petak, 26.05.2006.

II.

BOJA AURE


Naziv, pojam "Indigo djeca" se sve više koristi u svijetu, a označava posebnu vrstu djece koja su na ovaj svijet došla s glavnim ciljem, da pomognu duhovni razvoj i napredak čovječanstva i nauče nas živjeti u većoj harmoniji, miru i ljubavi. Opisuju ih kao duhovno razvijena bića koja su sada u ovo naše doba, vrijme, došla u velikom broju..... utjeloviti, kako bi ubrzali i pomogli cjelokupnu preobrazbu čovječanstva prema višim razinama svijesti.

Govori se i tvrdi, da"Indigo djecu" možemo prepoznati po posebnoj boji njihove aure, koja je boje "indiga" ili ljubičasto tamnoplava. Indigo boja simbolizira čeonu čakru, ili takozvano treće oko. Energetski centar odgovoran za intuiciju i psihičke sposobnosti. Indigo djeca su i dobila ovo ime zbog pretpostavke da je kod njih ovaj centar potpuno otvoren. Nekad su ih zvali i "električno plavima" ili "kobaltnima" zbog različitih nijansi visoko-frekventnih zračenja njihovih aura. U davnoj prošlosti kada su također postojala djeca sa tako visokim stupnjem duhovne razvijenosti, indijanci su prepoznavali posebnu vrstu djece te su ih nazivali "Djecom Sunca," drugi autori koriste naziv "Milenijska djeca," Djeca novog sna. U literaturi pronalazimo niz različitih termina , ali ovdje će se zadržati naziv "Indigo djeca" zbog njegove opće prihvaćenosti.

Riječ je o djeci koja već od najranijeg doba pokazuju izuzetno veliku mudrost . Odlikuju se jakim moralnim shvaćanjima, ljubavi prema životu i zajedništvu svih živih bića, vrsta te imaju snažan osjećaj ljubavi prema prirodi i planeti Zemlji . Uglavnom i često su u kontaktu s duhovnim svjetovima. Mnogi od njih vide anđele i eterični svijet, te razgovaraju sa životinjama i drvećem.(Sjedinjuju se sa prirodom.)

"Indigo djeca" su uglavnom ugodna, i puna ljubavi i zaista žive u sadašnjem vremenu. Ti nasi divni mališani tjeraju nas da se usredotočimo na igru, smijeh, ljubav i slobodu. Imaju izuzetno veliku i snažnu želju da pomognu čovječanstvu i kao da su oduvijek svjesna neke svoje zadaće, određenog zadatka. Ona su veliki mudraci našeg vremena. Riječ je o djeci zaštitnicima, rođenim vođama, otvorenoj i blagoj djeci, koja smiruju ostalu.

Poneki autori toj pojavi pristupaju sa strogim kritičkim i znanstvenim odmakom. Jedan od najčešćih prigovora je svakako da to nije nova pojava i da je oduvijek bilo čudesne i neobične djece. Sjetimo se samo Budhe Gautame ili sv. Tereze iz Lisieuxa. Prvo je Indigo dijete nedvojbeno bio Krišna, koji se rodio u Brindavanu u Indiji 2000. godina prije Krista. Cijelo mu je tijelo bilo u toj plavoj boji indiga. Dobre, blage djece pune ljubavi, ima svuda i u svim naraštajima.

S druge strane, neka pojava postaje glavna tema kada je njena učestalost toliko velika da se više ne može izbjeći. Oduvijek gotovo svaki roditelj svoje dijete smatra posebnim i neobično mudrim, međutim čini se da se u posljednjih nekoliko godina događa nešto zaista posebno. Sve više stručnjaka koji rade s djecom: psihologa, socijalnih pedagoga, učitelja, socijalnih radnika, dječjih psihijatara - primjećuje kako su danas djeca znatno drugačija.A i mi roditelji sve više to primjecujemo!


IKM

IndigoDj.





| 15:03 | Komentari (29) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.