Najluđi/najgori predstavnici država

ponedjeljak , 05.05.2014.

Da, mogao sam, s obzirom na današnje stanje, staviti i naše političare, no od toga ću se suzdržati. Danas pokazujem najluđe, najgore i one, opište-ih-svojim-riječima predstavnike država.

Kaligula (12.-41.) (Rimsko Carstvo)



Sinonim za lude predstavnike svijeta, naredio je vojnicima da počinju nožem pikati vodu, jer je mislio da je u ratu protiv Posejdona. Senator i konzul je onda bio njegov konj- Kasač. Čak je i oženio vlastitu sestru i zabranio tjednima bilo kome da se nasmije, inače će biti pogubljen. Nije ni čudo da je ubijen od strane svojih vojnika.


Neron (68. pr. Kr- 37. pr. Kr) (Rimsko Carstvo)



Ekstremno lud car, spalio je cijeli Rim i za to okrivio Kršćane, ubio je svoju majku, sestru i ujaka, zamotao je Kršćane u životinjsku kožu i bacio ih životinjama, skoro je istrijebio Rimokatoličanstvo; poznat kao najkrvoločniji car ikada.


Kralj Egipta, Farouk (1920.-1965.) (Egipat)



Iako je bio bogat kao kralj, bio je kleptoman. Jednom je na susretu s Winstonom Churchillom ukrao njegov sat. Poznati je bio kao "Trbuh s glavom" zbog njegove težine, koja je iznosila oko 150 kilograma, a jednom je imao noćne more od lavova, pa je otišao u jedan zoološki vrt i ubio sve lavove koji su se tamo nalazili.


Juana I. (1479.-1555.) (Španjolska)



Široko poznata kao Juana Luda, zbog svoje opsesivne ljubavi prema svojemu mužu, FIlipom Lijepom. Na kraju je zbog toga i poludjela. Naime, Filipu nije puštala nijednu ženu blizu, ustvari, ubila je onu koja joj se približila, čak niti časnu sestru.


Erik XIV. (1533.-1577.) (Švedska)



Naredio je da se ljudi pogube jer su se smijali. Zatvorio je cijelu svoju obitelj u dvorac jer je mislio da su preutjecajni. Mislio je da je sam sebi brat, pa je zato i uzeo sebi krunu 1568. i stavio je sebi. Sve im je ovo dojadilo 1577. kad su ga otrovali čajem.


Kim-Jong-Il (1941.-2012.) (Sjeverna Koreja)



U međuvrmenu, dok njegov narod gladuje, potrošio je 3,5 miljuna kuna na konjak, 100 miljuna na Mercedesove najnovije automobile. Imao je ekstremno veliku kolekciju filmova, čak preko 20 000 njih.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.