India26

srijeda, 05.03.2008.

"Akcija za Sanju"

Sanja je mlada žena koja danas ima 33 godine. Imala je nesreću da joj je teška bolest odredila tijek života. U svojoj desetoj godini oboljela je od Crohnove bolesti. Zbog toga je veliki dio djetinjstva provela u bolnici. Nažalost, situacija je i danas ista pa je Sanja nedavno izašla iz skoro tromjesečnog boravka u bolnici. Stanje joj se zadnjih godina uvelike pogoršalo i potpuno joj onemogućilo normalan život. Kako nesreća nikad ne dolazi sama, bolest nije jedini problem s kojim se Sanja morala suočiti. Oca je izgubila već u djetinjstvu i živjela je s majkom koja je prije nekoliko godina oboljela od raka pa se Sanja , iako i sama teško bolesna, morala brinuti za nju. Prošlo ljeto izgubila je i majku koja je ipak podlegla bolesti, a samo koji mjesec prije toga imala je još jednu operaciju crijeva. Sanja je izgubila jedini bliski rod koji je imala, a i sredstva za život jer joj je mamina mirovina bila jedini izvor prihoda. Sanja teško pronalazi posao. Česti izostanci s posla i odlasci u bolnicu ne odgovaraju poslodavcima. Zbog svega toga našla se u teškoj novčanoj situaciji i potrebna joj je pomoć. Jedna članica našeg foruma Nakit snova upoznala nas je s ovom tužnom sudbinom i odlučili smo napraviti aukciju naših rukotvorina.

Sav ostvareni prihod otišao bi Sanji da joj bar malo olakšamo situaciju. Nadamo se da ćemo
uspjeti povezati korisno s ugodnim. Svi koji se odluče na kupnju dobit će za svoj novac ručno
rađen predmet u koji su uloženi trud i ljubav, a kao poslasticu i osjećaj da su napravili
nešto dobro.


Crohnova [Kronova] bolest je upalna bolest probavnog sustava koja pogađa djecu i odrasle. Uzrok Crohnove bolesti nije poznat, ali se sumnja na doprinos nasljednih svojstava. Simptomi Crohnove bolesti su obično rane u ustima, proljev, bol u trbuhu, gubitak tjelesne mase te vrućica. Pacijenti mogu imati i simptome izvan probavnog sustava: kožni osip, bolove u zglobovima, crvenilo očiju te rjeđe probleme s jetrom. Bolest se dijagnosticira temeljem simptoma i testova. Iako je Crohnova bolest dugotrajna, kronična, liječenjem se može držati pod kontrolom te postići duga razdoblja bez simptoma (remisije). Mnogi pacijenti s Crohnovom bolešću vode kvalitetan i ispunjen život bez obzira na simptome. Liječenje se prilagođuje svakom pacijentu ponaosob te ovisi o pogođenom dijelu probavnog sustava, tipu simptoma te aktivnosti bolesti. Brojna istraživanja se provode kako bi se rasvijetlio uzrok bolesti te pronašli novi oblici liječenja. Osoba oboljela od Crohnove bolesti treba imati aktivnu ulogu u medicinskim odlukama, naučiti što više o svojoj bolesti, pridržavati se liječnikovih savjeta te odmah obavijestiti liječnika kad dođe do promjene stanja.


Nadam se kako će nam se jako puno vas pridružiti u ovoj akciji na blogu Radionica snova- Humanitarne akcije koji smo pokrenuli po uzoru na aukcije za malu Anju.


Dođite i pogledajte, donirali smo puno lijepih komada nakita yes!

05.03.2008. u 09:44 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.< ožujak, 2008  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2008 (1)
Studeni 2007 (1)
Rujan 2007 (1)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Galerija ručno rađenog unikatnog nakita

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr


Kolegice po nakitu (i ostalim rukotvorinama)

Ignis
Evenstar
Kitty_Kat
Beaderica
Cordelia
Annie
Glamourgirl
Amorfia
Elektra
Amal
Vanna
Kikica
Angelspring
Lukanada
Hilarion
Audry
Zelena
Fantasywinds
Ithilnen
Anabel Lee
Jacy
Jacy
Jacy
Kontesa
Sunflower
Vanja
Zlatnaribica
Lothlorien
IP
Suki
BetaB
Dejana
Mladenka
Ribica
Kosjenka
Onyx
Viky_7
IpsiksilonHumanitarne akcije

Mala-AnjaRadinoca Snova - Humanitarne akcije


Sponzori

NB Hobby&Art

plus.hr