>> fast forward

>> nedjelja, 04.06.2006.

izlaz zagreb jug

"Jednom ga je Kančeli upitao želi li da sljedeći put pozovu i Veru. Baba se zagledao u neku točku na zidu. Ti, dakle, misliš, rekao je nakon nekog vremena, da je moguće skinuti se s cuge tako da nastaviš piti. Ne, ali to ne znači da ne smijem gledati boce, rekao je Kančeli. Ne znači, rekao je Baba, ali ti zaboravljaš da ljudi nisu jebene boce."

Izlaz Zagreb jug # E.Popović

- 21:32 - Komentari (13) - Print - #

>> utorak, 17.01.2006.

dim u ocima

Ovaj prokleti miris me vec dugo proganja. Sve smrdi na iste parafraze vec 1000 puta ponovljene i nikada usvojene. Manta mi se pred ocima od silnog truleza - words with no meaning.. Kratkovidnima treba ruka vodilja koja ce ih provesti neokaljane kroz taj sumarak bodeza. I ja sam jedan od njih. Klevete i isprike ovdje nemaju vrijednosti. Bezvrijedne plakete koje jedni bacaju drugima kreveljeci se u svome polusnu. Steta sto nisu dovoljno ostre, teske – kad bi se bar netko iskreno porezao. Samo pokoja masnica, naravno na licima onih kratkovidnih, i naravno ocrnjena plaketa na prasnjavome tlu. Pala je u borbi, okrznula i pala. Rafalno se plakete pucaju, lete, udaraju kao munje velicanstvene, padaju kao siromasne kapi i gube se u crvenici.
Lobiram za dimljene masline, dimljene oci, dim me preuzima, stvara opnu, ne vidim, ne cujem, ne zelim. Zalet. Padam kao pokosen.

- 17:51 - Komentari (20) - Print - #

>> subota, 14.01.2006.

do the evolution

I am ahead, I am advanced
I am the first mammal to make plans, yeah
I crawled the earth, but now I'm higher
2010, watch it go to fire
It's evolution, baby
It's evolution, baby
Let's do the evolution
Come on, come on, come on


pearl jam # do the evolution

- 11:24 - Komentari (8) - Print - #

>> srijeda, 11.01.2006.

take some "drop dead" pills

Iskusajmo se u sastavljanju mentalne slike otrovne strijele. Naizgled samo siljasti vrsak - ubojite naravi. Trazimo metu u matrici. Gomila ljudi, ona se sakriva u zamoru trzajuci se vec ranjena. Ja zelim samo skratiti muke obojici.
Nazalost ponestalo mi je tih prokletih pilula.

Dream on, dream on.. there's nothing wrong.

Orkanska eksplozija nesagledivih razmjera. Flesh and bones all around me… smrskani terorizirani otrovni paraziti. Ceznem za napadajima iskrenosti. I to vrlo cesto. I to nije dobro.
I to ostali nazivaju osvetom. Za mene je to reakcija na akciju.

Just dream on, dream on, dream on, dream on..
I'm still sleeping in your hand.


Samo stisni saku. Unisti me. Ja sam kriv, to je sve sto znam. Mozes me smrviti jednim jednostavnim trzajem, vratiti u prah. Prah, sitan i nebitan.
Prah sitan i nebitan.
Prah.
Sitan i nebitan.

I should not have taken that «drop dead» pills.

Mislite li da sam ju ranio kada sam ju oslovio kurvom?

- 11:58 - Komentari (7) - Print - #

>> ponedjeljak, 09.01.2006.

staklo u staklenci

Prazna staklenka. Nekada su u njoj prebivali krastavci (ili cikla, ako vam draze) – cekicem sam smrvio casu i brizno skupio njezine ostatke. Sve sam to stavio u praznu staklenku u kojoj su nekada prebivali krastavci (ili cikla, ako vam draze). I sada se mislite da sam lud.
Hm, pa mozda. Al nitko nije normalan dok mu se ne dokaze da nije lud. Ili tako nekako. Al da se mi vratimo staklenci u kojoj su nekada prebivali krastavci (ili cikla, ako vam draze) – zanimljiva mi je oduvijek bila ideja necega u necemu slicnome. Tako slika u slici, prilika u prilici, sjena u sjeni, i jos bezbroj kombinacija. Staklo, komadici rascjepani, odljepljeni od prvobitne cjeline, bez svrhe, nekada su je cak i posjedovali. Sve to u necemu sto ima cjelovitost svoje prvobitne funkcije (dakle staklenka u kojoj su nekada prebivali krastavci – ili cikla, ako vam draze). To bi cak netko umno vrlo nadaren mogao prodati masama kao umjetnost – staklo u staklenci. Pa zasto ne?! Hm, hitam to patentirati prije nego sto objavim post .))
Eto.

- 11:13 - Komentari (6) - Print - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se