petak, 15.08.2008.

INDIGODJECA - RADOST ILI NE ???

PRICA O INDIGO MALISANU


Prvo nesto opcenito: suprug i njegova obitelj su kineski Amerikanci, a supruga je njemacko-finskog podrijetla. Obitelj supruga polaze vrlo mnogo na obrazovanje te se djeca odgajaju u snaznoj potrebi da uspiju u zivotu. To jos ponekad ima znatnog utjecaja na njihovu djecu u smislu uspoređivanja tko je bolji, bistriji i brzi. Naravno oni ne sudjeluju u tom natjecanju tko je bolji. Ali isto tako se ne moze sprijeciti da se događa to oko njih. Od petero djece u siroj obitelji jedino je njen muski nasljednik, njen sin.

Na Bozic su posjetili svoje rođake a njen sin kojemu je bilo tada 4 godine, hvalio se s svojom igrackom "Milenijskim sokolom" koju je dobio od njih. Igracka je bila glomazna a u njoj su se nalazile sve vrste malih odjeljaka. U to vrijeme ga nije zanimao taj dio igre. Jedino se rado pretvarao da leti i da gađa rakete-izivljavajuci svoju mastu.

Jedan od njegovih rođaka zamolio ga je da se igra s njim i povadio je sva vratasca iz odjeljka. Zatim ih je skupio na jednu hrpu, predao malisanu i upitao ga: "Mozes li ih vratiti natrag?" Bila je to zamka! Sva su vrata bila iste boje, a razlike u velicini i boji bile su male. Taj rođak je imao tri kceri i mnostvo osobnih programa, pa ih njegova reakcija nije mnogo iznenadila.

Majka se polako ukljucila u cijeli događaj. Malisan ju je pogledao bez sjaja u ocima, pogledom koji se nikad ne zaboravlja. Bio je to pogled kojim je gledao i iscekivao sto ce uciniti, i u trenutku kad je procitao njene namjere, namjere mame lavice: Nece dopustiti da se to desi njenom sinu. Pogledao je pogledom koji je govorio:Odmakni se mama, rijesit cu ovo sam, i osjetila je energetski pomak kad je preuzeo nadzor nad cijelim sobom. Svi su se okrenuli prema njemu i iznenadili. Rođaku je malisan rekao:"Nikad to nisam radio, da vidim. " nakon toga se pozabavio vratascima i sve ih vratio brzo i tocno na pravo mjesto. Kad je bio gotov doslo je opet do energetskog pomaka i pogledao je prema majci kao da pita:"Je li to bilo u redu?" Majka se nasmijesila i pohvalila sina. Tada nitko nije izravno komentirao ovu situaciju. Svi su znali i shvatili da ce svatko za sebe izvuci lekciju i to zato jer je ovaj malac odlucio samostalno uciti.

Indigo djeca su rođeni majstori, gotovo svatko od njih. Moramo shvatiti kako potpuno ocekuju od svakog od nas da cinimo ono sto oni prirodno cine, a ako to ne cinimo, stiscu nasu dugmad sve dok to ne ucinimo, tj. dok ne zavladamo nasim vlastitim zivotima. Tako kad je malisan ucinio svoje, poucio je svakoga tihu lekciju, ukljucujuci i samog sebe. Bili smo svjedoci mnogih slucajeva pa i vlastitih koje su malisani rijesili na isti nacin. Situaciju bi odmjerili i zatim bi odabrali sta ce uciniti na temelju onoga sto su tada zeljeli iskusiti. Jedine prilagodbe ovoga obrasca koje smo vidjeli osnivale su se na tome kakvu su vrstu podrske imali. U tom sigurnom okruzenju dosljedno se koristi ovaj obrazac.

Sigurnost je vrlo vazna, jer se sva djeca trebaju osjecati sigurnom u potpunom istrazivanju svog svijeta. Za Indigo djecu, sigurnost znaci da je u redu sto stvari rade na drugaciji nacin! Najbolje sto mozemo uciniti za njih i za nas je, davanje svakome dovoljno prostora za takve stvari.


ROBERT GERARD, dr. sci.-predavac, vizionar i iscjeljitelj. Vlasnik izdavacke kuce Oughten House Publications. Nudi radionice o iscjeljujucim DNA tehnikama te drzi predavanja i radionice sirom svijeta.

I kaze: "Jeste umorni od slusanja kako je nov narastaj djece tako problematican?" Robert intuitivno zna kakvu je vrstu malisana imao, a bio je dovoljno mudar da se suoci s tim izazovom. Stoga, Indigo djeca nisu problem nego radost! Ustanovio je da je to konstantno: Ili se Indigo djeca sudaraju sa zidovima uz disfunkciju u obitelji ili predstavljaju glavni izvor radosti u obitelji! Ne bi bilo posteno da moj rad u ovoj knjizi nije to pokazao.

IndigoD

| 22:26 | Komentari (51) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.