Indijanka vegetarijanka

21.03.2013., četvrtak

Kako nas još truje mesna industrija

Osim što zagađuje vodu, koristi previše tla za uzgoj hrane za životinje i tako direktno utječe na broj siromašnih u svijetu te uzrokuje patnju na milijune nevinih bića, ovo je još jedan način kako mesna industrija truje Zemlju. Nije to samo u Kini. Koliko puta sam u Kupi vidjela kako pliva lešina svinje.

Broj lešina svinja koje su pronađene u rijeci Huangpu, glavnom izvoru pitke vode za stanovnike Šangaja, narastao je na čak 13,000, objavile su tamošnje vlasti.

Dosad je iz rijeke izvučeno 9,460 svinja, a agencija Xinhua javlja kako je još 3,601 mrtva svinja pronađena u rijeci u blizini grada Jiayinga. Iako zasad nije jasno kako su svinje dospjele u rijeku, vlasti u Šangaju tvrde da su ih bacili seljaci u provinciji Zhejiang, nakon što su se razboljele i izbila je epidemija.

Dvanaest dana nakon što su uočene prve svinje u rijeci, izazvavši veliku zabrinutost stanovnika kineskog gospodarskog središta, ne samo da nije utvrđena ničija odgovornost za taj slučaj, nego se čini da se životinje i dalje bacaju u nju.

Šangaj čak petinu vode za gradske potrebe crpi iz Huangpua, stoga ne čudi zabrinutost stanovništva oko njezine kvalitete. Vlasti ipak tvrde kako su sve analize pokazale da je voda čista i sigurna za piće.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: svinje, kina, zagađenje, epidemija, meso


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.