petak, 30.05.2008.

Par pametnih...

... citata. Našla sam na vegenovi, i još jedan od nekud... više ne znam pa malo citiram...

Duboko sam uvjeren da je čista (bistra) juha puno važniji faktor u životu od čiste savjesti.

'Saki' (Hector Hugh Munro)


Nakon dobrog obroka čovjek će sve oprostiti, čak i svojim rođacima.

Oscar Wilde


Tajna duge mladosti je živjeti pošteno, jesti polako i lagati o svojim godinama.

Lucille Ball


Karfiol nije ništa drugo nego kupus sa sveučilišnom diplomom.

Mark Twain


U kuhanju, kao i u svim umjetnostima, jednostavnost je znak savršenstva.

Curnonsky


Zagledajte se duboko, duboko u prirodu...i mnogo toga ćete puno bolje razumjeti.

Albert Einstein


Ne volim brokulu. Ne volim je otkad sam bio mali i mama me tjerala da ju jedem. Ali sad sam predsjednik Amerike i neću više pojesti ni zalogaj brokule.

George Bush stariji




Moja osnovna filozofija o hrani je sljedeća: ako raste, jedi je; ako ne raste, ne jedi je. Coca-cole ne rastu!

Louise Hay


Vege face

Pa zar nisu dobri?!?

- 15:36 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.05.2008.

Dijeta negativnih kalorija

Naišla sam na jedan zanimljiv članak... ovo je pogotovo za one koji ne vole povrće, a žele mršaviti... povrće je neminovno!!!

"Iako namirnice bez kalorija odnosno negativnih kalorija ne postoje, postoje one namirnice čijom razgradnjom tijelo potroši više kalorija nego što se njom unese, otuda i naziv negativne kalorije. Hipotetski pojedete li komad torte od 360 kalorija, organizam će za razgradnju tog komada torte potrošiti 100 kalorija, a ostalih 250 kalorija će se nataložiti u organizmu. S druge strane ako pojedete jabuku koja sadrži 65 kalorija, organizmu treba također 100 kalorija za razgradnju, što znači da će tijelo morati iz zaliha povući 35 kalorija, što znači da vi mršavite.

Dijeta se temelji na promjeni prehrambenih navika, te unosu niskokalorične hrane.

NAJBOLJE NAMIRNICE:
Celer: daje 6 kalorija /za razgradnju koristi 50 kalorija/ sagorijeva 40 kalorija naslaga


Rajčica: daje 26 kalorija/ za razgradnju koristi 60 kalorija/sagorijeva 36 kalorija naslaga



Brokula (100 g sirove): daje 25 kalorija/ za razgradnju koristi 80 kalorija/ sagorijeva 55 kalorija naslaga



Šampinjoni (100 g sirovih) daje 18 kalorija/ za razgradnju koristi 55 kalorija/ sagorijeva 37 kalorija naslaga


OSTALE PREPORUČENENAMIRNICE:
šparoge, repa, brokula, zelje, mrkve, celer, cikorija, čili papričice, krastavci, češnjak salata, luk, papaja, špinat, jabuke, borovnice, grejp, limun, mango, naranče, ananas, jagode, mandarine, zelena salata, endivija, radič, brusnice."



Pa drage moje, navalimo na povrće! Sirovo je najbolje! Ovo je samo jedan od razloga zašto "za večeru" jedem salate... njamimmmmm....

- 14:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 28.05.2008.

PROMJENE PREMA PAKTU

Danas sam baš inspirirana, pa evo još jedan novi post, a u principu se pomalo nadovezuje na prošli...:

Jutros sam se probudila i jedva sam se okrenula koliko su me crijeva boljela. Eto, sustiglo me svakodnevno konzumiranje kolača ili tučenog slatkog vrhnja. Sada ću opet neko vrijeme s mržnjom gledat na kolače, šećer i bijelo brašno. Bilo je užasno. headbang Mislila sam ostati još 10-ak minuta u krevetu, ali užasno je boljelo pa sam se ustala.

Kako je ljudsko biće suicidne prirode, i znekog meni neobjašnjivog razloga stala sm na vagu i vidjela da težom jednako koliko i u termama pred 10 dana! A ja mislila da sam se zdebljala...dead

Dok sam bauljala po stanu, padali su mi na pamet svi oni savjeti kad se tako loše osjećaš... pokreni se, popij puno tekućine, zgrij trbuh,.... A ja sam samo mislila na mirisnu šalicu kave (narvno nes)...I dok se voda grijala počela sam se malo razgibavati i shvatila da mi to baš godi... Skuhavši kavu i ostavivši brdo zobenih i još nekih pahuljica da se moče u acidofilu s marelicama, htjela sam se malo pokrenuti. Negdje sa dna police izvukla sam stari cd s vježbama joge, ubacila u HI-FI krenula napraviti samo Pozdrav Suncu! ... Tako je bilo teško, ali baš sam se prisilila i dobro da jesam - osjećaj energije u tijelu i kolanja krvi bio je nenadmašan! rofl

Baš ovako sam dobila volju za cijelim danom... krenula sam pješke na posao, užurbanim korakom šetala 3 stanice, sjela u tramvaj gdje sam neprimjetno vježbala trbušne i zdjelične mišiće stežući -opuštajući ih...
I sad sam super!!! Napetost i bolovi prošli, a zadovoljstvo fantastično!thumbup


* * *

Nakon što navodim brdo svačega korisnog u ovoj skripti svačega zvano "moj blog" da ne bih ispala luđakinja koja sa ubija i maltretira gluho slušajući savjete iz časopisa evo popisa stvari koje sam unazad par mjeseci polako ali stvarno uvela u svoju svakodnevicu:

Ovo je moje uobičajeno vježbanje:

Svaki dan (u tramvaju!) radim vježbe disanja : 4 sekunde udah na nos, 4 sek zadržim zrak, 8 sek ispuštam zrak na usta, malo stegnem trbušnjeke, opustim i opet 4 sekunde udišem.

Druga vježba disanja (ovo izvoditi samo doma!) koja mi jako godi je zijevanje. zijevSvako jutro "isprovociram" širokim otvaranjem usta i onda zijevam svim guštom. Inače zijevanjem udišemo naaaajviše zraka što možemo... Već sam pisala o koristi vježba disanja, pa se neću više ponavljati.

Kad sam u uredu sjedim na rubu stolca oslanjajući se na noge i napevši mišiće zdjelice, ali! obavezno pazim da mi je zdjelica "ispod mene!" kako ne bih imala problem s kičmom. To je dobro protiv celulita na nogama i stražnjici. Takovo sjedenje prisiljava i leđa da bubu ravna, ali i da se trbušnjaci uključe u cijelu priču. Naravno, ne radim to non-stop, ali svako tolko, kad se sjetim.

I natavno... šećem svako jutro barem par stanica na posao ili s posla.


Ovo je moja prehrana:

Svako jutro doručak i to acidofil, zobene pahuljice i voće, a sada još ak se nađe nešto u istom smislu za skombinirati- dodam.

Tankam se vodom stalno... postalo mi je navika svako malo otići i popiti vode, s time da je to sada topla voda( @Bugenvilija još do vruće nisam došla, ali na dobrom sam putu).

Ručkom baš ne mogu puno upravljat s obzirom da jedem u firmi, ali probavam sljedećim redom:
1. juha
2. sirovo povrće
3. kuhano povrće
4. meso
5. prilog (ali to samo ako sam od ovog gore ostala gladna)

Večera je samo salata, ... I to od paradajza do zelene u milijon kombinacija raznog sirovog povrća... ponekad s malo mesa, ponekad bez. Veseli me što je toplo i najbolje svježe povrće je u dolasku, a pošto je sezona možda i ne bude pretjerano skupo...naughty...

Kruh jedem samo rijetko. Onda kada kuharica stavi u neku hranu ili kad stvarno nemam alternativu, a kruh je gust i s puuuno žitarica.

Zeleni čaj mi je svakodnevna rutina... Kao i cimet i med u kavi ili čaju ili čaši tople vode.


Moji poroci:

Nešto slatkog u neko doba dana... dopodne još ajde, ali mene baš zadesi željica popodne ili navečer... pa tko bi tome odolio! -Ja ne! I ne mislim... samo malo smanjiti jer ovi bolovi u truhu nisu baš veseli...

I ne uspijevam zadnji obrok pojesti prije 20,00! Svaki drugi dan ona salata se potkrade iza ili oko 20 h! Hm... na tome treba poraditi...

TV nisam ugasila! Tako obično i dođe do moje kasne salate i popodnevnih slatkiša.


Moje daljnje mjere:

Rolanje 1x tjedno
Zadnji unos hrane do 19h
Ugasiti TV
Više uživati u hrani, polakše
Smanjiti porcije.
..



Eto toliko od ovog podužeg posta...

- 11:53 - Komentari (5) - Isprintaj - #

PREHRANA BEZ KONZERVANSA

Baš mi se pohvalila jedna poznanica kako je popravila svoju krvnu sliku u samo tri tjedna.  Izbacila je za to vrijeme sve što sadržava konzervans. Još je k tome skinula 3,5 kile … Da se čovjek zapita kakvo je zlo taj konzervans! I onda sam si malo razmišljala i došla do zaključka da:

Ona ne jede nikakve kolače. U svim kupovnim sastojcima sigurno ima konzervansa... možda nema u onima organskog porijekla... Znam da ne jede ni med. Znam da šećer izbacuje gdje može, a brašno nabavlja od mlinara.
Kruh koji jede radi kod kuće od onog gore brašna, u pekaču.
Tjestenina - ništa.
Svo povrće kupuje samo na placu, kako je rekla, ili rađe ne jede.
Sokove ionako ne pije.
Slano ne konzumira zbog osjetljivih bubrega.
Alkohol nesmije zbog jetre...
A od mesa ne voli niš osim peradi, janjetine, ribe i tu i tamo svinjetine...

Kad ovako srežeš konzumaciju hrane nije ni čudno da ti se popravi krvna slika i da skineš kile (iako baš i nije zavidna brojka- al mene ionako brojke ne zanimaju...). Al to je uvijek tako kad moraš zbog zdravlja... kad te stisnu i bubrezi i jetra i krv... Hvala Bogu mene nisu...

Kako se neke stvari u životu poklope, baš mi je to "sjelo" nakon što sam pročitala knjigu "detoksikacija". Lijepo opisujući sve o tome kako zapravo jednostavno možemo pročistiti svoj organizam, a da se ne mučimo i ne izgladnjujemo jedući samo friško, zdravo, bez mlijeka, pšenice, suhog voća, crvenog mesa i, naravno, konzervansa. Al na takvo što se stvarno treba odlučiti! I onda u popisu onih koji se ne bi trebali upuštat u takvo što na 1. mjestu trudnice, 2. dojilje, i 3. žene koje žele zatrudniti (WE HAVE THE WINNER!), ima još 4.,5.... ali nekako sam na ovom trećem zapela... Pa sam malo googlala i nisam baš našla odgovor na pitanje zašto? Shvaćam da se u tom razdoblju mijenjaju procesi u tijelu, da je moguća promijena i ciklusa, ali ne vidim ništa loše ...

A onda stavimo sve na papir(ovdije na ekran) i popišimo realno stanje cijena, duha i uma i onda shvatih da to totalno nije za mene! Pa ja nemam love za zdrav život! A ono "ne slatko" osim voća jaaaako me muči. Svi vi znate da sam ovisna o slatkom i ne mislim ni pod razno izbaciti fiiine kolače. Pa odbacujem to kao režim prehrane... ali ipak uvodim ono dobro što sam naučila čitajući... Ipak u svemu tome uvijek se nešto može naučiti!

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.05.2008.

PMS i zadržavanje tekućina

Eto, nisam dugo skidala na svoj blog neke korisne stvari, pa da priložim odjeljku "korisni linkovi" novi. Što više čitam ženske blogove redovito nalijećem barem jedan post posvećen PMS-u. Opet napominjem da se nadam da naše "jače" polovice svijeta ne čitaju ovaj blog jer će ga smatrat ženskastim i besmislenim. A kad ja jesam vrlo ženskasta, pa stoga nimalo besmislena. Evo par kućnih lijekova vam može pomoći riješiti se suvišne tekućine koja se navjerojatnim inzistiranjem zadržava baš tjedan dana prije mjesečnice.

Sol
U vrijeme prije mjesečnice, značajno smanjite unos soli. Natrij utječe na zadržavanje tekućine. Kod pripremanja hrane koristite manje soli, a više druge začine. No najvažnije je da smanjite konzumaciju procesuirane i brze hrane, koja sadržava mnogo soli.


Banane
Narežite ih na komadiće i jedite uz zobene pahuljice, napravite shake ili ih jednostavno ogulite i pojedite. Banane sadrže velike količine kalija, koji sprečava nakupljanje tekućine. Ako niste ljubitelj banana, pojedite šaku grožđica.


Led
Led vam može pomoći kod natečenih zglobova i vratiti ih u prvobitni oblik. Ljeti namačite noge u hladnoj kupki. Patite li od dijabetesa ili slabije cirkulacije nemojte koristiti hladnu kupku prije konzultiranja sa liječnikom
.

Voda
Ako zadržavate tekućinu, voda će biti posljednje što vam padne na pamet za rješavanje tog problema. No voda ispire naš organizam bolje od drugih stvari, a može smanjiti predmenstrualno naoticanje. Popijte 8 do 10 čaša vode dnevno, a vježbate li, popijte i više. Napomena: Ovaj savjet se odnosi samo na naoticanje u PMS-u. Ako zbog nekog drugog razloga zadržavate tekućinu, obavezno se konzultirajte sa liječnikom.


Hrana sa diuretičkim učinkom
Neka hrana ima diuretički učinak. Malo limunovog soka pomiješanog s vodom može uzrokovati češće mokrenje i zaustaviti zadržavanje tekućine. Sok od brusnice i kupus su još neki od prirodnih diuretika. Gotovo sva hrana bogata C vitaminom ima prirodna svojstva diuretika.
Kvalitetna prehrana u kombinaciji sa tjelovježbom može vam olakšati ove probleme. U prehranu uključite krastavce i lubenice jer sadrže mnogo kalija.


Redovito vježbanje
Redovito vježbanje smanjuje zadržavanje tekućine jer se kroz znoj iz tijela izlučuju sol i voda, ubrzava se disanje i potiče mokrenje. Ako tokom dana dugo sjedite, svakih sat vremena prošetajte.


Eterična ulja
Eterična ulja koja vam mogu pomoći kod zadržavanja tekućine su čempres, geranij, borovica, lavanda i ružmarin. Možete ih koristiti na razne načine, poput udisanja, kupke, kompresa ili masaže
.



Pa sad... probajte primijeniti... možda bude bolje...

I ja imam mali trik... Tjedan dana prije no što trebam dobit pijem 2-3 šalice nevenovog čaja (navodno pomaže da ne kasni, djeluje diuretički i anti bakterijski...)

Koji su vaši trikovi u borbi protiv PMS napuhivanja, bolova i inih popratnih pojava?

- 13:53 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 21.05.2008.

PRAVILO SINUSOIDE

Većinom se slažem s teorijom da u životu sve ima svoje pravilo sinusoide. Tako i naš bioritam iako sumnjam da se raspoloženje (koje je tako duhovno) može izraziti nečim matemetičkim (tako ne duhovnim!). Ipak nekako se u životu ide malo gore, malo dolje, pa tako i u raspoloženju i prehrani i ispunjavanju obećanja (makar i onih prema sebi).

Htjela bih napisati puno veselih, pozitivnih riječi, ali ne mogu... nisam raspoložena ... i to je o.k.. Nekako sam na silaznoj putanji emotivne sinusoide, tako mi se čini... dok mi ona financijska nikako da krene barem polako prema gore. Čitala sam pomalo isfrustriran post s naslovnice blog.hr-a i baš me je pogodio u žicu. Ovih dana jako sam opterećena financijskom situacijom koja me također priječi i u nastavku putanje emotivne sinusoide prema gore. A trebala bih biti sretna - sada sam 4 dana slobodna, a do petka sam bila na g.o.! A ja nisam sretna, već brojim lipe za odlazak u najjeftiniji dućan kako bih kupila zelene salate da mi ne propadnu baš svi pomaci rupica na remenu....kad sam već kod toga... i ta sinusoida ode u krivom smjeru... vratila sam jednu rupicu. Jesam li to napuhana od nervoze ili me g.o. koštao par centimetara - ne znam. Znam samo da mi se ne sviđa!

Znam da nije tako grozno, znam da će biti bolje... mora... ali sada sam malo bljak!

Sada idem sebe poslušati (tko me čita znat će što mislim) iznijeti par pozitivnih, realnih činjeničnih stvari - druga strana medalje:

- Imam svih pet prstiju svake ruke i noge - u potpunosti funkcionalnih
- Imam svih "pet prstiju" što mi obitelj znače: muž, mama, tata, brat i baka
- Imam svu ljubav koju mogu pružiti i koju mogu primiti u braku
- Imam stvarni oslonac i podršku u svakom koraku (moj muž)
- Imam krov nad glavom (koji će za 25 god biti moj - al tko broji?)
- Imam prijatelje, ne puno, ali to što ih je malo pravi su i zlata vrijedni (ma, zlato je u usporedbi s njima bezvrijedno!)


Gledajući gornji popis čini mi se da i ne stojim tako loše... (Osmjeh mi se prokrao na lice!)

Bit će bolje... samo treba izdržati ovo krizno vrijeme... izdrži...

- 14:57 - Komentari (9) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.05.2008.

SAUNA

1. Uvod (za one koje zanima):
Bla, bla... bili na svadbi, bilo je ok, fino smo se naplesali i da, «ozdravila» sam prije svadbe! Klopa baš i nije bila «da padneš s nogu» pa sam čist umjereno klopala – što je vrlo optimalno. Ali zato je muzika bila super tako da smo se super zabavili.

2. Tema posta: SAUNE
Kao prvo da se malo educiramo evo par linkova da se zna o čemu pišem...

Dakle sauna je...
vidi ovdije (wellness-centar) , te također ovdije (terme tuhelj)
Te naravno postoji uvijek ZA i PROTIV(možda i ne?)




A sada JA!:
Kako smo ovaj tjedan na g.o., a i prva nam je godišnjica moj hubby&I smo si priuštili dan u Termama Tuhelj uplativši bazene i saune. Kako je bilo dobro!!! smijehPunjenje baterija na brzaka!!!

Inače, do pred par mjeseci, kada smo prvi puta bili u saunama (i na cijelom romantičnom welnwess vikendu) nismo ni znali da tako volimo saune! Sve mi se to u «wellness svijetu» činilo tromo , neaktivno, možda čak i dosadno... a da ne pričam o neugodnjaku zbog golih tjelesa. Pa smo se fino sprdali - dok nismo probali. zalivenZapravo ja sam bila kritična. Motalo mi se po glavi «Dobro, koja bi se budala pajsala na (pre)visokoj temperaturi i poslije tuširala hladnim tušem!?! Pa hrec će me strefit!» Ali moj dragi je bio neumjesno dosadan i popustila sam uz napomenu da ja brišem na bazene ako mi se i malo ne sviđa. Poslije sam ja bila ta koja je u saunama duže ostajala i možda i više uživala. Dakle,
drage moje koje se boje, riskirajte- jako je dobro! Na gore navedenim linkovima ima i uputstva korištenja i (ipak) kome se ne preporučaju saune. Nisam proučavala da li piše ali znam da se ne preporuča trudnicama i doiljama, a ima i još nekih... blabla



Dakle, nakon sauna obavezan je odmor i nadoknada tekućine. Nakon što sam prvi put bila u finskoj po izlazu sam spavala(!) dobrih 15 min na onim ležaljkama za odmor. zijevNi malo nije bilo dosadno, a umor je puuuno jači nego nakon dobrog treninga. Nakon cijelog dana sauna i bazena s potrebnim odmorima, polako smo se vratili doma, legli u krevet i spavali kao zaklani. Sutradan koža meka, glatka, čista, a tijela odmorna, puna energije! Svi mišići bolni i kao da još pomalo titraju, onako na pozitivan način.zubo Kada bih imala love sigurno bih barem jednom tjedno išla na saune, jer ovo je rad svih mišića dobro lučenje svih toksina, a o energiji da ne pričam!

Malo o onim «golim tjelesima» s početka, iako sam čula da su neke žene imale neugodih iskustava, meni se takvo što nije baš dogodilo...usto imam popriličnog muža uza sebe, od kojeg se ne odvajam (ne zbog straha, već smo tako navikli- oni koji nas bolje znaju znaju da smo nerazdvojni), pa sumnjam da bi kome što palo na pamet. rolleyesOnda opet takve individue su vrlo rijetke. Uglavnom su svi ljudi došli u saunu da se opuštaju i odmore i uglavnom vrijedi pravilo da je svima normalno biti gol, pa nitko ne gleda. (Osim individua.) Nešto kao na nudističkoj plaži, iako nikad nisam bila, ali sada bih mogla, no frks!

Kažu da se od sauna ne mršavi, ali spoznaja da su 3 kile razlike samo za jedan vikend (ono kad sam prvi put bila) meni se čini super, pa makar bila voda. Kako je u Termama Tuhelj bila vaga taman između sauna, nekako je izazivala pa smo se zafrkancije radi vagali... Ma totalni smijeh (ja i vaga=osciliranje!) onda smo se još na kraju dana vagali u mokrim ručnicima(!) pa smo težili taman koliko i na početku! Glupost! deadVeća je fora da su mi noge (na mjestima gdje celulit vlada) bile flekavo
crvene tako da sam se pobojala što se događa. No onda mi je ženska u wellnessu rekla da mi to cirkulacija u koži... bla,bla..., zdravoseljački rečeno: celulit se topi na očigled! Mojoj serći nije bilo kraja!

Kako sada stvari stoje, financije baš i ne dozvoljavaju neko raskošno ljetovanje i mislim da ćemo saune posjetiti kao jeftiniju zamjenu za more, barem u 6. mjesecu. U 7. se ipak nadam moru s obzirom da ja oboooožavam more... Ono je nezamjenjivo... ali do tada uživanje zvano sauna ostaje kao mila zamjena...cool

- 18:35 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 09.05.2008.

Smršavila sam!

Jučer na treningu dobila sam kompliment kako sam smršavila i kako se vidi... Ma, znam ja to, ipak sam pomakla rupicu na remenu... ali ovo je stvarno vidljivo, ako mi to kažu osobe koje su me zadnji put vidjele pred dva tjedna! Tog sam trena htjela skočiti do neba! Baš fantastičan osjećaj! rofl



A sad ne baš tako dobar osjećaj... Kao što sam prije pisala pripremale smo se za festival, a sve uz zajednički dogovor da idemo radi zabave i druženja. I da ne dužim... cure su stvar počele shvaćati preozbiljno, nastala je nenormelna koncentracija napetosti, odustale od jedne koreografije (koja je btw. mani jako zabavna i vesela i baš ju volim plesaticry)... Krenule su teorije o svakodnevnom vježbanju doma, uz snimke i svakodnevne treninge, presing-presing!burninmad I tako da se moja grupa svela na naganjanje i maltretažu koja meni jednostavno NE TREBA! Onog trena kad sam shvatila da se ono što redovito jedanput mjesečno plaćam kako bih se osjećala bolje, veselo i samopouzdano svelo na maltretažu i stres shvatila sam da to baš nema veze sa zdravim razumom!lud Imam stresa uvrh glave i ovako, a kamoli da još dajem novce da bih se sekirala!!! Sljedeći tjedan idem na godišnji jer je meni i dragom prva godišnjica braka i možda malo nekamo odšvrljamo... ne mislim te dragocjene trenutke trošiti na stres... otplesat ću ja njemu malo trbušnog i svi sretni i zadovoljni... No worry, i dalje ću normalno ići na treninge i družit se s istim ljudima. Donijet ću i nešto slatkog drugi put, jer sam baš izgubila živce irekla malo previše bolne istine headbang(btw. bila sam u PMS-u, pa su cure naletile...), ali od festivala odustajem. Kad sam tako odlučila sva sam sretna osjetila kako mi je pao kamen sa leđa!




Večeras idem na feštuparty (nešto kao djevojačka+momačaka one svadbe na koju idem u nedjelju) i baš si razmišljam o nedjelji i tome kako sam sad kad mi ne treba, dobila na vrijeme i sva sam napuhana i sve me je strah kako ću uć u onu bijelu suknju... još k tome bijelu... Ah mi komplicirane ženske! (kako to reče moj H)

Danas nisam baš neka inspiracija pozitivne energije, ali svi imamo dane kad nam treba netko da mu ispričamo sve... A ja sam izabrala vas koje me čitate... i hvala na tome.yes

- 09:51 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 06.05.2008.

Moja prva mjesečeva dijeta

Malo sam čačkala po drugim blogovima, malo komunicirala i ipak se odlučila: idem na mjesečevu dijetu!

Moon

Ova mijena je počela 05.05. u 14:19. To je značilo ništa ne jesti od tada do sutradan 14:19. Budući da je ručak u mojoj firmi oko 12, (ali ne iza 14!), morala sam malo pomaknuti... Znam da to nije to ak se ne poštuje, ali da se razumije: napravila sam ovu dijetu radi čišćenja organizma, a kažu da 24 satni post je zdrav ako se provodi svako toliko. Tankirala sam se na veliko čajevima i vodom i ... IZDRŽALA!!!thumbup U 12 sam morala na ručak, al da nisam još bih ostala bez frke.

Uhvatile su me neke manje krize: prva oko 18 h - navika da jedem u to vrijeme; druga navečer uz tv - potreba za grickanjem(!), ali prava glad me uhvatila samo danas ujutro (vjerojatno jer NIKADA ne preskačem doručak), no brzo me prošlo!dead

Osjećam se poletno i lagano kao perce. Još sam imala i neke lagane tikvice na čušpajz (prijevod: varivo), pa se sve super poklopilo...E, da. Danas mi je bolje što se mojih gljiva tiče. To moram malo pripisati i dijeti zaslugu - tako mi se čini. Mislim da ću i neku još mjesečevu provesti. Nije loše! Dapače, danas sam vesela, poletna i, iako mi se posao malo razvlači ko žvakača, u principu sam super!

- 13:23 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.05.2008.

Odgovor na "Kako si?"

Nisam htjela trpati puni odgovor u komentare, a moram priznati da me pozitivno iznenadilo da stvarno nekog zanima kako napredujem u mom paktu. Na tome vam svima hvala!yes

Dakle, da krenem... Svaki dan dok god su bili radni dani sam se šetala (brzim hodom) barem 3-4 stanice... to namjeravam i jutros. Uspjela sam po povratku s posla pojest salatu i eventualno nešto što bi to "pojačalo" al ne svaki dan. Ubijam se u povrću i vidim da mi baš odgovara.njami Na remenu sam se pomakla za (još) jednu rupicu! I ušla sam u onaj famozni bijeli šos! Noge su mi malo zategnutije, a i guzica. Svaki dan vježbam vježbe disanja. Sjedim na rubu stolca oslanjajući se na noge i trbušnjake. Popravila sam držanje iako se još svjesno moram podsjećati da se izravnam i zategnem trbuh. Pijem litre i litre tekućine party(barem 1 litru čaja i 1 litru vode dnevno, i još ono u svakodnevnoj juhi, i svemu ostalome...) Nisam potpuno izbacila ni kolače, ni čokoladu, tim više, neku večer sam s frendicama išla u 10 na sladoled u najbolju slastičarnu u gradu i bii je sami gušt!!! fino O svakodnevnim užitcima da ne pričam. naughty Ponešto stresnih situacija na poslovnom i financijskom planu, al sve u svemu je bilo dobro do tamo 30.04.

Tada sam skužila da sam se prehladila i opet mi se pojavio stari problem neuravbnoteženosti laktobacilusa i pripodnih gljivica pa me sad sve smeta i svrbi i ... ide na živce!!!mad Odmah sam krenula starom kombinacijom nevenovog čaja 500 x dnevno, lactogyn 2 x dnevno, maslinovo ulje u milijon primjena itd. Užasno sam nervozna i razdražljiva! S obzirom na to stanje nekako je očito da od sexa niš, a niti od vježbanja ili plesanja ili rolanja... Što se tiče tog problema već mi se pojavljuje po tko zna koji put i ne pomaže nijedna vaginaleta ili nešto tome slično. Točnije oslabi mi organizam i onda se tek brže pojavi. Već sam potrošila i novaca i vremena i živaca na ginekologe i pretrage da bi došli svi skupa do zaključaka da sam ZDRAVA!!! Pa kako onda mi je moja mikroflora opet i ponovo u komi!?! I sad problema za zametak - ako sam trudna! To me je najviše strah...eek



A produžen vikend... Uostalom ionako smo bili kod svojih. H je uglavnom šljakao (i družio se s lopatama, motikama, krampovima, kosilicama i sjekirama) dok sam ja bila potrčko i pomoćni kuhar naklapajući o vremenu, vremenskim (ne)prilikama, rodbinskim vezama i inim nebitnim naklapanjima. I tako od 4 dana slobodnog u nedjelju smo konačno bili skupa. Kako su nam se naručili gosti, a ionako smo mislili pospremiti svoj mali raj, uhvatili smo se posla i usprkos svemu bilo nam je zabavno, samo zato jer smo bili skupa! Popodne je gostima crko auto pa nisu došli, ali svejedno smo uživali u svom redu i atmosferi... Bila je ideja da idemo roštiljat na Jarun, ili se šetat u grad, ali nije nam se dalo... na kraju smo se ostali maziti, malo gledati tv i jednostavno biti skupa.cerek



Za tjedan dana idem na svadbu i zacrtala sam si da ću se izliječiti do tada, večerati samo salatu, doista ne jesti iza 18,30, obavezno se šetati i sretna dočekati plaću...



"SREĆA JE IZBOR KOJI S VREMENA NA VRIJEME ZAHTJEVA ODREĐENI TRUD" (Mudri anonimni autor)

- 07:17 - Komentari (7) - Isprintaj - #