četvrtak, 11.04.2013.

Sunašce i zubari

Napokon se udostojilo pojaviti i to proljeće. Danas je baš bio lijep dan. Šetala sam s dragim pod pauzom na poslu i uživala u suncu. Nekako mi je lakše i raditi kad zasja sunce.


Poslije posla sam opet bila u parku, a kasnije sam morala zubaru.

Ne volim zubare. Ne znam zašto ljudi imaju taj strah od njih. Kad sam bila mala imala sam jednu fazu kad sam se baš bojala zubara. Nikakva nagovaranja tate, mame, bake ili bilo koga nisu me mogla natjerati da otvorim usta kod zubara. Doveli bi me na silu. Ja bih sjela u taj stolac i držala usta čvrsto zatvorena. Tek kad mi se počeo kvariti jedan prednji zub, a bila sam tad i malo veća, odvažila sam se napokon sjesti na zubarski stolac i ovog puta otvoriti usta.


Onda sam imala fazu kad sam otvarala usta, ali zatvarala oči jer sam mogla to preživjeti samo dok žmirim.

Danas mi je žao malo jer su mi se u tom "periodu straha" pokvarili neki zubi iako (hvala Bogu) nemam nekih većih problema. Baš dugo već nisam imala nikakvih popravaka. Obično kontrole, nešto malo problema s umnjacima i tako to. No danas sam znala da će mi nešto popravljati jer sam se zato i naručila.

Nije opet bilo ništa strašno, niti je jako bio pokvaren zub, niti je jako boljelo, ali ipak me hvatala neka nervoza u čekaonici.

Smiješno je to. Ne bojim se zubara više. Čak mogu i imati otvorene oči cijelo vrijeme. Ali eto. Nešto je s tim zubarima što me čini nervoznom.


Savjetovala mi je danas da izvadim umnjake iako me ne muče previše. Jedan raste nekako horizontalno doduše, ali sad ne bole.

Uh, kako da li se odlučim na to kad ne volim ići ni na pregled kod zubara?

Srećom da je sunce tu pa mi je posjet zubaru lakše pao. Kaže doktorica da joj se 4 pacijenta nisu pojavila danas i da pretpostavlja da je to jer je tako lijepo vrijeme pa im se nije dalo ići kod zubara.

Imate li vi umnjake? A kakvi su vaši osjećaji vezani za zubara?

- 21:12 - Ostavi trag (6) - Isprintaj - #