Odlazak legenda - dio 1.

utorak , 21.07.2015.

Ovo je nešto sasvim novo.

Danas donosim kratke anegdote/priče/nazovite to kako želite o bendovima, koji su otišli k nevolji, dakle, raspali se. No, svaki bend ima svoju priču prije. Ove donosim samo za vas...

Oasis



Ova slika simbolično označava kraj Oasisa. Naime, 28. kolovoza 2009. Oasis je trebao nastupiti na festivalu Rock am Seine, te su na tome festivalu bili označeni kao vrhunac festivala.

No, braća, Liam i Noel Gallagher su se posvađala, te je Liam razbio Noelovu akustičnu gitaru. Koncert je otkazan, a ova slika je bila ispisana na platnu pokraj pozornice. Noel Gallagher je kasnije napisao da napušta Oasis, i tako je došao kraj ere.

Samo razočaranje fanova možete vidjeti ovdje...




Led Zeppelin



Slika prikazuje Johna Bonhama, bubnjara Led Zeppelina.

Naime, Bonham je umro 25. listopada 1980. ugušivši se u svojoj bljuvotini nakon što je pijan zaspao na leđima. Sudbina Led Zeppelina je ostala nesigurna do 4. prosinca 1980. kada je njihov menadžer dao izjavu.

"Želimo da se zna (...) da ne možemo nastaviti biti kakvi jesmo."

Ostali su potpisani kao Led Zeppelin. Okupili su se još nekoliko puta, zadnji puta 2007.


Everly Brothers



Iako su se još okupili 1983. i radili do 2005, zanimljiva je priča kako su prekinuli 1973, te tako izgubili svoju kvalitetu.

Zadnji koncert im je trebao biti 14. srpnja 1973, no nije. Don Everly je bio konstantno pijan, što također znači i da nije mogao svirati gitaru, pa je Philu bilo dosta toga i Phil je razbio Donovu gitaru.

Do 1983. nisu progovorili ni riječ, s iznimkom tek 1975. na sporovodu svoga oca.


R.E.M



Ovaj bend, koji je prodao čak 85 milijuna ploča, sasvim neočekivano je 2011. proglasio rastanak.

21.listopada 2011. bend je dao izvješće u kojem navode da "neće više biti bend", i da se Stipe, frontmen benda nada da "obožavatelji razumiju da je to bila teška odluka". Nikada više nisu napravili reunion.


The White Stripes



Nakon što su svoju zadnju izvedbu dali 2009, Stripesi su dali svoju zadnju izvedbu uživo, a 2 godine kasnije, 2. veljače 2011. Stripesi su izdali izjavu u kojoj izjavljuju da se rastaju zbog "mnogo razloga...ali najvažniji je onaj, kako bi se zadržalo ono što je lijepo i posebno u bendu."

I da bi radili daljnje albume koji se nikom ne sviđaju, ja bi ih slušao. Samo što su nam podarili 13 godina rada nam daje ono što je posebno i lijepo.


Take That



Problemi počinju 1994. kad se Williams skoro predozirao prije nastupa na MTV glazbenim nagradama za Europu.
1995. ostatak benda mu je dao ultimatum : ili otići iz benda ili postati odgovoran. Williams je odlučio otići iz benda. Ostatak benda je objavio raspad u veljači 1996. Odlazak benda sa glazbene scene je bio toliko histeričan da je engleska vlada objavila telefonske brojeve za hotline, koje bi tinejdžerice mogle zvati kako ih psiholozi i ostalo osoblje odgovori od samoubojstva.

Uživajte u slici uplakanih obožavatelja...




ABBA



Sasvim tiho, bez službene izjave, ABBA se povukla 1982. Iako je Agnetha Faltskog, "ona plavokosa" rekla u više intervjua da bi prihvatila ako bi je pozvali natrag, još čekamo...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.