Senatum Populum Que Romanum

četvrtak, 08.11.2007.

Hajdemo na izbore...

Bila jednom davno Atena, u kojoj je vladao Periklo. Čovjek je odlučio nabiti velike poreze bogatima, te sa prikupljenim novcem graditi i ukrašavati grad. Naravno to se njima nije svidjelo, dok se mnoštvu siromašnih svidjelo, te mu je stoga bilo zanimljivo osnovati novi društveni poredak, u kojem će vladati narod, a ne pojedinci, ali tako da opet on vlada. I tako je nastala demokracija.
Evo kod nas je sada skoro dve i pol tisuće godina kasnije, kopija te Periklove demokracije, i sada nas pozivaju na izbore. Kako krasno. Upalim TV, prolistam novine, gdje god pogledam neka stranka me uvjerava da moram glasati baš za njih. Sanader nam priča kako je vratio nadu narodu ove zemlje, iako meni nije jasno gdje je ta nada, jer jedino za što je učinio Hrvatsku sposobnom je da zamijeni Kazahstan u Boratovoj parodiji. Milanović i ekipa nam govore kako je Sanader napunio zemlju laži i korupcijom, te kako će oni to sve popraviti, a prešute nam da su prije četiri godine jedino uspjeli povećati međunarodni dug zemlje, pa se svađaju dal treba graditi most na Pelješcu ili ne, dok nikome ni ne pada na pamet da možda ne bi bilo loše završiti riječku zaobilaznicu ili ozbiljno razmisliti o novoj pruzi za Zagreb. Onda im ekipa iz HDZ-a uzvrati sa time da oni hoće pretvoriti narod u narkomane, naplatiti nam silne poreze itd. Kao da je bitno dal će legalizirati drogu ili ne kad smo skoro dovedeni na prosjački štap, pa si je svejedno nećemo moći priuštiti.
Samo čekam kada će opet početi HNS sa svojom kampanjom, pa će oblijepiti svaki stup sa slikama Vesne Pusić, čime me podsjećaju na Orwella i 1984, kada poster velikog brata gleda sa svakog kuta. Vjerojatno žele još više smanjiti natalitet u zemlji, jer samo jedan pogled na onako odvratnu ženu dovoljan je da paralizira svakog muškarca, čak i ako proguta čitavo pakiranje viagre skupa sa omotom i uputama. Više ženstvenosti imaju Čačić, Sanader i Milanović nego ona. Čak bi i Mesić bio ženstveniji da obrije onu bradurinu i počupa obrve.
Rekoše davno Platon da je demokracija najgore što je čovjek mogao izmisliti, kad vidim naše političare vidim da uopće nije pogriješio. A pametni ljudi kakvi već jesu, u četiri godine zaborave koliko su ih oni prije iznevjerili, i stalno biraju jedne te iste budale, koje ih iznova kradu. Pa bar da onda odaberu neke nove, pa da se još neko obogati, a ne da stalno isti kradu.
Platon je ispičao i zanimljivu pričicu:
Jednom davno, pobunjena je posada preuzela zapovijedanje brodom i odlučila ploviti za svoje zadovoljstvo. Neprestano su se prepirali i slušali uvjerljivog, ali glupavog vođu.
Zanemarili su sve savjete navigatora koji je proračunavao položaj prema zvijezdama. Plovidba se okončala katastrofalno.

Preuzeto sa http://www.politklinika.bloger.hr, isprike originalnom autoruSve mi se čini da će tako završiti i plovidba naše zemlje,a na hridima Europske Unije i NATO-a.
Zato kad odete vi koji ste punoljetni na izbore za dva tjedna, nemojte se puno zamarati za koga glasati. Kako je Morgana u onoj igrici govorila, "Odaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti". Nemojte se zamarati dal će stranka proći izborni prag ili ne. Ako mislite dati glas nekome tko može pozitivno utjecati na vaš život, budite sigurni da on neće proći izborni prag. Tako da je glas uzalud. Ako date glas stranci koja pređe prag, ona će vas sigurno zaboraviti jednom kada dođe u sabor. Možda bi bilo najbolje da glasački listić uzmete doma i njime potpalite vatru u kaminu. Tako će od ovih izbora biti bar neke koristi.

08.11.2007. u 23:07 • 49 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Morituri te salutant!
Bez puno objašnjavanja... Pišem o svemu i svačemu, svoja razmišljanja, uvijek sa ponekom anegdotom ili usporedbom na antička vremena.
Inače sam iz okolice Rijeke, dvadesetak godina, slušam rock i metal, ne volim primitivce i tako...

Linkovi

Povijest
Rimsko carstvo
Marš titana

Dobri ljudi
Ivona
Slavonski poganin
Monika sisačka
Grof Monte Cristo
Marta
Aleksandar plavi
Marty
Mirta lovranska
Ana the vampire
Luana

Kontakt:
290-860-723
hrshowdown@hotmail.com
myspace.com/cro_gavran