Misteriji na Google Earthu- riješeni!

petak , 07.02.2014.

Google Earth je odlična stvar koja je snimila cijeli svijet satelitskim kamerama. No, tu su neke misteriozne i čudne stvari koje su ostale neobjašnjene. Ovdje ću probati objasniti par njih.

http://gosai.com/sites/gosai/files/kt/us-navy-building.jpg

Zgrada u obliku nacističkog znaka u Coronadu, Kaliforniji.

Kažu da je napravljena sasvim slučajno, to je inače vojna pomorska baza. Ona je napravljena u 1960-ima, igrom slučaja. 2007. arhitekt koji je dizajnirao tu zgradu, za Daily Kos je rekao da je sve bilo planirano napraviti da bude tako. 2011. voditelj te baze je rekao da je u planu potrošiti 600 000 dolara, samo da preobraze zgradu.

Je li napravljena namjerno ili ne? Odlučite sami.


http://4.bp.blogspot.com/-fmesXI2mEik/UdvL9YcqrBI/AAAAAAAADRw/9UbajUeaMzk/s1600/badlands_guardian_google_earth.jpg

Lice u obliku Indijanke u Alberti, Kanada

Ovo je nastalo erozijom tla. Lice joj je 7 puta duže od figura Mount Rushmorea. Fenomen se proširio 2006. kad ga je slučajno pronašla Lynn Hickox. Popularno je nazvana "čuvarem Badlandsa"

http://www.thelivingmoon.com/45jack_files/04images/Krug/Odessa_I_001.png
Čudni krugovi blizu Odesse, Ukrajina

Ovo su zapravo antena koje su nekad prenosile televizijske kanale SSSR-a Ukrajini. Prestala je raditi 1989. Ima ih još dosta u Ukrajini i državama koje su bile članice SSSR-a.


http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02055/china-google-3_2055013b.jpg

Avioni i čudni krugovi u Kini

Rekao sam da ću riješiti ove misterije, ali za ovu sliku ima više tvrdnja, a najpopularnija je da je to zapravo prostor Kineske tajne službe za testiranje novih uređaja, koje špijuni ne bi mogli prepoznati. Kineska tajna služba zasad nije potvrdila ovu informaciju.


http://4.bp.blogspot.com/-Ovpe3RJnr_k/Trb_7x5qgQI/AAAAAAAAAms/VyMeXxtXv1w/s1600/Lun-ekranoplan-Map.jpg

Četverokrilni avion u Kaspiysku, Rusija

Ovo je zapravo Ekranoplan, popularni ruski avion. Dizajnirao ga je Rostislav Alexeyev. Pojavili su se u 1960-ima. Bili su pod čestom istragom CIA-e, jer su mislili da dobivaju posjete s drugoga planeta. Još dan danas su u upotrebi, no svi SSSR-ovi Ekranoplani su povučeni odmah nakon njegovog raspada.


http://www.weirdgoogleearth.com/wp-content/uploads/2013/10/abandoned-cargo-ships-in-chernobyl.jpg

Napušteni brodovi u Pripjatu, Ukrajina

Ovi brodovi su napušteni zbog Černobilske eksplozije 1986. Pripjat je bio grad odmah pokraj Černobila, napušten je od 1986. no još uvijek ga možete posjetiti. Izlet košta oko 100 kuna.

http://www.weirdgoogleearth.com/wp-content/uploads/2013/07/tiksi-west.jpg
Kućice u sredini ničega u Rusiji

Ovo je trebao biti veliki aerodrom da poveže sjeverni dio Rusije, no sve je odustalo 1962. kad SSSR više nije imao novaca za financiranje toga.



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.