Indijanka vegetarijanka

15.01.2015., četvrtak

'Tjestenina' od batata

Za razliku od običnog krumpira s kojim se batat često uspoređuje (ali nema veze s njim), batat se smije jesti sirov. Evo kako napraviti rezance od batata:

1 batat
2-3 češnja češnjaka
Sol i papar
Masinovo ulje

Batat oguliti, a potom pomoću posebnog noža za guljenje krumpira (ili sličnog 'instrumenta') izrezati ga na veoma tanke trake, nalik na rezance. Posoliti i popapriti, dodati maslinovo ulje te sitno nasjeckani češnjak i ostaviti da odstoji. Poslužiti kao salatu ili samostalno lagano jelo. Može stajati u hladnjaku nekoliko dana bez promjene konzistencije i okusa.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: batat, tjestenina, sirova hrana, raw food


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.