i grickala kokice pa sam ostala budna, da sam ga gledala doma zavaljena u krevet, najvjerojatnije bih zaspala.


Oznake: Legenda o Tarzanu, film


15.07.2016., petak

Čekanje

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: pas, automobil, čekanje


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.