ponedjeljak, 06.11.2006.

DEBRA HEGERLE

INDIGO DJECA



Ima sedmogodisnjeg sina, Indigo dijete. Radila je kao savjetnik nastavnicima u predskolskom odgoju, vrticu i sada u njegovom 1. razredu osnovne skole. Primjetila je njegovu komunikaciju s Indigo djecom i drugom djecom razne dobi. Zapravo, pokusaj da sve to sto je opazila i zapise, bio joj je pravi izazov, jer djeca cine tako suptilne stvari.

Indigo djeca postupaju drugacije s emocijama nego druga djeca, jer imaju vrlo visok osjecaj samopostovanja i jak integritet. Citaju vas kao otvorenu knjigu, brzo primjecuju i neutraliziraju sve skrivene sadrzaje ili pokusaje da manipulirate njima, bez obzira koliko bili oni suptilni. Zapravo, ona vide vase skrivene namjere cak i kad ih vi niste svjesni! Veoma su odlucna u tome da stvari istjeraju na cistac te im samo treba vanjsko vodstvo da im se to predstavi s postovanjem i u obliku istinskog izbora. Zele sami rjesavati situacije.

Vec od rođenja se vide njihove namjere i nadarenost. Upijaju znanje poput spuzve, osobito ako ih doticni predmet privlaci pa veoma brzo napreduju u podrucjima koja ih zanimaju. Dozivljavanje zivota pomaze im najbolje u ucenju pa tako stvaraju iskustva koja im trebaju pomoci u vezi sadasnjih problema ili podrucja u kojem rastu. Najbolje reagiraju ako ih tretirate s postovanjem kao odraslu osobu.

Ne samo da majstorski intutivno naslucuju skrivene namjere i motive, nego i vjesto pokrecu situaciju u svoju korist, osobito u slucaju roditelja. Psiholosko stiskanje cesto uzrokuje da ih se naziva nekonfromistima. Primjete li neki skriveni motiv iza vaseg pokusaja da ih navedete nesto uciniti, snazno ce se tome odupirati i osjecat ce potpuno opravdanje sto to cine. S te tocke gledista , ako ne budete obavljali svoj dio posla u takvom odnosu, sigurno ce vas izazvati da to ucinite.

Nazvavsi ih dobrim "stiskacima dugmeta", mislila je na to da surađuju s nama odraslima i da nam pomazu shvatiti kada koristimo stare, suptilne obrasce za manipulaciju s njima, koji su nekad djelovali, ali vise ne djeluju. Tako, ako kod Indigo djeteta stalno nailazite na otpor, najprije provjerite sami sebe. Mozda drze pred vama ogledalo ili vas na nekonfromisticki nacin traze za pomoc u nalazenju novih granica, fino podesavajuci svoja vlastita umijeca i nadarenost ili odlazenjem na iducu razinu rasta.


U iducem tekstu o iscjeljujucim sposobnostima Indigo djece!!!

Dragi moji blogeri nisam vas zaboravila. Svima pusa! I voli vas sve Hera!!!

IndigoDj


| 16:07 | Komentari (51) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.