Indijanka vegetarijanka

02.06.2014., ponedjeljak

Vesna Šimunčić: Pičke u centrifugi

Vesna Šimunčić je '76. godište, rođena je u Varaždinu, a 'Pičke u centrifugi' zbirka je priča te je u svakoj glavni lik neka djevojka ili žena i mnogo priča zapravo skreće u znanstvenu fantastiku te imaju veze sa seksom. Autorica je inače završila filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.

Sve su priče također prožete humorom i neobičnim idejama. Tako u jednoj priči doznajemo da puni mjesec zapravo ljudima pokazuje guzicu. U drugoj da je velika vjerojatnost da ružne žene doživljavaju kvalitetnije orgazme. U trećoj da je od svih izama najdraži idiotizam. U četvrtoj o vagini koja kad se zaljubi luči miris vanilije. U petoj – ako joj ga nježno uvalite iza, svaka žena postat će Mona Lisa.

Hahaha… za dalje pročitajte zbirku sami. Evo samo nekoliko citata:

Treba biti trijezan. Istinski trijezan, to jest zanesen. Treba piti vino.

Uvijek pazi da ti cijeli svijet može stati u jedan kufer i da njegovim kotačićima možeš brzopotezno odlejujati gdje te volja.

Napisao je da je lirizam patnje pjesma mesa, krvi i živaca, da prava patnja izvire iz bola, i da zbog toga sve bolesti imaju lirske vrline. Da postojanje koje u sebi ne skriva veliku ludost nema nikakvu vrijednost i da prisustvo duha pokazuje uvijek manjak života, mnogo samoće i dugu patnju.

Oznake: Vesna Šimunčić, Pičke u centrifugi


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.