nedjelja, 25.11.2007.

bacanje fora i glasova

prethodi bacanjem velikih količina novca, večinom iz državnog proračuna. zvijezde glazbene industrije tada zarađuju punu cijenu koncerta za 5 izlizanih hitova, a kiosci i dučani s dužim radnim vremenom tada rasprodaju zalihe alkoholnih i nikotinskih proizvoda. od nas običnih smrtnika najviše profitiraju građani treće životne dobi koji inaće zarađuju recikliranjem ambalaže.
ako do sad niste upoznati sa svim već poduzetim smicalicama preporučam vam da to ne pokušavate nadoknaditi jer bi vas to moglo navesti da odustanete od svojog građanskog prava i dužnosti. umjesto taktika: "začepi nos i glasuj" i "izaberi najmanje zlo" pokušajte se odlučit za opće dobro i pokušajte zaboraviti krilaticu "ljudi ispred politike" jer inće nitko nebi ni izašao.

- 12:31 -Komentari ( 1) - Isprintaj - #

utorak, 20.11.2007.

mračno razdoblje

u godini već je započelo... pokazatelj su tragedije kao što je pad dionica na burzi i neuspjeh najveće namještajke na TVu svake godine (što je zapravo prvi puta u 9 godina da nije uspjela. nadam se da to nagovješćuje neko novo razdoblje gdje će se manje pažnje/energije/novca ulagati u ovkave trivijalnosti). ne moramo se praviti da se ništa nije dogodilo jer se zapravo ništa i nije dogodilo:)
u kulturi koju sam prisvojio ovo razdoblje naziva se advent i kako se to u zadnje vrijeme računa još nije službeno počelo. slično je razdoblju koje se naziva korizma po išćekivanju trodnevne smrti i ponovnog rođenja/uskrsnuća svijetlosti svijeta/boga sunca kojem je u ovom slučaju zimski solsticij. oba razdoblja započinju razularenim blagdanom; martinjem/fašnikom nakon čega slijedi isposništvo...
i pripadnici drugih religija u ovo vrijeme intenzivnije mole, stoga svima savjetujem da posvete više vremena duhovnom životu kako bi imali sretnije blagdane:)

- 10:59 -Komentari ( 0) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.11.2007.

crtići

su prvenstveno namjenjeni djeci ali ih više vole odrasli. isti slučaj je i s maketama željeznica i dojkama...
kakvi su ovi današnji na tvu nisam siguran jer ne pratim taj medij ali ovo malo što mi je okrznulo mrežnicu dijeluje mi kao da znatno zaostaje za onim starima iz mog vremena. zato valjda mi sad imamo animafest!
danas je zadnji dan pa vam preporučam da požurite i uhvatite nešto i za svoje oko ali ako ne stignete preporučam vam mračnu priču o slonu narkomanu, sobu spasitelju i četiri iritantne skupine ljudi. pogledajte!

- 01:12 -Komentari ( 0) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.11.2007.

dezeni

uzorci, mustre... ove su sezone nesumnjivo opet u modi. omiljeno stanište im je ženska odjeća ali su se zavukli i u elektroničke medije i tisak posebice u obliku zidnih tapeta i naljepnica.
kad sam PSP zamjenio PSom najviše mi je nedostajao patternmaker ali zamjena se pojavila u obliku plugina koji to obavlja s mnogo više mogučnosti te na taj način predstavlja tehničku podršku koja vam je potrebna.
za vizualne detalje se morate pobrinuti sami...
kao inspiraciju nudim vam nekoliko dezena s bakinih marama.

- 18:00 -Komentari ( 1) - Isprintaj - #

srijeda, 14.11.2007.

velesajam kulture

počinje za mjesec dana, a do sutra se možete prijaviti na natječaj kako bi svojom prisutnošću pomogli oko stvaranja programa. tema je futurizam odnosno idučih pedeset godina (SCa, jerbo isti slavi 50 rođendan).
pokušat ću ukratko odgovorit na pitanja koja su postavljena kao smjernice

Razmislite kako će se razvijati glazbena notacija, notacija se nije promjenila već 500tinjak godina i najvjerojatnije ni neće. MIDI format bi možda mogao dobiti još neki parametar a kako će orkestar ili manji ansambl biti raspoređen po prostoru koncertne dvorane. raspored ansambla ili orkestra ostat usko vezan uz pozornicu zbog svojstava zvuka koja proučava grana fizike zvana akustika. Hoće li se i dalje pisati glazba za filmove ili će se pisati filmovi za glazbu? filmovi za glazbu se već pišu i snimaju 20tak godina i naziva ih se glazbenim spotovima, vidio ja, i na tv i na internetu Kako će se razvijati odnos između teksta i glazbe? lijep:) Hoće li ući u praksu liječenje glazbom i koji će instrumenti biti popularni? već ušlo, ima čak i na najbližem nam Vrapću. Instrumenti - ritmski. Da li će se pisati glazba za knjige? knjige kao informacijski medij najveću revoluciju su doživjele Gutenbergovim otkrićem tiskarskog stroja. postoji mala mogučnost da svaka stranica ima svoj čip i flat zvučnik ko muzička razglednica. ipak tiskana riječ potiće maštu i otvara um za razliku od npr. TVa i netrebaju joj popratni sadržaji. Kakve će se dvorane graditi i kako će izgledati klubovi? u skladu s ostalom arhitekturom iz tog vremena Da li će se promijeniti sustav glazbenog obrazovanja? vjerujem da će satnica ostati ista ali bi se moglo u program zgurati, ukratko, glazbena scena prošlog stoljeća Koliko će na zapadnoeuropsku glazbu utjecati glazbe drugih dijelova svijeta, a koliko razvoj tehnologije? teško je više pričati o zapadnoeuropskoj kulturi s obzirom na pojam globalnog sela ali nadam se da će razvoj više krenuti u smijeru elektropopa nego turbofolka.

- 13:07 -Komentari ( 0) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.11.2007.

tiskana riječ

popraćena slikama, na zajedničkom mediju, ukoričena, u mnogo primjeraka...
da, još jedan interliber je na izmaku i ako još niste bili, ostalo vam je par sati da to obavite!
u 2 sata zujanja među tisućama posjetioca, raznih dobnih skupina kojima je to bio jedan od rijetkih susreta s knjigom (ali su neki izlagači dijelili mandarine) uspio sam zapaziti zbirku knjiga koje su se uglavnom odnosile na unutrašnje uređenje.
knjiga zbog koje umalo nisam platio režije djelo je jednog od najproduktivnijih britanskih dizajnera poznatog između ostalog po svom mudrom savjetu kolegama.
na kraju sam morao zadovoljiti pohlepu knjigom koja prikazuje ljepotu skrivenu ljudskom oku prikazanu pomoću mikroskopskih, preko infracrvenih, ultraljubičastih i röntgenskih snimki do teleskopskih.

- 20:33 -Komentari ( 2) - Isprintaj - #

subota, 03.11.2007.

ideologija

je ispravna za vrijeme svoje ili sestrinske joj vladavine, a kad dođe u opoziciju postaje politički nepodobna za trenutno vladajuču ideologiju.

zadnjih dana u vijestima se spominje NK imotski čiji su dresovi zabranjeni zbog logotipa njihovog sponzora "Gojko und Jure", građevinskog obrta iz Slivnog čiji je logotip arkonim "gUj" pri čemu je "U" istaknuto do nezgrapnosti i popunjeno grbom NDH. gospodin Gojko je isti sasvim legalno registrirao u RH dok na stadionu on nije politički podoban.

savjetujem direktora da jezik okupatora zamjeni latinskim te promjeni ime u "Gojko et Jure" kako bi ima proeuropski orjentiran logo - g€j SLIVNO

- 19:04 -Komentari ( 1) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.