I'm back. Glazbene činjenice (je nekoji dio, ali nisam siguran koji)

četvrtak , 27.11.2014.

Nakon mojega neslavnoga povratka s onim "što slušam" serijalom i svim ostalim danima u kojima jednostavno niste mogli vidjeti moje nove činjenice, ili bilo što vi već pratite na mojem blogu.

Opet sam uzeo pauzu, malo dužu od 2 tjedna, jednostavno obaveze su takve prostitutke da pritisnu i ne možeš naći vremena da se pošteno naspavaš, ili bilo koju drugu slobodnu akciju napraviš kako treba. (Priznajem, gitara mi je bila velika zanimacija u zadnje vrijeme, ali to je od hobija bilo to). Volim blogganje zbog svakakvih predivnih ljudi koje ovdje uspješno srećem, čitam njihove blogove, i radim sve moguće akcije. Zapravo, ne čitam već toliko knjiga zbog ovih predivnih blogova.

Hvala Pajo Pakšu na posebnoj brizi za mene, pa ovaj post ide njemu.

Jeste li ikada željeli saznati fascinantne detalje o gkazbi koju slušate? Danas donosim nekoliko ovih detalja, a sada je isključivo na vama red da procijenite koliko zanimljive su vam te činjenice. Pa, krenimo u istraživanje novih činjenica!

Cliff Richards je postao prva rock-zvijezda koja je postala vitez. On je postao vitez 1995.




Julio Iglesias je 2012. imao koncert u Ekvatorijalnoj Gvineji. Karte su koštale oko 5000 kuna.




Stevie Wonder je 1973. imao prometnu nesreću u kojoj je izgubio osjećaj mirisa (ne potpuno,ali mnogo je od osjećaja mirisa otišlo), i osjećaj okusa (za neko vrijeme).




Pjesma Beatlesa, "Helter Skelter" smatra se prvom heavy metal pjesmom. The Who je napisao i izveo pjesmu koja se zove "I can see for miles", no to još nije bio heavy metal. Čuvši tu pjesmu, McCartney je htio napisati pjesmu koja je još bolje "prljavija i glasnija".




Chris Martin je preko londonske podzemne željeznice putovao kako bi održao koncert u O2 Areni, gdje je bilo mnogo fanova Coldplaya, no nitko ga nije prepoznao. Na koncertu je bilo više desetaka tisuća ljudi.




"Out of time" je najomiljenija pjesma Michaelu Stipeu, forntmenu R.E.M-a.




Ramonesi su u svojoj karijeri odsvirali 2263 koncerata u 22 godine. Impresivno.




Prvi album AC/DC-a je 1976. u magazinu "Rolling Stone" bio kritiziran. Jedna od tih kritika bila je : "Hard rock je dosegnuo svoje dno." 32 godine poslije, 2008. godine su se pojavili na naslovnici istog časopisa.




Bono je dobio nadimak po jednom dućanu koji se nalazio u njegovom susjedstvu, a prodavao je potrepštine za bolji sluh. Dućan se zvao bonavox (latinski za : dobar glas).




Iako je Eric Clapton imao vrlo dobro prijateljstvo s Georgeom Harrisonom, Beatlemaniju je nazvao "jadnom".




Pjesma "Eruption" je bila slučajno snimana. Naime, Eddie je još poslije u studiu svirao "Eruption" a snimač je bio slučajno uključen. Danas je to jedna od najpoznatijih pjesma Van Halena.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.